Jeśli twoi najbliżsi nie lubią gotowanego mięsa z rosołu, mamy dla ciebie dobre rozwiązanie. Przygotuj z niego pyszny pasztet. Nic się nie zmarnuje, a w twojej lodówce pojawi się domowy dodatek do pieczywa. Oto jak zrobić pasztet z mięsa z rosołu. Mięso z rosołu jest smaczne i lekkostrawne. Jeśli jednak nie ma na nie w domu amatorów, nie musimy się przejmować. Szybko przerobisz je na przykład na pasztet. Możesz też do niego wykorzystać warzywa z rosołu. Zmiksowana marchewka, pietruszka i cebula dodadzą pasztetowi soczystości i lekkości. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Cukinia jest wyjątkowo uniwersalnym warzywem, z którego przyrządzić można wiele potraw, sałatek czy nawet sosów. Poniżej prezentujemy przepis na pasztet z cukinii autorstwa Agnieszki Maciąg. Kiedy włożysz do ust pierwszy kęs, poczujesz, jak rozpływa się w ustach.Cukinia swoją wszechstronnością powoduje, że można wykonywać z niej wiele dań i dodatków. Jednym z najpopularniejszych dań wakacyjnych są pieczone talarki z cukinii, które można zrobić choćby na grillu.Poniższy przepis na pasztet z tego warzywa zaskakuje największych smakoszy. Jest zarazem lekki i sycący, co idealnie wpisuje się w diety odchudzające.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Nie da się ukryć, że pasztet jest nie lada specjałem. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby wyborne mięsne danie. Warto wiedzieć, co trzeba zrobić, by pasztet nie okazał się suchy.