Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Gessler skrytykowała jedzenie na weselach. Te słowa mogą zaboleć - „Prymitywne instynkty”
Canva / LElik83 ; Instagram @magdagessler_official

Gessler skrytykowała jedzenie na weselach. Te słowa mogą zaboleć - „Prymitywne instynkty”

26 czerwca 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Magda Gessler nie owija w bawełnę. Tym razem powiedziała co sądzi o polskich weselach. Dla wielu osób jej słowa mogą wydać się kontrowersyjne. Poszło oczywiście o serwowane podczas imprezy potrawy.

Magda Gessler nie zostawiła suchej nitki na polskich weselach

W sezonie wiosennym i letnim biznes weselny kwitnie. Wiele par młodych chce wyprawić imprezę wtedy, gdy pogoda dopisuje. Gessler, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, właśnie o dobór dań do temperatury się przyczepiła. Jej zdaniem Polacy nie wiedzą, co należy podawać o jakiej porze roku.

Wyprawienie wesela to niemały wydatek. Każdemu z oczywistych względów zależy, by wypadło ono jak najlepiej. Gdy na dworze upał, klasyczne weselne potrawy nie zawsze muszą zdać egzamin. Sprawdźcie, czy zgadzacie się z głosem ekspertki.

Bosacka porównała ceny kotletów mięsnych i wege. Nie uwierzysz, co jest droższe

Co, zdaniem Gessler, powinno podawać się na weselach?

Magda Gessler gościła niedawno imprezie organizowanej przez Amazon . Tam, podczas kulinarnych warsztatów, pokazywała propozycje na letnie menu . W chwili wolnego o krótki wywiad poprosił ją reporter Faktu . Maciej Lechociński usłyszał kilka słów prawdy odnośnie potraw na polskich weselach .

Restauratorka zaczęła od absolutnych klasyków na weselnym stole . Stanowczo potępiła podawanie gościom bigosu i flaczków . O ile samym daniom nie ma nic do zarzucenia, to powinny być one podane o we właściwej porze o właściwym czasie . Ciężkie sycące menu nie pasuje do pogodnej aury za oknem .

Jeśli bigos jest zimą, to tak. Ale jeżeli jest latem - to nie. Raczej rosół powinniśmy zamienić na chłodnik, szczawiową, botwinę

-wyliczała Gessler.

Przyznała, że dziwi ją fakt serwowania takich potraw kojarzących się raczej z jesienią i zimą na wyprawianym latem weselu . Niewykluczone, że w jej słowach może się kryć odrobina prawdy.

Nie tylko flaczki podpadły Gessler na weselu

Magda Gessler na temat polskiego wesela miała do powiedzenia dużo . Nie tylko bigos i flaczki zalazły jej za skórę . Gwiazda kuchni przyczepiła się także do braku na weselnych stołach ryb . Wiele osób unika podczas imprezy podobnych przysmaków ze względu na ich intensywny zapach .

To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał, tylko mrożone

-zawyrokowała restauratorka.

Te słowa mogą urazić wiele osób . Gesslerowa jednak nie zamierzała gryźć się w język. Jej wywód o rybach trwał w najlepsze .

W tej chwili już mamy dostęp do pysznych, świeżych ryb. Ryba nie śmierdzi, jest najlepszą dietą, jaka może być, a polskie ryby jeziorne są zdrowe i bez rtęci i takie należy jeść

-pouczała kreatorka smaku.

Rzeczywiście, dietetycy zalecają, by rybie mięso trafiało na nasze talerze przynajmniej 2 razy w tygodniu . Jest ono bardzo zdrowe i stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa czerwonego. Poszlibyście za radą ekspertki, a może wolicie klasyczne potrawy bez względu na porę roku ? Wartości odżywcze niektórych gatunków ryb są nie do przecenienia . Twórcy internetowi próbują dyktować ludziom, co mają podawać na własnym weselu .

półmisek z rybą.png
Canva / Michelle Mahlke-Sloniecki

Źródło: fakt

Jak wybrać słodkiego, dojrzałego arbuza? Te detale są kluczowe
Gigantyczna kara dla Biedronki. Próbowali naciągać klientów pod przykrywką chwytliwego hasła
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy