Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Jeśli jesteś smakoszem kotletów mielonych, to ten przepis jest dla ciebie. Dzięki pewnemu smacznemu dodatkowi kotlety stają się jeszcze lepsze. Dlatego weź to warzywo, zetrzyj na tarce i ciesz się smakiem wyśmienitych kotletów.
Kotlety mielone inaczej
Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. Wszystko dlatego, że są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Dlatego jeśli lubisz to danie warto, żebyś poznał ten przepis. Danie wychodzi, że palce lizać. Tajemnica smaku tkwi w startych pieczarkach, które dodaje się do masy mięsnej.
Tak przyrządzone kotlety rozpływają się w ustach i smakują po prostu obłędnie. Przyrządzisz je szybko i będą cieszyć się powodzeniem podczas rodzinnego obiadu. Poniżej znajdziesz przepis na te pyszne kotlety z pieczarkami.
W Biedronce kompletnie powariowali. Tylko dziś uwielbiane mięsa dostaniesz nawet 50% taniejJak zrobić kotlety mielone ze stratymi pieczarkami?
Składniki:
- 600 g mięsa mielonego z łopatki
- 5 łyżek bułki tartej
- 1 jajko
- 1 cebula
- 400 g pieczarek
- sól
- pieprz
Przygotowanie kotletów zacznij od przełożenia mięsa do miski i wbicia do niego jajka. Pieczarki zetrzyj na tarce i dołóż do miski. Wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Dodaj posiekaną drobno cebulę.
Składniki dokładnie wymieszaj. Obtocz w bułce tartej i smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Gdy będą rumiane, dolej trochę wody i duś kotlety jeszcze kilka minut pod przykryciem.
Kotlety mielone, które kuszą smakiem
Kotlety mielone z dodatkiem startych pieczarek są obłędnie pyszne. Soczyste i delikatne aż proszą się o dokładkę. N pewno będą smakować całej rodzinie. Smakosz w każdym wieku chętnie zje takie kotlety.
Skorzystaj z tego przepisu i podaj mielone z ziemniakami, buraczkami lub ulubionymi surówkami. Taki obiad będzie jak znalazł na niedzielę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić pierogi kresowe. Radziliśmy, jak zrobić szakszukę z przepisu Karola Okrasy.