Wachowicz robi surówkę z niezwykłego warzywa. Pasuje do każdej potrawy
Surówka z białej rzodkwi jest prostym i pełnym smaku dodatkiem do obiadu. Ewa Wachowicz do smakowitego warzywa dodaje lekki sos i przyprawia je najprościej jak to możliwe — solą i białym pieprzem. Koniecznie spróbujcie — zachwyci was od pierwszego kęsa.
Prosta surówka z białej rzodkwi spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Wyraziste warzywo z dodatkiem pysznego sosu i odrobiny kukurydzy smakuje wręcz obłędnie. Pasuje zarówno do mięs, jak i warzywnych rarytasów. Skusicie się?
Przepis na doskonałą surówkę z rzodkwi Ewy Wachowicz
Składniki:
2 białe rzodkwie
160 g kukurydzy z puszki bez zalewy
40-50 g domowego majonezu
40-50 g ulubionego jogurtu naturalnego
sól i biały pieprz do smaku
Jak przygotować surówkę z białej rzodkwi? Prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu
Zaczynamy od starannego umycia rzodkwi. Warzywo obieramy, a następnie ścieramy je na tarce o większych oczkach. Wiórki przenosimy na sito o gęstym splocie i odciskamy nadmiar płynu. Warto zachować go do koktajli.
Warzywną pulpę przenosimy do dużej miski i dodajemy odcedzona kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą oraz białym pieprzem. Sos łączymy z warzywami. Całość podajemy do obiadu. Smacznego.
Wskazówka: przygotowując rarytas z wykorzystaniem majonezu z aquafaby i jogurtu sojowego uzyskacie wersję wegańską. Będzie równie smaczna.
Na naszej stronie znajdziecie więcej pomysłów na smakowite surówki. Spróbujcie znakomitej kompozycji marchewki, pora i jabłka. Być może też skusi was rarytas z kapusty przyrządzany podobnie jak w chińskiej restauracji.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Mateusz Gessler pokazał przepis na flaczki. Niebywałe, czym zastąpił mięso
Sernik krakowski bez grama sera. Zastąpiono go modnym produktem
Źródło: ewawachowicz