Smakosze.pl Przepisy Ekspresowe ciasteczka bez wyrabiania. Spróbujesz i będziesz piec częściej
Fot. Anna Zyśk

Ekspresowe ciasteczka bez wyrabiania. Spróbujesz i będziesz piec częściej

15 października 2024

Ekspresowe ciasteczka będą pysznym odkryciem dla każdego łasucha. Te ciastka z jabłkami z przepisu youtuberki Ani Zyśk robi się bez wyrabiania. Przyda się ciasto francuskie, które z jabłkami obłędnie smakuje.

Ekspresowe ciasteczka, czyli marzenie łasucha

Chodzi za Tobą coś słodkiego? Marzy Ci się pyszne ciasteczko? Wiele z takich smakołyków wymaga sporo pracy w kuchni i  żmudnego wyrabiania ciasta . Jednak przepis na ekspresowe ciasteczka od blogerki kulinarnej Ani Zyśk, nie wymaga wyrabiania ciasta.

Wszystko dlatego, że Ania Zyśk, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie , wybiera ciasto francuskie . Ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem soczystych jabłek robi dosłownie w mgnieniu oka. Autorka przepisu prażone jabłka kładzie na ciasto francuskie, a potem wszystko trafia do piekarnika.

Rozbij schab jak na kotlety, dodaj orzechy i gruszki. Pyszny obiad w sam raz na jesień

Ciastka z jabłkami najlepsze na jesień

Jeśli nie masz dużo czasu na przygotowanie deseru, a chcesz zjeść pysznie i szybko, to koniecznie sięgnij po przepis Ani Zyśk . Ta blogerka kulinarna z zaledwie kilku składników wyczarowuje znakomite ciastka z jabłkami. Deser przyrządza w kilka minut, a ciasto nie wymaga wyrabiania.

Wystarczy zaopatrzyć się w jabłka , ciasto francuskie i jeszcze kilka składników. Taki deser upieczesz w niecały kwadrans . Dlatego, gdy odwiedzą Ci niespodziewani goście, lub dopadnie apetyt na pyszności, skorzystaj z tej receptury.

Składniki:

  • 500 g jabłek
  • 20 g cukru
  • 20 g soku z cytryny
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko do posmarowania

Jak upiec ekspresowe ciasteczka z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Pokrojone w drobną kostkę jabłka upraż z cukrem i sokiem z cytryny . Smaż do momentu, aż jabłka zmiękną.

ciasteczka z jabłkami.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty . Na środek każdego nałóż ostudzone jabłka.

ciasteczka z jabłkami.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w 220 stopniach (grzanie góra-dół) przez 12-15 minut.

ciasteczka z jabłkami.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 4. Ekspresowe ciasteczka posyp cukrem pudrem i od razu podawaj. Smacznego!

ciasteczka z jabłkami.jpg
Fot. Anna Zyśk
Hitowe gołąbki przepisu siostry Anastazji. Sekret tkwi w aromatycznym farszu
Gessler ruszyła ze sprzedażą sezonowych wyrobów. Za słoiczek prawdziwków zapłacisz krocie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy