Smakosze.pl Przepisy Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku
YouTube/ZARAZENIPASJAMI

Ta surówka z marchewki smakuje lepiej niż z restauracji. Cały sekret tkwi w jednym dodatku

13 marca 2024

Surówka z marchewki jest znakomitym dodatkiem do dań obiadowych. Teraz przyrządzam ją tak, że smakuje jak z restauracji. Wszystko dzięki dodatkowi, który trafia do tej pysznej i zdrowej surówki.

Surówka z marchewki ze zdrowym dodatkiem

Czy jadacie surówkę z marchewki? Warto po nią sięgać, bo jest nie tylko pełne smaku, ale też zawiera mnóstwo witamin. Znajdziemy w niej witaminy: A, K, C i witamin z grupy B. Jedzenie marchewki poprawia widzenie, dlatego to warzywo jest idealne dla osób, które dużo czasu spędzają przed komputerem.

Oprócz tego jedzenie marchewki wspiera nasz układ odpornościowy i sprawia też, że nasza skóra jest zdrowa oraz pełna blasku . Zwykle z marchewki robimy pyszną surówkę do obiadu. Warto dodać do niej korzeń pietruszki, który sprawi, że surówka będzie smakować jak z restauracji. Podobny przepis znajdziemy na kanale YouTube Zarażeni. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

surówka
Fot. YouTube/ZARAZENIPASJAMI
Ugotuj ziemniaki, ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Ktoś za ten przepis powinien dostać nagrodę

Jak zrobić surówkę z marchewki i z dodatkiem pietruszki?

Składniki:

  • 800 g marchewki
  • 3 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie surówki zacznij od umycia, oczyszczenia marchewek i starcia ich na tarce o dużych oczkach. Zetrzyj też korzeń pietruszki, a do warzyw dołóż posiekaną cebulkę . Dodaj też natkę pietruszki, jogurt naturalny i oliwę z oliwek.

Wszystko dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Surówka jest już gotowa do podania. Ewentualnie możesz ją jeszcze schłodzić w lodówce, a następnie podawać.

Surówka pełna smaku i witamin

Surówka z marchewki z dodatkiem pietruszki jest pyszna i bardzo zdrowa. Dzięki dodatkowi cebulki ma nieco ostrzejszy smak i pasuje właściwie do wszystkich dań obiadowych . Jej żywy kolor przyciąga wzrok i sprawia, że mamy ochotę po nią sięgnąć.

Warto ją jeść ze względu na właściwości zdrowotne, które jeszcze podkręca pietruszka. Jej jedzenie też świetnie wpływa na wzrok i cerę. Dlatego nie zastanawiaj się długo i zrób taki pyszny dodatek do obiadu. Pisaliśmy o kawie z dodatkiem wartościowego soku, który ma niezwykłe właściwości. Informowaliśmy o kulinarnych trendach, które będą rządzić w tym roku.

surówka
Fot. YouTube/ZARAZENIPASJAMI

Źródło: YouTube/ZARAZENIPASJAMI

Zdjęcia: screen  YouTube/ZARAZENIPASJAMI

Tę fasolkę po bretońsku zrobisz w 15 minut. Szybko, prosto i bez namaczania
Wykładam blaszkę krakersami i dodaję tę masę. Moje ciasto bez pieczenia nie ma sobie równych
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy