Smakosze.pl Przepisy Nie uwierzysz, z czym Lewandowska podaje białą kiełbasę. Tego się nie spodziewaliśmy
Wojciech Olkusnik/East News, canva/arfo

Nie uwierzysz, z czym Lewandowska podaje białą kiełbasę. Tego się nie spodziewaliśmy

13 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Zapomnij o gotowaniu i smażeniu białej kiełbasy. Jest o wiele lepszy sposób na świąteczną potrawę. Anna Lewandowska upiekła kiełbasę z cebulą, rozmarynem i suszonymi ziołami. Wielkanocne danie smakuje fantastycznie.

Biała kiełbasa na Wielkanoc w niecodziennym wydaniu

Anna Lewandowska na stronie poświęconej kulinariom, hpba.pl, dzieli się swoimi przepisami na pyszne i zdrowe śniadania, dania główne, ciasta i desery. W związku ze zbliżającą się Wielkanocą, zdradziła również przepis na białą kiełbasę pieczoną z niecodziennymi dodatkami.

Lewandowska białą kiełbasę skrapia oliwą z oliwek, dodaje do niej między innymi świeży rozmaryn, suszone oregano, czosnek i czerwoną cebulę . To dzięki tym dodatkom kultowe, świąteczne danie smakuje jeszcze lepiej.

Białą kiełbasę piecze ze wszystkimi składnikami w piekarniku. Pieczona kiełbasa zachwyci smakiem każdego miłośnika mięsnych potraw. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi ze strony hpba.pl

Wkłada mięso do słoika, a potem do piekarnika. Jest idealne na każda okazję, nawet na świąteczny stół

Kiełbasa z ziołami według przepisu Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 6 kiełbas
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • biała cebula
  • kilka gałązek rozmarynu
  • suszone oregano
  • suszony majeranek
  • suszona bazylia
  • szczypta soli
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Jak upiec białą kiełbasę w piekarniku?

Kiełbasę gotuj z czerwoną cebulą, solą i pieprzem Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Do naczynia włóż również pokrojone cebule, czosnek i całość skrop oliwą.

Następnie oprósz suszonymi ziołami, poukładaj gałązki rozmarynu i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, piecz około 15 minut.

Przygotuj również pączki według przepisu Anny Lewandowskiej . Lewandowska robi także wyśmienitego tatara- w tym artykule poznasz jej przepis.

biała kiełbasa.jpg
canva/ Yana Gayvoronskaya
Biedronka rozda gigantyczne pieniądze. Konieczny jest 1 warunek
Dlaczego warto dodać starte ziemniaki do kotletów mielonych? Powody zachwycają
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy