Wszyscy uwielbiamy pizzę. Niestety jej przygotowanie wiąże się z długotrwałym wyrabianiem drożdżowego ciasta. Z łatwością możemy jednak ominąć tę przeszkodę i upiec pyszną pizzę na cieście francuskim. Takie rozwiązanie jest na sylwestra jak znalazł.Pizza na cieście francuskim to ekspresowe danie. Wystarczy posmarować płat ciasta ketchupem i rozłożyć na nim ulubione składniki. Warto połączyć delikatną mozarellę z kawałkiem sera żółtego o nieco ostrzejszym smaku. W przygotowaniu domowej pizzy na cieście francuskim ogranicza Cię jedynie wyobraźnia.
Drożdże są niezbędnym dodatkiem do wielu domowych wypieków. Dzięki nim ciasto jest puszyste i doskonale wyrośnięte. Świeże drożdże muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach, żeby się nie zepsuły. Bardzo ważna jest również temperatura wszystkich składników na domowe wypieki, by ciasto wyrosło. Ciasto drożdżowe, domowy chleb, drożdżówki, pizza. To tylko niektóre z wypieków, w których główną rolę odgrywają drożdże. Świeży produkt jest jednak bardzo delikatny, dlatego też musi być odpowiednio przygotowany i przede wszystkim przechowywany w najlepszych warunkach.Jak przechowywać świeże drożdże? Opcje są dwie. Możesz je zamrozić lub przechowywać w lodówce. Świeże drożdże wymagają przygotowania rozczynu z cukru, mąki i letniego mleka. Gdy rozczyn lekko urośnie, dopiero wtedy dodaj go do reszty składników i wyrób ciasto.Przygotowując domowe wypieki z drożdżami zawsze zadbaj o to, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Drożdże są bardzo delikatne. Zbyt niska i zbyt wysoka temperatura sprawi, że produkt straci swoje właściwości, a ciasto nie podwoi swojej objętości i pojawi się zakalec.
Piłkarskim zmaganiom towarzyszą wielkie emocje. Zamiast zagryzać paznokcie, lepiej uraczyć się smakowitą przekąską. Takie właśnie są nasze cebulowe mini pizze. Chrupiące placuszki z aromatycznymi dodatkami bez wątpienia umilą towarzyskie spotkanie kibiców.Mini pizze z cebulą przygotowuje się na cieście drożdżowym. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jednak wymaga odpowiedniego zapasu czasu do wyrośnięcia. Potem wystarczy zaledwie 10-15 minut w piekarniku. Mini pizze z cebulą to iście mistrzowski pomysł na pyszną przekąskę.
Wiele osób zastanawia się, czy na drożdżach instant ciasto na placek drożdżowy, czy chleb wyrośnie tak, jak powinno. Suszone drożdże nie tylko nadają się do każdego rodzaju ciast, ale mają o wiele więcej zalet niż świeży produkt. Warto zdawać sobie z nich sprawę. Ciasto drożdżowe, pączki, pieczywo, pizza, racuchy, kluski na parze, drożdżówki z owocami. To tylko niektóre przykłady produktów spożywczych, które wymagają użycia drożdży. Każde ciasto drożdżowe jest dość czasochłonne przez przygotowywanie rozczynu, który nie zawsze wychodzi. Rozczyn musi mieć odpowiednią temperaturę, żeby delikatne, świeże drożdże zaczęły rosnąć i tym samym zwiększyły później objętość ciasta. Pączki, chleb, czy inne smakołyki możemy jednak przygotować o wiele szybciej, bo bez rozczynu. Wystarczy tylko zamienić świeże drożdże na drożdże instant.Drożdże instant są stosunkowo nowym produktem na rynku, przez co wiele osób w dalszym ciągu stosuje świeży produkt. Suszone drożdże nie tylko nadają się do każdego rodzaju ciast, ale są również o wiele łatwiejsze w przygotowaniu. I co bardzo ważne - ich termin ważności jest sporo dłuższy od świeżych.
Kiedy wybrany przez nas przepis wymaga użycia drożdży, mamy do wyboru dwie opcje. O ile drożdże suszone nie nastręczają żadnych problemów i rozterek, tak te świeże skłaniają nas do zadania pytania- jak przechowywać drożdże? Odpowiedź jest prosta- w lodówce. Koniecznie jednak pamiętaj o zawinięciu drożdży w papier.Drożdże są składnikiem niezbędnym przy wielu specjałach kulinarnych, od babki drożdżowej poczynając, a na cieście do pizzy kończąc. Nie każdy przepis wymaga jednak zużycia całej ich kostki na raz. Dowiedz się, jak przechowywać drożdże, aby były zdatne do użycia w przy następnej okazji.
Mamy dla was prosty pomysł na pyszny obiad. Jest nim zapiekanka makaronowa à la pizza. Specjał ten zaspokoi jednocześnie wielbicieli włoskiej pasty i pizzy. Ma piękny aromat, doskonały smak i można się nim nasycić. A poza tym doskonale nadaje się do odgrzewania. Możecie więc przygotować obiad na dwa dni. Czy wy też tak macie, że gdy jesteście we włoskiej restauracji, trudno wam wybrać między pizzą a daniem z makaronu? Jeśli tak, to nasza dzisiejsza propozycja jest dla was wprost idealna. Miejsce ciasta na pizzę zajął makaron, ale pozostałe dodatki są typowe jak dla pizzy. Potrawę tę zrobicie szybko i równie szybko nasycicie nią rodzinę.
Latem, oprócz ogórków, przygotuj również szybki sos pomidorowy do słoików. Sos będzie doskonałym dodatkiem do wielu dań i dzięki niemu błyskawicznie przygotujesz obiad dla całej rodziny. Do sosu koniecznie dodaj suszone zioła i sok z cytryny, a będzie przepyszny.Lato to doskonała pora na przygotowywanie przetworów na zimę. Warzywa dojrzewające w pełnym słońcu mają niepowtarzalny smak i są pełne witamin. Oprócz ogórków kiszonych, czy marynowanych warzyw, przygotujmy również sos pomidorowy.Domowy sos pomidorowy ugotowany z dojrzałych, słodkich pomidorów to prawdziwy smak lata. Sos przygotujemy w bardzo prosty sposób, koniecznie z dodatkiem bazylii, oregano i tymianku. Zioła rewelacyjnie łączą się z warzywami i sprawią, że sos zimą będzie smakować obłędnie.Domowy sos pomidorowy wykorzystasz zimą do przygotowania szybkich obiadów i dań dla całej rodziny- makaron z sosem, spaghetti bolognese, lasagne, czy pizza to tylko niektóre potrawy, które wyczarujesz przy pomocy aromatycznego sosu.
Idealne domowe ciasto na pizzę ładnie wyrasta i jest równie delikatne, co odpowiednik podawany w najlepszej włoskiej restauracji. Jakub Kuroń podzielił się swoim prostym przepisem na smakowity klasyk. Zawsze się udaje, a po upieczeniu zachwyca smakiem. Spróbujecie? Ciasto na pizzę jest równie ważne — jeśli nie ważniejsze — co wybrane przez nas dodatki smakowe. Jeżeli będzie twarde i gumowate, nikomu nie będzie smakowało. Skorzystajcie z niezawodnej receptury Jakuba Kuronia, który stawia na prostotę i wysoką jakość składników, a będziecie zadowoleni.
Jeśli jesteście wielbicielami pizzy, powiemy wam, jak zrobić ją najszybciej. Poznajcie przepis na ekspresową pizzę z patelni bez dodatku drożdży. Dodajemy do niej proszek do pieczenia, więc nie potrzebuje czasu na wyrastanie, a ciasto mimo to jest puszyste i lekkie. Dzięki temu włoską ucztę możecie przygotować dosłownie w pół godziny.Pizza to potrawa lubiana na całym świecie. Największym powodzeniem cieszy się wśród dzieci i młodzieży, ale wiele dorosłych też coraz bardziej się do niej przekonuje. Trudno się dziwić, z kilku prostych składników można bowiem wyczarować coś naprawdę pysznego. A smak całej potrawy określają użyte dodatki. Łatwo więc dopasować je do własnych upodobań.
Sos czosnkowy jest świetnym dodatkiem do pizzy, kanapek, burgerów i sałatek. Przygotujesz go z kilku podstawowych składników, a będzie o wiele zdrowszy i smaczniejszy od gotowego produktu pełnego konserwantów i sztucznych ulepszaczy smaku. Poznaj przepis na najlepszy sos czosnkowy, idealny do pizzy i wielu innych dań.Jeśli przygotowujesz domową pizzę i szukasz pomysłu na jeden z najsmaczniejszych sosów do pizzy, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Lekki sos, którego bazą jest gęsty jogurt naturalny, ma wyraźny, czosnkowy smak i ziołowy aromat, jest przepyszny.Do sosu czosnkowego zawsze dodaję zioła prowansalskie, suszoną bazylię lub oregano, ponieważ rewelacyjnie łączą się z resztą składników i podnoszą walory smakowe. Sos robię wyłącznie ze świeżego czosnku, granulowany nie smakuje tak, jak świeże, przeciśnięte przez praskę warzywo.Jeśli chcesz dodatkowo obniżyć kaloryczność, zrezygnuj z majonezu, a dodaj odrobinę kwaśnej śmietany. Możesz również przygotować sos z domowego majonezu bez dodatku oleju, jest o wiele lżejszy- tu poznasz przepis na fit majonez, jest świetnym dodatkiem do dań, sosów i sałatek.
Pizza jest sycącym i wyjątkowo smacznym daniem, które z łatwością przygotujecie w domowym zaciszu. Pyszny drożdżowy placek uzyskacie, łącząc ze sobą zaledwie 5 produktów. Większość z nich z pewnością macie w kuchni. Z naszym przepisem ciasto będzie lepsze niż w niejednej restauracji. Dobrą pizzę charakteryzuje delikatne, dobrze wypieczone — lecz nie suche — ciasto. Właśnie takie przygotujecie z nowej receptury, którą wam proponujemy. Posmarujcie je sosem pomidorowym i posypcie obficie serem, a posmakuje nawet najbardziej wybrednym koneserom włoskich smaków.
Pizza, znana jest już od starożytności, kiedy to, cieszyła podniebienia naszych europejskich przodków. Z czasem jej popularność wzrastała i pizza stała się znanym i kochanym daniem na całym świecie. Szczególnie podbiła serca amerykanów, którzy przekształcili trochę jej pierwotną wersję, idąc w stronę grubego ciasta i sycących, tłustych dodatków. Amerykańska interpretacja pizzy również podbiła serca ludzi na całym świecie, dzięki temu, możemy dziś wybierać z najróżniejszych rodzajów i kombinacji pszennego placka z dodatkami.
Pizza ze szparagami, z szynką lub jajkiemPizza ze szparagami to sezonowy przysmak, którego naprawdę warto spróbować! Najlepiej smakuje z rozpływającym się jajkiem, serem mozzarella i szynką na chrupiącym, puszystym spodzie pizzy. Ten przepis to alternatywa dla tradycyjnej Margarity czy Capricciosy. Idealna na letni obiad z przyjaciółmi czy rodzinną kolację. Nic dziwnego, że potrawa ta zdobywa coraz większą popularność. Na początek przygody ze szparagami proponujemy Wam szparagową pizzę z jajkiem i szynką długodojrzewającą. Jest bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu, uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Jak ją wykonać? Koniecznie zapoznajcie się z naszym przepisem!
Domowa, włoska pizza na cienkim cieście to danie, które uwielbiają wszyscy. Sekretem najsmaczniejszej pizzy jest oczywiście ciasto, ale i sos pomidorowy, który przygotujesz w bardzo prosty sposób, a doskonale podkreśli smak całego dania. Poznaj przepis na najlepszy, włoski sos do pizzy.W najlepszej pizzy ciasto i sos pomidorowy są najważniejsze. Odpowiednio przygotowany sos jest bardzo aromatyczny, świeży, słodki i jest doskonałą bazą pod inne składniki. Sos ugotujesz w zaledwie kilka minut z kilku składników, a będzie tak smaczny, że pizza błyskawicznie zniknie z talerzy.Do sosu wykorzystaj włoskie pomidory z puszki, najlepiej San Marzano, ponieważ są słodkie i nie mają cierpkiego posmaku. Sos dopraw również cukrem, który perfekcyjnie podkreśla smak warzyw. Niezbędne są również świeże zioła- oregano i bazylia.Moja ulubiona pizza? Pizza na cienkim cieście pieczona na kamieniu z domowym sosem pomidorowym, zapieczona z kulkami białej mozzarelli i podana z listkami świeżej bazylii. To prosta, ale i najlepsza, lekka pizza o rewelacyjnym smaku.Jeśli masz ochotę na pyszną przekąskę- tu poznasz przepis na tartę a'la pizza na cieście francuskim, danie zapiecz z sosem śmietanowym lub pomidorowym, będzie pysznie. Tarty świetnie sprawdzą się na imprezę lub pyszny podwieczorek.
