Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Takie faszerowane jajka podaj na wielkanocny stół. Ślinka pocieknie każdemu z rodziny
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 03.03.2025 19:29

Takie faszerowane jajka podaj na wielkanocny stół. Ślinka pocieknie każdemu z rodziny

faszerowane jajka na Wielkanoc
YouTube/@Kulinarne przygody

Na twoim wielkanocnym stole nie może zabraknąć tego dania. Zrób faszerowane jajka z przepisu poniżej, a nie zawiedziesz się. Ich smak podbije nawet gusta najbardziej wybrednych.

Najlepsze jajka na Wielkanoc

Jajka to najważniejszy produkt świąt wielkanocnych. Są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zgodnie z tradycją symbolizują nowe życie i przezwyciężenie śmierci. Dlatego na twoim stole nie może zabraknąć dań z tym produktem.

Ja dla swojej rodziny podam faszerowane jajka. Smakują wybornie, a w dodatku uwielbiają je wszyscy moi domownicy. Smak nie jest okupiony dużym wysiłkiem, bo faszerowane jajka robi się łatwo i szybko. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko zrób je na Wielkanoc z przepisu poniżej. 

jaja.jpg
Canva/@Yelena Yemchuk
Sprawdzili czy sok pomarańczowy tuczy. Prawda zwala z nóg

Jajka są najważniejsze

Do przygotowania faszerowanych jajek potrzebujesz naprawdę niewiele. Oprócz jajek przygotuj składniki z listy poniżej. Potrzebne produkty nie są drogie, a właśnie dzięki ich połączeniu smakują doskonale. Sprawdź, co będzie ci potrzebne i zaczynamy. Podobny przepis znajdziesz na kanale Kulinarne przygody, skąd pochodzą zdjęcia zawarte w tym artykule.

Dalsza część tekstu pod filmem. 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 40 g majonezu
  • szczypior 
  • pieprz
  • sól

Przepis na faszerowane jajka

Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie przekrój je na pół. Wyciągnij żółtka, przełóż do miski i rozgnieć. Dodaj odsączonego tuńczyka i wymieszaj ze sobą oba składniki. 

Szczypior umyj i drobno posiekaj. Wsyp go do miski. Dodaj majonez i przypraw pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie nałóż farsz na każdą połówkę jajka. Gotowe jajka podawaj przyozdobiona koperkiem lub szczypiorkiem. Twoim gościom na pewno będą smakowały. Sprawdź, jakie ciasto będzie idealne na Dzień Kobiet oraz dowiedz się, jak zrobić ciasto z ciecierzycy i jogurtu

nakłądanie farszu na jajkja.jpg
YouTube/@Kulinarne przygody