Pyszna pizza przygotowana z bajeczną łatwością
Bez wątpienia pizza króluje w świecie kulinariów. Niektórzy smakosze mogliby zajadać się kultowymi plackami niemal codziennie. Oczywiście najlepiej smakuje pizza wykonana przez doświadczonego kucharza. W programie TVN-u mistrz kuchni udawał amatora.
Pizza nie była dla niego nowością
Ostatnio wspominaliśmy o tym, że pizza może być lepszym śniadaniem, od wielu innych popularnych produktów. Tym razem przyjrzymy się nagraniu, które TVN opublikował na swoim kanale na YouTube.
Pizza przed niektórymi osobami nie ma żadnych tajemnic. Do tego grona zaliczał się jeden z uczestników programu „Zamiana szefów kuchni”, który można obejrzeć na kanale Food Network oraz na platformie Player.pl. W zapowiedzi odcinka TVN pokazał, jak kucharz starał się zataić, że ma doświadczenie w robieniu pizzy.
Pizza pizzy nierówna. Niektórzy przygotowują ją lepiej od innych. Istotną rolę odgrywa tutaj doświadczenie kucharza. Mężczyzna, rozpoczynając pracę we włoskiej restauracji, nie poinformował nikogo, że już wcześniej przygotowywał jedzenie w tego typu miejscu.
Uczestnik programu na początku został zapytany, czy kiedyś przygotowywał pizzę. Kucharz odpowiedział, że było to dawno temu. Zapytał również, czy ciasto zmienia się w placek ręcznie, czy przy użyciu wałka. To pytanie miało zapewne pokazać, że pizza jest dla niego nowością.
Pizza nie miała przed nim tajemnic
Kucharz przystąpił do pracy. Na początku otrzymał od przełożonego kilka wskazówek. Zwrócono mu uwagę, że blat, na którym wyrabia się placek, powinien być oprószony mąką. Mężczyzna rozpoczął przygotowywanie placka.
W pracy miała mu pomagać bardziej doświadczona kucharka. Mężczyzna zapytał, jakiej wielkości ma być pizza. Bez najmniejszych problemów udało mu się uformować praktycznie idealny placek. Jedna rzecz zdradziła, że kucharz z pewnością nie jest amatorem.
Kiedy pizza byłą gotowa do upieczenia, mężczyzna nałożył ją na łopatkę. Pozostali pracownicy restauracji od razu stwierdzili, że z pewnością nie jest to jedna z pierwszych przygotowanych pizz. Zadanie nie należy do najłatwiejszych.
Pizza jak z włoskiej restauracji wymaga wprawy w kuchni. Każdy, kto chce rozpocząć przygodę z tą potrawą, powinien wypróbować przepis na ciasto od Magdy Gessler. Efekt powali na kolana nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: YouTube / tvnpl