Wiecie, że dziś przypada wyjątkowe święto? Każdy wielbiciel kulinariów powinien o nim wiedzieć. Jest nim Międzynarodowy Dzień Pizzy. Potrawa ta ma licznych wielbicieli na całym świecie, również i u nas. Pizzę możecie zamówić w pizzerii lub przygotować własnoręcznie. Zobaczcie, jak zrobić idealne ciasto na pizzę. Bo jest ono podstawą tego specjału.Najpyszniejsza pizza to włoska pizza. Charakteryzuje się cienkim, chrupiącym ciastem drożdżowym i niewielką ilością dodatków. Przygotowuje się ją z prostych składników, a potrafi urzec smakiem i doskonale nasycić.Jeśli chcecie ten wyjątkowy dzień uczcić pyszną, własnoręcznie przygotowaną pizzą, skorzystajcie z naszego przepisu na ciasto. Gdy już będzie gotowe, rozciągnijcie je na cienki placek, posmarujcie sosem pomidorowym, obłóżcie ulubionymi składnikami, posypcie startym serem i ziołami i upieczcie. Włoska kolacja gotowa.
Pizza to najbardziej popularne danie włoskiej kuchni, które uwielbiają wszyscy. Sekretem idealnej pizzy jest odpowiednie przygotowanie ciasta i pieczenie. Nie zapominajmy również o sosie, który jest bazą w każdej pizzy. Jak zrobić perfekcyjną pizzę w domu, jak z włoskiej restauracji?Nie ma lepszego dania od cienkiej pizzy na chrupiącym, delikatnym spodzie. Taką pizzę bez trudu przygotujesz samodzielnie w domu, wystarczy, że przygotujesz ciasto i upieczesz je w odpowiedni sposób.Niezależnie od dodatków, bazą w pizzy jest sos i ser. Domowy sos pomidorowy z pomidorów, oliwy i suszonego oregano jest chyba najlepszym sosem i smakiem dorównuje tym z włoskich restauracji. Do pizzy wykorzystaj mozzarellę białą w kulce lub żółtą, startą. W tym artykule dowiesz się, z jakiej mąki i innych składników przygotować perfekcyjne ciasto, jak piec pizzę, żeby była idealna i jak zrobić domowy sos pomidorowy. Tak przygotowana pizza zniknie w oka mgnieniu. Po tak smacznym obiedzie lub kolacji pora na deser- tu poznasz przepis na włoskie tiramisu, idealne do espresso. Jeśli natomiast masz ochotę na pyszne rogaliki z nadzieniem- w tym artykule dowiesz się, jak zrobić i czym nadziewać ciasto francuskie.
Nie wiesz, co zaserwować dziś wieczorem? Polecamy ci mini pizze z ciasta francuskiego. Jest to idealna sylwestrowa przekąska — doskonała na ciepło, smaczna też na zimno. Zrobisz ją błyskawicznie ze składników, które masz pod ręką. Szybko zniknie z talerzy.Na domowych imprezach doskonale sprawdzają się przekąski, które można przygotować wcześniej i wystarczy je potem tylko podgrzać. Ciepłe przekąski zjada się z przyjemnością, bo rozgrzewają, doskonale smakują i sycą. Jeśli tylko masz w zapasach ciasto francuskie albo jeszcze zdążysz je kupić, zaserwuj mini pizze sylwestrowym gościom.
W Sylwestra warto przyrządzić prawdziwie wybuchowy poczęstunek, aby goście mogli zapamiętać ten dzień jako idealne rozpoczęcie nowego roku. Idealnie nadającą się do tego potrawą są pizzerinki, czyli mini pizze. Cały proces nie jest zbyt wymagający, więc łatwo można zachwycić swoich najbliższych. Pizzerinki najczęściej można kupić w sklepach spożywczych lub piekarniach. Stanowią smaczną, tanią i szybką przekąskę, lecz nie równają się z domową wersją. Ta ma znacznie intensywniejszy smak, delikatniejsze ciasto i o wiele ładniej wygląda. Organizatorzy imprezy noworocznej mają ręce pełne roboty, dlatego w takiej sytuacji nie należy dokładać sobie dodatkowych zajęć, które wymagają mnóstwa pracy. Receptura na pizzernki może wydawać się obszerna, jednak faktycznego wysiłku nie ma przy nich zbyt wiele - potrzeba jedynie odrobiny czasu, aż ciasto ładnie wyrośnie.
Międzynarodowy Dzień Pizzy rokrocznie przypada 9 lutego. Jednak to 6 grudnia "Pizzaiuolo", czyli neapolitańska sztuka robienia pizzy, zostało wpisane na Listę UNESCO. Sekretem uzyskania pysznego włoskiego wypieku jest dobrze przyrządzone ciasto. Magda Gessler zdradziła swoim fanom niezawodny przepis na ten klasyk. Sprawdźcie, jakich składników będziecie potrzebować, by je dziś przygotować? Wielu smakoszy zgodzi się, że nie ma nic pyszniejszego niż zjedzona w dobrym towarzystwie pizza. Na kolację możemy zrobić sobie tosty, lecz nie to nie będzie to samo. Dobre pizzowe ciasto zazwyczaj pokrywa się sosem pomidorowym. Warzywo to doskonale komponuje się z wieloma aromatycznymi przyprawami. Wszystko wskazuje więc na to, że zrobienie ciasta będzie początkiem poszukiwania sposobu na idealną domową pizzę.
Zupa pieczarkowa z pulpetami to pomysł na wyjątkowo pożywną zupę dla całej rodziny. Aromatyczny wywar i doskonałe, delikatne mięso to połączenie, które posmakuje nawet największym niejadkom. Poznaj przepis na zupę pieczarkową z pulpetami, idealną na rodzinny obiad.Zupa pieczarkowa z pulpetami jest bardzo sycącą i aromatyczną zupą. Sekretem doskonałego, mocnego bulionu jest podsmażenie na maśle z cebulką wszystkich warzyw, aby oddały swój smak i aromat, dopiero później warzywa zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie. Dobry i wyraźny bulion jest podstawą każdej zupy.Pulpety są bardzo delikatnym mięsem. Obsmażone na oleju, następnie gotowane w wywarze warzywnym są wyjątkowo smaczne i tak miękkie, że rozpływają się w ustach. Pulpety doskonale smakują również gotowane w domowym rosole. Najlepsze pulpety uzyskasz z mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.Jeśli szukasz pomysłu na pyszny obiad dla całej rodziny- tu dowiesz się, jak przygotować pulpety w aksamitnym sosie koperkowym.
Został ci chleb tostowy i nie wiesz co z nim zrobić? Tosty z piekarnika, które swoją formą przypominają pizzę, będą bardzo dobrym pomysłem. Kombinacja sera i pomidorów pasuje doskonale do chrupiących podpieczonych kromek pieczywa. Żaden smakosz nie powinien obok niej przejść obojętnie. Roztopiony, ciągnący się ser smakuje obłędnie z dodatkiem sosu pomidorowego. Do tego duetu można dodać niemal wszystko. Pasować będą duszone pieczarki, plasterki szynki, papryka, a nawet świeży pomidor. Cokolwiek wybierzecie — będzie pysznie.
Pizza jest daniem, które lubi chyba każdy. Nie ma wszak nic lepszego niż chrupiące ciasto z puszystymi bokami pokryte sosem pomidorowym i ciągnącym się serem. Spróbujcie receptury Magdy Gessler, a odkryjecie ciekawe dodatki, które idealnie pasują do tradycyjnego smaku włoskiej margherity.
Pizza to tradycyjne, włoskie danie, które pokochał cały świat. Cienkie, delikatne ciasto z kruchymi brzegami, aromatyczny sos pomidorowy i świeże dodatki sprawiły, że pizza jest podawana niemal w każdej restauracji. Sprawdź, jak przygotować proste, ale doskonałe ciasto, które zabierze Cię w kulinarną podróż do słonecznej Italii.Najważniejszym składnikiem pizzy jest ciasto. Można przygotować je na wiele sposobów, jednak zastosowanie najprostszych składników oraz kilku sprawdzonych trików sprawi, że przygotujesz placek jak z tradycyjnej, włoskiej pizzerii. Włoska pizza słynie również z doskonałego sosu oraz najwyższej jakości składników. Sos pomidorowy przygotuj ze świeżych pomidorów, dodaj oliwę, ulubione dodatki i ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem dania. Poniżej znajdziesz przepis na włoskie ciasto oraz kilka prostych trików, za pomocą których przygotujesz najlepszą, domową pizzę.
Pizzę można przygotować na wiele sposobów. Jednak zazwyczaj eksperymentujemy z dodatkami. Tymczasem dzięki temu przepisowi, ciasto zyska zupełnie innego smaku. Wszystko za sprawą cukinii, która nadaje mu delikatności. Warto wykorzystać sezon na cukinię i dodawać ją nie tylko do tak oczywistych dań jak leczo czy placki z cukinii, ale również do mniej oczywistych potraw. Ciekawą opcją może być właśnie przygotowanie pizzy na bazie ciasta z cukinią.Taka pizza jest nie tylko o wiele zdrowsza, ale też wyśmienicie smakuje. Dzięki odpowiednim dodatkom jej smak nabiera o wiele większe głębi. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jednym z zadań GIS jest ostrzeganie Polaków przed produktami, które mogą zaszkodzić ich zdrowiu czy życiu. Nie inaczej jest tym razem, ponieważ w ciągu ostatnich tygodni wypuszczono kilka publicznych ostrzeżeń. Pod lupę wzięto suplementy diety czy makarony. GIS ma cały czas ręce pełne obroty. Dystrybutorzy i producenci nie zawsze są w stanie wprowadzić na rynek czy wyprodukować żywność, która jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia każdego z nas. Aby temu zaradzić, Główny Inspektorat Sanitarny monitoruje branżę spożywczą, żeby przeciwdziałać takowym wpadkom. Warto zajrzeć do swoich szafek kuchennych w celu upewnienia się, że mamy w nich wycofywanych produktów. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Nie da się ukryć, że ostrzeżenia publikowane przez GIS nie zapowiadają niczego dobrego. Niestety sanepid zamieścił na rządowej stronie komunikat, z którego wynika, że popularna mrożona pizza została wycofana ze sklepów. Wszystko przez nieprawidłowe oznaczenie na opakowaniu, które nie uwzględniło zawartości alergenu.GIS niejednokrotnie wydawał ostrzeżenia, które donosiły o nieprawidłowościach w produktach spożywczych. Tym razem sanepid wykrył, że w mrożonej pizzy znalazł się alergen, który nie został wskazany na opakowaniu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Księżniczka Charlotte jako jedna z członkiń brytyjskiej rodziny królewskiej ma dostęp do rozmaitych frykasów. Okazuje się, że 6-latka gustuje w dość nietypowych smakach, jak na swój młody wiek. Mało kto spodziewałby się, że dziecko samo z siebie będzie wybierało ostre przyprawy i oliwki.Rodzina królewska od dawien dawna wzbudza spore zainteresowanie. Dotyczy to również preferencji kulinarnych. Magazyn Hello! zdradził, jakie potrawy najbardziej lubi księżniczka Charlotte. 6-latka ma niecodzienny gust.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Otwierając pudełko pizzy, którą zamówiliśmy ze swojej ulubionej pizzerii, często widzimy dziwny plastikowy gadżet. Okazuje się, że dzięki niemu pizza nie przykleja się do wierzchu pudełka i zachowuje swój kształt. "Pizza saver" opracowany został przez Carmelę Vitale w USA, a patent został przyznany w 1984 roku. Pizza jest prawdopodobnie najczęściej zamawianym fast foodem na świecie - można znaleźć ją w każdym większym mieście. Jej największym problemem jest względna delikatność, w końcu podczas dostawy może ulec licznym uszkodzeniom.Aby temu zaradzić, pizzerie stosują różne metody, pozwalające na zachowanie pizzy kształtu, smaku oraz temperatury. Dlatego najczęściej dowożona jest w specjalnych torbach termicznych, utrzymujących ich temperaturę. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu: