Gordon Ramsay - jeden z najbardziej popularnych i najlepiej zarabiających kucharzy na świecie. Znany m. in z programu "Hell's Kitchen".
Niedoszły piłkarz i kucharz – uczeń legendarnego Marco Pierre'a White'a, a także osobowość telewizyjna. Gordon Ramsay ma wiele obliczy. Jak sobie radzi jako restaurator? Wygląda na to, że nie jest to rola, w której ostatnio mu się wiedzie.
Czy wiecie jak kroić cebulę, by nie uronić ani łzy? Słynny szef kuchni Gordon Ramsey zaprezentował prostą technikę, która ułatwi wam to zadanie. Kluczowe będzie nieprzecinanie korzenia warzywa.
YouTuberzy nie boją się sprawdzać przepisów polecanych przez gwiazdy światowej kuchni. Swoistego egzaminu nie uniknąć nawet bezapelacyjny król gotowania Gordon Ramsay. Przyznać trzeba, że test jajecznicy na Kanale YouTube Sprawdzam Jak wypadł śpiewająco. Nawet tak niepozorne danie można doprowadzić do perfekcji.Film Gordona Ramseya z jajecznicą w roli głównej zdobył ponad 40 milionów odsłon. Nie każdy może się pochwalić takim wynikiem. Czy sukces w popularnym serwisie jest wprost proporcjonalny do smaku dania? Ktoś postanowił to sprawdzić.Dymitr z kanału Sprawdzam Jak krok po kroku odtwarza przepis mistrza. Przygotowanie popularnej potrawy miejscami może zaskoczyć. Interesujący jest także dobór dodatków i sposób ich podania. Werdykt jest jednoznaczny- ta jajecznica to petarda.
Jajecznica to świetny pomysł na śniadanie, jest delikatna, smaczna i doda nam energii na cały poranek. Każdy ma inny patent na kultowe danie. Poznaj sposób Gordona Ramsaya na kremową i puszystą jajecznicę. Sekret tkwi w odpowiednim smażeniu i dodatku kwaśnej śmietany.Jajecznica teoretycznie jest banalna w przygotowaniu, jednak często na patelni tworzą się duże i zbite płaty jajek, podczas gdy reszta nie jest jeszcze odpowiednio ścięta. Taka jajecznica miejscami jest sucha, miejscami natomiast wymaga dosmażenia. Sposób Gordona Ramsaya pozwala nam uzyskać jajecznicę kremową, o jednolitej konsystencji. Całe danie jest równo ścięte i nie jest przesuszone, jest idealne. Wystarczy cały proces smażenia podzielić na kilka etapów, a po 3 minutach otrzymamy doskonałą jajecznicę.Przepis jest przepisem podstawowym z dodatkiem szczypiorku. Jajecznicę podaj z ulubionymi dodatkami, np. z pomidorkami koktajlowymi, kiełkami i grzanką, a stworzysz zdrowe i pyszne śniadanie, idealne na początek dnia.Z rana świetnie sprawdzi się również podwójnie pobudzająca kawa z dodatkiem cynamonu i chili, jest pyszna i działa jak zastrzyk energetyczny, koniecznie musisz spróbować.
Miłośników ziemniaków zapraszamy dziś na purée ziemniaczane z przepisu Gordona Ramsaya. Jest niezwykle aksamitne i puszyste i chyba nie ma doskonalszego. Sekretem tego dodatku nie są składniki, a odpowiednie ich przygotowanie. Skuście się chociaż raz, a często będziecie wracać do tej receptury. Ziemniaki są naszym ulubionym dodatkiem do dań obiadowych. Zwykle je gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i podajemy w całości lub tłuczone. Można je jednak przerobić na smaczną, kremową masę, czyli na purée. Nie jest to wcale trudne, ale warto wiedzieć, jak najlepiej to zrobić. I właśnie dlatego serwujemy wam przepis samego mistrza, Gordona Ramsaya.
Gordon Ramsay zna się na kulinariach jak mało kto. Nie bez powodu jego restauracje cieszą się ogromną popularnością. Rzecz jasna wpłynęły na nią również telewizyjne programy z udziałem uwielbianego kucharza. Mało kto zdaje sobie sprawę, jaką ścieżkę kariery planował za młodzieńczych lat.