Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Pasztet

Pasztet

Pasztet

pasztet na desce
19.03.2025 12:41 Taki pasztet zrobię w tym roku na Wielkanoc. Przepis mam od babci

Oto przepis na delikatny wielkanocny pasztet. W jego skład wchodzi kilka gatunków mięsa z zauważalnym udziałem drobiu. Danie jest delikatne, dobre zarówno do jedzenia widelcem, jak i smarowania.

Bosacka testuje pasztet
14.01.2025 15:41 Bosacka wzięła pasztet, powąchała i zamarła. „Ja bym tego nawet kotu nie poddała”

Mamy złe wieści dla fanów pasztetów. Sprawdzaliście kiedyś ich skład? Katarzyna Bosacka zrobiła to za swoich obserwujących. Ciężko uwierzyć, co znajduje się w pasztecie dla ludzi. Będziecie w szoku.

mięso mielone
03.01.2025 22:00 Dodaj do mięsa mielonego i wstaw do piekarnika. Danie lepsze, niż pasztet

Większości z nas dobry domowy pasztet kojarzy się z pysznym smakiem, ale też dużą ilością wysiłku, który wchodzi w jego przygotowanie. Ten przepis na pieczeń rzymską zdecydowanie upraszcza sprawę. Zmieniamy w nim mięso mielone w danie podobne do pasztetu i równie pyszne, ale o wiele szybsze.

świąteczny pasztet
13.12.2024 21:00 Najlepsze mięso na świąteczny pasztet. Wychodzi doskonale

Sekretem idealnego pasztetu na święta jest mięso. Musi być odpowiednio dobrane, by danie smakowało perfekcyjnie i nie wysuszyło się podczas pieczenia. Kluczowy jest także sposób przygotowywania. Poznaj najlepszy przepis na bożonarodzeniowy pasztet.

pasztet
28.11.2024 14:53 Najlepsze mięso na świąteczny pasztet. Wychodzi tak, że palce lizać

Blogerka kulinarna Ania Zyśk wie, co dobre. Na świąteczny pasztet wybiera kilka rodzajów mięsa, które gwarantuję doskonały smak. Dlatego już teraz poznaj przepis, który zapewni pyszny efekt na świątecznym stole. 

pasztet
21.11.2024 21:00 Ten pasztet bije na głowę wszystkie inne. Możesz podać go nawet na Wigilię

Ten pasztet bez mięsa zachwyci nawet w Wigilię. Przygotowany z lubianego warzywa strączkowego z dodatkiem grzybów, pachnącego tymianku i wędzonej papryki będzie wybornie smakował. Dlatego już teraz poznaj przepis na pyszny pasztet z ciecierzycy. 

pasztet
21.10.2024 22:00 Strzelczyk robi pasztet ze składnika, o jakim nikt by nie pomyślał. Hit to mało powiedziane

Dobry pasztet jest znakomitym dodatkiem do pieczywa. Tomasz Strzelczyk robi to danie w wyjątkowy sposób. Produktu, jakiego używa do przygotowania pasztetu nikt, by się nie spodziewał. Taki pasztet wychodzi, że place lizać. 

warzywa z rosołu
20.10.2024 11:59 Przenigdy nie wyrzucaj warzyw z rosołu. Zrobisz z nich przysmak do kanapek

Czy wiesz, że warzywa z rosołu można wykorzystać do czegoś jeszcze? Przygotowany z nich przysmak zadowoli każdego i co najważniejsze nic się nie zmarnuje. Czytaj dalej, a nie tylko dowiesz się, jak wykorzystać warzywa z rosołu, ale też poznasz przepis, z którym przygotujesz prawdziwy frykas. 

pasztet z cukinii
14.09.2024 15:31 Przepis na ten pasztet mam z zeszytu babci. Jest lekki i nie tuczy

Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii. 

pasztet z cukinii
07.08.2024 08:56 Mój pasztet z cukinii słynie w całej rodzinie. Zawsze dodaję do niego łyżeczkę tej przyprawy

Pasztet z cukinii smakuje na ciepło i na zimno. Ten pyszny domowy wyrób zachwyca dzięki pewnemu składnikowi. Tajemnicą smaku pasztetu z cukinii jest przyprawa, którą dodaję do tego warzywnego smakołyku. 

pasztet z cukinii
08.07.2024 19:36 Ten pasztet smakuje lepiej niż z delikatesów. W głowie się nie mieści, z czego jest zrobiony

Czy wiesz, że pasztet można przygotować nie tylko z mięsa? Przekonaj się o tym, robiąc ten wyjątkowo smaczny pasztet z cukinii. Pokochają go nawet mięsożercy i co najlepsze będą chcieli, abyś przyrządzała go znacznie częściej. Na szczęście wykonanie nie jest skomplikowane i czasochłonne.

pasztet z foremki
27.03.2024 14:20 W tym roku na Wielkanoc podam taki pasztet. Sekret jego smaku tkwi w jednym dodatku

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pasztetu. Ten z pewnością zwróci uwagę siedzących za stołem gości. W tym przepisie przyprawiamy go w sposób, który dodaje specyficznego wielkanocnego smaku.

pieczony pasztet
26.03.2024 10:07 Wszyscy przepadają za moim pasztetem. Wybitny smak zawdzięcza chrzanowej pierzynce

Nie kupuj pasztetu na Wielkanoc, tylko zrób go sama. Ten z przepisu jest łatwy, szybki, a w dodatku ma smaczny dodatek z chrzanu. Wszyscy twierdzą, że nie ma sobie równych. Gotowa na wyśmienity pasztet pod pierzynką?

krojony pasztet
24.03.2024 14:57 Dorzuć do masy ten produkt, a pasztet nie pokruszy się podczas krojenia. Ten patent zawsze działa

Choć na co dzień możemy być miłośnikami pasztetowego smarowidła do kanapek, od świątecznego pasztetu oczekujemy, że będzie zwartą, soczystą i miękką masą wypieczoną jak dobrze przygotowane ciasto. Co jednak zrobić, by pasztet taki nie był za suchy? Jest jeden sposób, by to sobie zagwarantować.

pasztet na talerzu
14.03.2024 15:52 Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia

Ten przepis na doskonały pasztet sprawdza się między innymi dzięki sprawdzonej liście składników. Przepis pochodzi jeszcze z notatnika mojej babci. Wychodzi zawsze soczysty i pyszny, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Sama przekonaj się, jak idealnie smakuje.

pasztet na drewnianej desce
02.03.2024 09:45 Przepis na ten pasztet dostałem od kochanej babci. Jego sekret tkwi w jednym dodatku

Zrób pasztet z przepisu mojej babci, a nie zawiedziesz się. Sekretem jest jeden składnik, który cudownie podkręca smak. Pasztet podpasuje każdemu smakoszowi. 

Pasztet z cukinii
08.08.2023 08:03 Moja babcia latem zawsze piecze ten pasztet. Smak jest obłędy, a główny składnik ma prosto z ogródka

Pasztet z cukinii na głowę bije mięsne odpowiedniki. Wykonany z taniego, letniego warzywa rarytas idealnie nadaje się na kanapki lub jako przystawka. Jeżeli szukacie pomysłu na sprytne wykorzystanie kabaczka, właśnie go znaleźliście. 

pasztet z cukinii
29.07.2023 10:39 Latem moja babcia tarła cukinię i robiła z niej cudowny przysmak. Po latach odkryłam jej notatkę z przepisem

Cukinia nie musi być tylko dodatkiem do letnich surówek czy lądować jedynie na naszych grillach. Można z niej przygotować pyszny pasztet. Dawniej jadałam go latem na wakacjach u babci. Ostatnio znalazłam jej notatkę z przepisem na pasztet z cukinii. Receptura z dawnych lat zachwyci każdego.

pasztet
30.06.2023 10:16 Bosacka wzięła pasztet i zadała ważne pytanie. Niemal wszyscy odpowiadają źle, to daje do myślenia

Kiedyś padło już pytanie- ile jest cukru w cukrze? Jednak kto wie - ile jest mięsa w pasztecie? Odpowiedzi postanowiła poszukać Katarzyna Bosacka. Informacje, które przekazuje znana dziennikarka kulinarna - mogą zaskoczyć wiele osób.

Pasztet z pistacjami
21.03.2023 17:13 Makłowicz dorzuca do pasztetu zaskakujący składnik. Efekt jak z najlepszej restauracji

Pyszny pasztet skusi niejednego smakosza. Rarytas w wykonaniu Roberta Makłowicza nie ustępuje specjałom serwowanym w restauracjach, a sekretem jego smaku jest dodatek pistacji. Orzechy doskonale pasują do wybranych przez kucharza mięs i sprawiają, że wyrób nabiera charakteru i apetycznego wyglądu. Musicie spróbować. 

Bosacka ostrzega przed wędlinami bez mięsa
08.02.2023 11:24 Bosacka ostrzega Polaków. W tych wędlinach nie ma mięsa, skład to prawdziwy koszmar

Katarzyna Bosacka przyjrzała się składom popularnych produktów wędliniarskich. Zaprezentowane wyroby nie zawierały mięsa, a głównym surowcem do ich wytworzenia był MOM. Dziennikarka ostrzega przed coraz większym udziałem tego komponentu w sprzedawanych towarach. W opublikowanej na kanale YouTube EkoBosacka materiale poruszony został temat lubianych przez wielu smakoszy produktów z działu wędlin — pasztetów, kiełbas i parówek. Dziennikarka pokazała, z czego się składają i wyjaśniła, jakie mogą być konsekwencje ich spożycia. Po raz kolejny zaapelowała też o czytanie etykiet.

Doskonały pasztet bez grama mięsa
17.01.2023 22:42 Zapomnij o mięsie. Najlepszy pasztet zrobisz z mieszanki kaszy gryczanej i uwielbianego warzywa

Pasztet nie musi być przyrządzany z mięsa. Przysmak na bazie fasoli, grzybów i kaszy również będzie smaczny i pełen aromatu. Ze świeżym pieczywem idealnie sprawdzi się podczas śniadania czy kolacji. Musicie spróbować. Znakomity pasztet z fasoli, grzybów leśnych i kaszy gryczanej świetnie pasuje do kanapek. Jest kremowy, aromatyczny i niezwykle smaczny dzięki wykorzystaniu suszonych skarbów lasu i odpowiedniej ilości przypraw. Zioła podkreślają wyjątkowość podgrzybków i borowików, a wędzona papryka dodaje znanego z mięsnych przysmaków umami. Mało kto się oprze.

Pasztet z poświątecznych mięs
27.12.2022 00:41 Jak zrobić pasztet z poświątecznych mięs? 1 składnik doda mu soczystości

Dobry pasztet można przygotować z wielu różnych składników. Jednym z ciekawszych jest wykorzystanie pozostałych po świętach, pieczonych mięs. Dodając do nich śmietanę, uzyskamy niezwykle soczysty i delikatny dodatek do pieczywa. Spróbujecie? Patent na pyszny kanapkowy klasyk przygotowany z resztek mięs z pewnością spodoba się tym z was, którzy nie mają już ochoty na dojadanie potraw. Receptura nie jest skomplikowana, a możecie do niej wykorzystać pieczone czy gotowane mięso. Jedynym wyzwaniem jest doprawianie. Polecamy na bieżąco sprawdzać smak masy mięsnej podczas wyrabiania. Efekt, jaki uzyskamy, zależy też od przypraw już obecnych w dodawanych składnikach.

anna lewandowska pasztet
21.11.2022 21:37 Anna Lewandowska robi aromatyczny pasztet z uwielbianego warzywa. Idealny na kanapki

