Smakosze.pl Przepisy Zawijam szynkę, ser i ogórki kiszone w ciasto francuskie. To szybkie danie na medal
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes

Zawijam szynkę, ser i ogórki kiszone w ciasto francuskie. To szybkie danie na medal

3 lipca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Zainspiruj się i przygotuj to szybkie danie. Sprawdzi się doskonale jako lekkie danie obiadowe lub sycąca przystawka. Z tym przepisem przygotujesz je szybko, a w dodatku wyjdzie za każdym razem. Rodzina będzie zachwycona i będą błagali cię, aby przyrządzała je bardzo często.

Szybkie danie na każdą okazję

Rzadko się zdarza, aby szybkie danie było aż tak smaczne, a w dodatku zachwycało swoim wyglądem. Szczególnie że przepis jest banalnie prosty w przygotowaniu i całe danie robi się z kilku prostych i tanich składników. To właśnie one gwarantują niezwykły smak.

O tym, co będzie ci potrzebne i jak przygotować przysmak, dowiesz się z dalszej części artykułu, bo to właśnie tam umieszczono przepis . Wypróbuj ten sposób, a będziesz przyrządzać to danie bardzo często.

danie z ogórkami.jpg
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes
Weź kalarepę i pokrój na plastry. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu

Ciasto francuskie i dodatki

Szybkie danie, jakie przygotujesz za chwilę, nie wymaga użycia wielu składników. Najważniejszym z nich jest przede wszystkim ciasto francuskie oraz ogórki kiszone. Niezbędne są także inne składniki. Poznasz je wszystkie wraz z proporcjami, kiedy sprawdzisz listę umieszczoną poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Appetizing.tv-Baking Recipes , który znajduje się na YouTubie.

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 3 ogórki kiszone
  • 100 g synki w plastrach
  • 100 g sera w plastrach
  • 40 g musztardy
  • 1 jajko

Przepis na szybkie danie

Rolkę ciasta francuskiego rozwiń na blacie. Jego wierzch posmaruj musztardą. Rozłóż na nim plasterki szynki, a następnie przykryj je plastrami sera. Ogórki kiszone pokrój w cienkie plastry i ułóż na serze.

Zacznij rolować ciasto ze składnikami od strony dużego boku. Szczelnie sklej końce rolki ciasta. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią faszerowaną rolkę ciasta. W misce roztrzep jajko i posmaruj nim wierzch ciasta. Piecz je w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 minut. Upieczona danie krój na kawałki i częstuj rodzinę. Sprawdź przepis na domowe bułki oraz dowiedz się, czego unikać podczas picia kawy .

gotowe danie.jpg
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes
Strzelczyk szuka najlepszego schabowego w Polsce. Tylko go przekroił i wiedział już wszystko
Z tym przepisem na racuchy poradzi sobie każdy. Robi się je chwilę, wychodzą za każdym razem
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy