Smakosze.pl Przepisy To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
Fot. Canva/Markus Spiske temporaush

To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę

20 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Na wiosnę musisz zrobić sałatkę z tego przepisu. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie minutę, a jej smak zachwyci każdego smakosza. W połączeniu z mięsem lub pieczonymi ziemniakami smakuje wybornie. Zrób ją z tym przepisem i przekonaj się sama.

Najszybszy przepis na sałatkę

Ta szybka sałatka sprawdzi się na wiosnę. Jest lekka, aromatyczna i podbija smak głównej potrawy. Najlepsze jest to, że zrobisz ją błyskawicznie, bo cały proces zajmie ci tylko minutę, naprawdę. Ten obiadowy dodatek jest również bardzo tani, bo potrzebujesz tylko kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników.

Nie zwlekaj – przygotuj tę sałatkę na obiad i patrz, jak smakuje twoim domownikom. Gwarantuję ci, że poproszą o dokładkę. Wypróbuj patent i przekonaj się sama, jaka jest znakomita.

Projekt bez nazwy(4).jpg
Fot. Canva.com
Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser

Tylko kilka składników

Jak wspomniałem wcześniej, do stworzenia tej wiosennej sałatki będziesz potrzebowała tylko kilku składników. Spójrz na listę poniżej i przekonaj się sama. Nie martw się, to wystarczy, aby zrobić aromatyczną i doskonałą w smaku sałatkę. Zobacz, co będzie ci potrzebne i zaczynamy przygotowania.

Składniki:

  • duży pęczek szczypiorku
  • 200 g śmietany 18%
  • sól

Przepis na wiosenną sałatkę

Do miski przełóż śmietanę. Szczypiorek dokładnie umyj, a następnie drobno posiekaj. Przesyp go do miski ze śmietaną. Wsyp odrobinę soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aby połączyły się w doskonały dodatek do obiadu.

Sałatkę podawaj do pieczonych i grillowanych mięs. Świetnie smakuje w połączeniu z ziemniakami, zarówno tymi gotowanymi, jak i pieczonymi. Łącz ją, z czym chcesz, a zawsze będzie smakowała wybitnie. Sprawdź, co dodać do masy na kotlety mielone oraz poznaj przepis na zapomnianą zupę .

szczypior.jpg
Fot. Canva/Yuri Matos
Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Za ten patent na śniadanie ktoś powinien dostać medal
W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy