Z tym przepisem na racuchy poradzi sobie każdy. Robi się je chwilę, wychodzą za każdym razem
Poznaj niezwykle łatwy i smaczny sposób na racuchy drożdżowe z jabłkami. Jest tak prosty w wykonaniu, że uda się zawsze i każdemu. Czy jest coś lepszego, niż taka słodka przekąska w ciągu dnia? Spróbuj, a sama się przekonasz.
Banalnie proste racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy są ulubionym przysmakiem każdego smakosza. Można podać je na lekki i słodki obiad lub jako przekąskę. Poznaj zatem mój sprawdzony przepis na racuchy drożdżowe z jabłkami.
Ich smak zachwyci każdego i co istotne nie poświecisz wiele czasu, aby je przygotować. Wypróbuj ten patent i zrób je nawet dzisiaj. Efekt gwarantowany.
Uważaj przy piciu kawy. Przez to łatwo przybrać na wadze, dietetyk ostrzegaJabłka i drożdże to podstawa
Istotnymi składnikami tych racuchów są jabłka i oczywiście drożdże. Niezbędne będą także inne produkty, które poznasz, kiedy zapoznasz się z listą umieszczoną poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Kuchnia Kasieńki, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 3 jabłka
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 ½ szklanki mąki
- 1 łyżka cukru
- 15 g świeżych drożdży
- sól
Przepisy na racuchy drożdżowe z jabłkami
Mleko przelej do miski i dodaj drożdże. Wsyp cukier i wymieszaj składniki, aby drożdże się rozpuściły. Dodaj jajko oraz szczyptę soli. Ponownie wymieszaj składniki. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj całość na jednolitą i gładką masę. Ciasto odstaw na 15 minut do wyrośnięcia.
Jabłka obierz, a następnie pokrój je w małą kostkę. Owoc wsyp do miski z wyrośniętym ciastem i dokładnie wymieszaj całość. Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, a następnie formuj z nich racuchy.
Smaż je z dwóch stron, do momentu zarumienienia na złoty kolor. Odsącz racuchy z nadmiaru tłuszczu, a później możesz przyozdobić je cukrem pudrem i gotowe. Sprawdź, co dodawać do ciasta na naleśniki oraz poznaj przepis na niezwykły deser.