Z tym przepisem na racuchy poradzi sobie każdy. Robi się je chwilę, wychodzą za każdym razem
![racuchy](https://images.iberion.media/images/1920/racuchy_995bc1d092.jpg)
Poznaj niezwykle łatwy i smaczny sposób na racuchy drożdżowe z jabłkami. Jest tak prosty w wykonaniu, że uda się zawsze i każdemu. Czy jest coś lepszego, niż taka słodka przekąska w ciągu dnia? Spróbuj, a sama się przekonasz.
Banalnie proste racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy są ulubionym przysmakiem każdego smakosza. Można podać je na lekki i słodki obiad lub jako przekąskę. Poznaj zatem mój sprawdzony przepis na racuchy drożdżowe z jabłkami.
Ich smak zachwyci każdego i co istotne nie poświecisz wiele czasu, aby je przygotować. Wypróbuj ten patent i zrób je nawet dzisiaj. Efekt gwarantowany.
![jabłka racuchy.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/jablka_racuchy_6d063d6cff.jpg)
Jabłka i drożdże to podstawa
Istotnymi składnikami tych racuchów są jabłka i oczywiście drożdże. Niezbędne będą także inne produkty, które poznasz, kiedy zapoznasz się z listą umieszczoną poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Kuchnia Kasieńki, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 3 jabłka
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 ½ szklanki mąki
- 1 łyżka cukru
- 15 g świeżych drożdży
- sól
Przepisy na racuchy drożdżowe z jabłkami
Mleko przelej do miski i dodaj drożdże. Wsyp cukier i wymieszaj składniki, aby drożdże się rozpuściły. Dodaj jajko oraz szczyptę soli. Ponownie wymieszaj składniki. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj całość na jednolitą i gładką masę. Ciasto odstaw na 15 minut do wyrośnięcia.
Jabłka obierz, a następnie pokrój je w małą kostkę. Owoc wsyp do miski z wyrośniętym ciastem i dokładnie wymieszaj całość. Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, a następnie formuj z nich racuchy.
Smaż je z dwóch stron, do momentu zarumienienia na złoty kolor. Odsącz racuchy z nadmiaru tłuszczu, a później możesz przyozdobić je cukrem pudrem i gotowe. Sprawdź, co dodawać do ciasta na naleśniki oraz poznaj przepis na niezwykły deser.
![smażenie racuchy.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/smazenie_racuchy_81304dc4e9.jpg)
![krojenie pora](https://images.iberion.media/images/origin/por_8ba1d80309.jpg)
![sernik z jagodami](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_z_jagodami_3ab4260b25.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego z dodatkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_94301a5bb5.jpg)
![szybki obiad](https://images.iberion.media/images/origin/szybki_obiad_z_cukinii_9fc51c6ed1.jpg)
![brzoskwinie w cieście](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_brzoskiwnie_01eb7f9dd3.jpg)
![lubczyk](https://images.iberion.media/images/origin/lubczyk_22e56a81d1.jpg)
![makaron](https://images.iberion.media/images/origin/makaron_ffea9bd379.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_6535e927d7.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_c7f206a2cb.jpg)
![banan, płatki owsiane jabłko](https://images.iberion.media/images/origin/sniadanie_e6b9e62a1b.jpg)
![zalewanie frytek colą](https://images.iberion.media/images/origin/frytki_z_cola_fb8223460b.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_borowkami_5e02fb9e30.jpg)
![faszerowania cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_856f91e732.jpg)
![kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior_f467abb20a.jpg)
![bułki śniadaniowe](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d76f36c765.jpg)
![placki z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/placki_z_cukinii_7c6e7b3ec4.jpg)
![sernik baskijski](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_9ce33909f5.jpg)
![zupa z kalarepy](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_z_kalarepy_d6ea42703b.jpg)
![zapiekanka z ziemniaków](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_z_ziemniakow_980ec38e56.jpg)
![zupa nic](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_nic_57527ddef7.jpg)
![śniadanie](https://images.iberion.media/images/origin/sniadanie_a6e00cf11b.jpg)
![kapusta z kefirem](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta_169c3d8d13.jpg)
![jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/jagodzianki_1d197df9a9.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_790517aa31.jpg)
![panierowanie cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_a844a9f96b.jpg)
![Ogórki curry](https://images.iberion.media/images/origin/ogo_ki_02e384f048.jpg)
![Plantany z grilla](https://images.iberion.media/images/origin/Plantany_z_grilla_3805218777.jpg)
![Zapiekanka z cukinii Marta Lewandowska](https://images.iberion.media/images/origin/Zapiekanka_z_cukinii_Marta_Lewandowska_028138e237.png)
![babeczki](https://images.iberion.media/images/origin/babeczki_bez_pieczenia_141bfb90bc.jpg)
![Zaparcia, dr Megan Rossi](https://images.iberion.media/images/origin/Canva_Instagram_972a1d69f8.png)
![ogórki małolsolne bez zalewy](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_e60ffe868c.jpg)
![walfe z PRL pischinger](https://images.iberion.media/images/origin/wafle_z_PRL_f883c13e43.jpg)
![ciasto drożdżowe przepis](https://images.iberion.media/images/origin/candy_girl_kitchen_a1adb5840c.jpg)
![Ciasto bez pieczenia z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_z_owocami_13dc4e99a7.jpg)
![Porzeczki](https://images.iberion.media/images/origin/Porzeczki_4_5379f2a703.jpg)