Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Lody

Lody

Lody Ekipy Friza w Lidlu
26.04.2021 02:00 Kolejki do Lidla po lody od Ekipy Friza

Wchodząc we współpracę z jednymi z ekipą najpopularniejszych obecnie youtuberów w Polsce, firma Koral zapewne spodziewała się sporego zainteresowania produktem. Jednak nie mogli przypuszczać, że zimna przekąska od Ekipy Friza stanie się towarem aż tak pożądanym przez nastolatków.

Lody
18.04.2021 02:00 Włosi reagują na naganne praktyki producentów lodów

Lody są jednym z najbardziej popularnych przysmaków na świecie. Ciężkie upały wymuszają na ludziach szukanie sposobów na ochłodzenie się, aby nie cierpieć z przegrzania czy udaru słonecznego. Dlatego zimne lody znajdują swoich fanów najczęściej latem. Niestety, wielu włoskich producentów przemysłowych podczas produkcji lodów na dużą skalę praktykuje wtłaczanie dodatkowego powietrza do masy, aby zwiększyć jej objętość. To pozwala sprzedawać mniejszą ilość faktycznego produktu, za większe pieniądze.

Lody od Ekipy Friza
13.04.2021 02:00 Opakowanie po lodach Ekipy Friza warte fortunę

Nie da się ukryć, że lody należą do grona uwielbianych deserów. W sklepach można się natknąć na rozmaite rodzaje tych specjałów. Niedawno do grona lodów firmy Koral dołączył produkt sygnowany przez Ekipę Friza.

GIS ma ważne ogłoszenie
02.04.2021 02:00 GIS wycofuje klika partii popularnych lodów

Główny Inspektorat Sanitarny jest wyjątkowo ważną instytucją, która jest szczególnie istotna dla klientów. To dzięki niej konsumenci mogą bezpiecznie robić zakupy, nie zastanawiając się, czy dany produkt stanowi zagrożenie dla ich zdrowia, a niekiedy nawet życia. Z tego powodu GIS zdecydował o wycofaniu z obrotu popularnych lodów firmy Mars Polska Sp. z o.o. Decyzja dotyczy trzech partii, na opakowaniach, których nie zostały umieszczone informacje na temat alergenów w języku polskim, co może doprowadzić do groźnej pomyłki.

Filet z ryby
03.03.2021 01:00 Niezawodny sposób na rozmrożenie ryby w 5 minut

Ryby w naszej diecie powinny pojawiać się regularnie. Bogactwo kwasów omega oraz niska kaloryczność sprawiają, że nie sposób znaleźć dla nich zastępstwo w naszej diecie. Najwygodniejszą formą spożywania ryb są mrożone filety, które znajdziemy w każdym markecie.Najpopularniejsze z nich to panga oraz mintaj, jednak jakością zdecydowanie przewyższa je miruna - ryba o białym mięsie, przypominająca w smaku dorsza i jedynie kilka złotych droższa niż wcześniej wymienione pospolite gatunki. Gdy już mamy zapas mrożonej ryby warto wiedzieć jak błyskawicznie rozmrozić nawet najbardziej uparte kawałki. Okazuje się, że wcale nie musimy wkładać ich do wody, a w sprytny sposób użyć mleka, które przyniesie nam aż dwie, wymierne korzyści.