Wachowicz z surówki z buraków zrobiła prawdziwe arcydzieło. Żaden składnik nie jest przypadkowy
Ewa Wachowicz zawsze ma patent na coś pysznego. