Strzelczyk szuka najlepszego schabowego w Polsce. Tylko go przekroił i wiedział już wszystko
Polacy kochają schabowe. Wie o tym Tomasz Strzelczyk, który szuka najlepszego kotleta w Polsce. Dlatego dotarł do baru Katarzynka w Grzybowie. Czy warto zjeść schabowego w tym zachodniopomorskim lokalu?
Gdzie jest najlepszy schabowy w Polsce?
Kotlety schabowe są jednym z najbardziej lubianych dań obiadowych w Polsce. Kochamy ich smak i cenimy łatwość przygotowania. Tomasz Strzelczyk postawił sobie za cel, znalezienie najlepszego schabowego w naszym kraju. Tym razem trafił do baru Katarzynka w Grzybowie.
Ten lokal gastronomiczny koło Kołobrzegu ma niemal 2 tysiące opinii w internecie. Wystawiają je głównie turyści, którzy wypoczywają na zachodniopomorskich plażach, a potem szukają smacznych i niedrogich dań na obiad. Jak Tomasz Strzelczyk ocenił schabowego z Grzybowa? Znany kucharz zamówił też inne dania z tego popularnego baru.
Uważaj przy piciu kawy. Przez to łatwo przybrać na wadze, dietetyk ostrzegaJak smakuje schabowy w Grzybowie?
Znany kucharz schabowego nazwał królem kuchni polskiej. Tomasz Strzelczyk poszukuje najlepszego schabowego w Polsce. Przekroił tego z baru Katarzynka i powiedział:
Kotlet jest miękki, brakuje mąki, jest tylko sama bułka tarta i jajko, które prawdopodobnie zostało przyprawione solą, bo się rozjechało i panierka nie trzyma się dobrze
Tomasz Strzelczyk o wyglądzie mówił:
Wygląd schabowego nie bardzo, ale smak? Ktoś tu się nie boi przyprawiać, to jest bardzo dobre. W smaku jest ok, ale zlatuje panierka, bo mięso nie było panierowane najpierw w mące, jajko było doprawione solą i dlatego tak tu się dzieje
Znany kucharz jednoznacznie stwierdził:
Nie zasługuje ten kotlet na miano najlepszego schabowego w Polsce
Smak innych dań z Katarzynki w Grzybowie
Tomasz Strzelczyk skosztował też klusek w sosie pieczarkowym. Wydać było, że były one robione na miejscu. Strzelczyk powiedział:
One są delikatniusieńkie i ten sos- petarda! Przepyszny sos i delikatne kluseczki i widać, że jest to ręczna robota
Kucharz spróbował też placków ziemniaczanych, o których mówił:
Wyglądają naprawdę dobrze, są delikatne i chrupiące, mięciusieńkie w środku i nie za cienkie. Są też przyprawione. Surówki wyglądają bardzo dobrze, a młoda kapusta z marchewką, to rewelacja!
Dania z baru Katarzynka były smaczne, ale schabowy nie był najlepszy. Dlatego Tomasz Strzelczyk nie ustaje w poszukiwaniach najlepszego schabowego w Polsce. Pisaliśmy o tym, jak zrobić leczo z wyjątkowym składnikiem. Podawaliśmy przepis na sernik z mlekiem skondensowanym.