Warzywne pasztety są nie tylko smaczną, ale i zdrową propozycją na kanapki. Wie o tym doskonale Anna Lewandowska. Popularna sportsmenka podzieliła się swoją recepturą na wyborny pasztet z buraka. Taki dodatek sprawdzi się nie tylko na święta.Anna Lewandowska swój pasztet przygotowuje na bazie kaszy jaglanej oraz buraków. Tak dobrane produkty gwarantują solidną porcję żelaza, a także cennych witamin i minerałów. Do tego dodajmy starannie dobrane zioła i przyprawy. Smaku tego pasztetu nie zapomnisz przez długi czas.

pasztet z grzybami
24.10.2022 22:51 Aromatyczny pasztet z grzybami. 1 popularne warzywo z powodzeniem zastępuje mięso

Wyjątkowo prosty w przygotowaniu, a równocześnie przepyszny. Taki właśnie jest nasz selerowy pasztet. Jeśli dodasz do niego leśne grzyby, uzyskasz wyjątkowo aromatyczną, jesienną przekąskę. Pasztet z grzybami będzie doskonałym dodatkiem do kanapek oraz elegancką, zimną przystawką.Warzywny pasztet z grzybami jest potrawą bezglutenową. Dodatkowo zawiera dużo mniej tłuszczu, niż jego mięsny odpowiednik. Wegetariański pasztet z grzybami jest daniem, które przypasuje każdemu smakoszowi.

pasztet z soczewicy
02.08.2022 22:37 Aromatyczny pasztet z soczewicy. Sekretem smaku jest mieszanka wspaniałych przypraw

Jesteśmy przekonani, że pokochacie nasz aromatyczny pasztet z soczewicy. Sekretem jego smaku jest mieszanka wspaniałych przypraw. Dzięki niej potrawa kusi już w czasie pieczenia, wypełniając kuchnię niepowtarzalną wonią. Koniecznie przetestujcie przepis na ten bezmięsny, pożywny pasztet. Pasztety zwykle robi się z mięsa, a nawet z mieszanki mięs. Jednak można zrobić też pasztet rybny, jajeczny, a nawet warzywny. I właśnie na ten ostatni, a dokładniej na pasztet z soczewicy chcielibyśmy was dziś zaprosić. Jest pełen smaku i aromatu, dzięki temu, że dodaliśmy do niego też inne warzywa, ale przede wszystkim moc doskonałych przypraw.

pasztet z cukinii
31.07.2022 15:36 Rewelacyjny pasztet z cukinii z dodatkiem żółtego sera. Doskonały do chleba

Poznajcie przepis na rewelacyjny pasztet z cukinii z dodatkiem żółtego sera. Będzie doskonały do chleba, na przekąskę, a także jako dodatek do obiadu. Nie ma w nim ani grama mięsa, lecz jeszcze kilka innych warzyw, trochę sera, jajek i przypraw. Jest pyszny i pożywny. Pasztet większości osób kojarzy się z mięsną potrawą przyrządzaną głównie na święta. Jednak na wzór klasycznego pasztetu można przygotować pasztet z warzyw. Wystarczy tylko zastąpić mięso na przykład cukinią, a powstanie jarski pasztet z cukinii. Będziecie pozytywnie zaskoczeni jego smakiem i lekkością.

Pasztet z selera  alternatywa dla mięsnych rarytasów
26.07.2022 21:52 Prosty przepis na pasztet z selera. Idealny dodatek do chleba

Warzywny pasztet jest znakomitą alternatywą dla mięsnych specjałów. Przyrządzony z selera będzie niezwykle aromatyczny. Zrobicie go bez trudu, a składniki dostaniecie w każdym sklepie spożywczym. Warto spróbować — rodzina będzie prosić o dokładki. Pasztet z selera jest prostym i niezwykle smacznym dodatkiem do chleba. Korzenne nuty selera doskonale komponują się ze świeżo wypieczonym pieczywem, razem stanowiąc jednocześnie kremowy i chrupiący duet. Skusicie się?