Ekspresowe ciasteczka bez wyrabiania. Spróbujesz i będziesz piec częściej
Ekspresowe ciasteczka będą pysznym odkryciem dla każdego łasucha. Te ciastka z jabłkami z przepisu youtuberki Ani Zyśk robi się bez wyrabiania. Przyda się ciasto francuskie, które z jabłkami obłędnie smakuje.
Ekspresowe ciasteczka, czyli marzenie łasucha
Chodzi za Tobą coś słodkiego? Marzy Ci się pyszne ciasteczko? Wiele z takich smakołyków wymaga sporo pracy w kuchni i żmudnego wyrabiania ciasta . Jednak przepis na ekspresowe ciasteczka od blogerki kulinarnej Ani Zyśk, nie wymaga wyrabiania ciasta.
Wszystko dlatego, że Ania Zyśk, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie , wybiera ciasto francuskie . Ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem soczystych jabłek robi dosłownie w mgnieniu oka. Autorka przepisu prażone jabłka kładzie na ciasto francuskie, a potem wszystko trafia do piekarnika.
Ciastka z jabłkami najlepsze na jesień
Jeśli nie masz dużo czasu na przygotowanie deseru, a chcesz zjeść pysznie i szybko, to koniecznie sięgnij po przepis Ani Zyśk . Ta blogerka kulinarna z zaledwie kilku składników wyczarowuje znakomite ciastka z jabłkami. Deser przyrządza w kilka minut, a ciasto nie wymaga wyrabiania.
Wystarczy zaopatrzyć się w jabłka , ciasto francuskie i jeszcze kilka składników. Taki deser upieczesz w niecały kwadrans . Dlatego, gdy odwiedzą Ci niespodziewani goście, lub dopadnie apetyt na pyszności, skorzystaj z tej receptury.
Składniki:
- 500 g jabłek
- 20 g cukru
- 20 g soku z cytryny
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- jajko do posmarowania
Jak upiec ekspresowe ciasteczka z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Pokrojone w drobną kostkę jabłka upraż z cukrem i sokiem z cytryny . Smaż do momentu, aż jabłka zmiękną.
Krok 2. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty . Na środek każdego nałóż ostudzone jabłka.
Krok 3. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w 220 stopniach (grzanie góra-dół) przez 12-15 minut.
Krok 4. Ekspresowe ciasteczka posyp cukrem pudrem i od razu podawaj. Smacznego!