To najgorsze mleko do kawy. Powoduje cukrzycę i zatyka tętnice

Nic nie budzi rano lepiej niż kawa. Już sam zapach świeżo zmielonych, parzonych ziaren wprawia nas w doskonały nastrój. O ile czarna kawa ma tylko 2 kcal i pozytywnie działa na nasz organizm, tak niektórych dodatków do napoju lepiej unikać. To mleko jest zdecydowanie najgorszym wyborem. Niszczy nasze zdrowie.
Przenigdy nie dodawaj tego do kawy
Sklepowe półki aż uginają się od produktów, które możemy dodać do kawy. Syropy smakowe, mleka, śmietanki to tylko niektóre z nich. Większość z nas niestety nie zwraca uwagi na skład, a wyłącznie na walory smakowe.
Wiele osób do kawy zamiast mleka dodaje śmietankę w proszku. Znany wszystkim “zabielacz” psuje smak napoju i po prostu nam szkodzi. Ta śmietanka to praktycznie cała tablica Mendelejewa zamknięta w niewielkim pojemniku. Nie ma żadnych wartości odżywczych. Jest chemia.
Nie tylko śmietanka w proszku jest najgorszym wyborem do porannej kawy. Tego mleka lepiej nie używać regularnie. Przyczynia się do gwałtownych wyrzutów insuliny i błyskawicznie zatyka nasze tętnice i żyły.

Jakie mleko do kawy wybrać? Unikaj tego produktu
Jeśli lubisz kawę z mlekiem, sięgnij po mleko 2-0,5%. Mleko krowie z powodzeniem możemy zastąpić napojem mlecznym kokosowym, migdałowym lub sojowym. Kawa smakuje świetnie, a produkty te są zdecydowanie mniej kaloryczne od tradycyjnego mleka.
Dalsza część tekstu pod filmem
Przenigdy jednak nie dodawaj do kawy mleka skondensowanego. Ten produkt to wyłącznie sam tłuszcz i cukier. Powstaje z usuwania wody z mleka krowiego, a następnie jest mocno dosładzane. Regularnie korzystanie z produktu powoduje cukrzycę.
Z kolei duża zawartość tłuszczu przyczynia się do odkładania tkanki tłuszczowej i powstania tzw. złego cholesterolu. Płytki stopniowo odkładają się w żyłach i tętnicach, zatykając je. To pierwszy krok do miażdżycy i zawału.

Co warto dodać do porannej kawy?
Jeśli lubisz słodką kawę, cukier zamień na słodzik, najlepiej naturalny, jak stewia, czy erytrytol. Warto także sięgnąć po miód, który nie tylko poprawi walory smakowe napoju, ale również dostarczy nam wielu cennych wartości odżywczych.
Do kawy możemy dodać również szczyptę gorzkiego kakao, cynamon lub mielony kardamon. Przyprawy doskonale współgrają z kawą. Mało kto wie, że szczypta cynamonu dodana każdego ranka do kawy znacznie zmniejsza ryzyko powstania Alzheimera i chorób serca.
Sprawdź również, co warto włączyć do diety przy odchudzaniu oraz jaki ser jest dużo zdrowszy od twarogu. Produkt wzmacnia serce.






































