Smakosze.pl Porady Dlaczego warto zblendować serek wiejski? Nowatorski trik podbija Internet
Screen z wideo na kanale TikTok stephgrassodietitian

Dlaczego warto zblendować serek wiejski? Nowatorski trik podbija Internet

10 stycznia 2023

Lubicie serek wiejski, ale przeszkadza wam jego konsystencja? Zróbcie podobnie, jak jedna z tiktokerek. Dziewczyna zmiksowała produkt, korzystając z blendera i uzyskała gładki i niesamowicie kremowy serek idealnie nadający się do kanapek i deserów.

Znana z publikowania porad dietetycznych i wskazówek ułatwiających gotowanie tiktokerka pokazała patent na przygotowanie pysznej wersji serka wiejskiego. Dzięki jednej prostej czynności będziecie mogli z łatwością rozsmarować go na pieczywie. Główną rolę do odegrania ma blender.

Serek wiejski już nigdy nie namoczy chleba.

Opublikowane na kanale @stephgrassodietitian wideo ujawnia prosty sposób na sprawienie, by serek wiejski był kremowy, delikatny i łatwy w „obsłudze". Wystarczy przełożyć go do pojemnika blendera i zmiksować. Uzyskaną pastę bez trudu dodacie do swoich kanapek.

Konsystencja produktu ułatwi dozowanie go i uniemożliwi zamoczenie pieczywa serwatką, które zazwyczaj mam miejsce, gdy korzystamy z bazowej wersji nabiału. Z pewnością spodoba się to tym z was, którzy uwielbiają kanapki z ciemnego pieczywa, które kruszy się o wiele łatwiej niż wyroby pszenne.

Kremowy serek wiejski zawsze będzie smaczny

Wspomnianą gładką odsłonę serka wiejskiego możecie wykorzystać jako bazą do kanapek na słodko i na słono. W pierwszej wersji wystarczy do miksowanej porcji produktu dodać trochę cukru lub miodu. Sprawdzą się także sezonowe owoce, które ułożymy już na kanapce. Wytrawna opcja będzie smaczna już po dodaniu świeżych warzyw.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone przepisy na smaczne pasty kanapkowe. Polecamy przysmak z sera białego i ogórków kiszonych — warto sprawdzić, czy z serkiem wiejskim też się uda. Być może też skusi was roślinny smalec z fasoli . Jest znakomity dzięki dodatkowi majeranku.

Gładki serek wiejski łatwiej rozsmarować
canva/LPrijatelj

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródła: TikTok/@stephgrassodietitian

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy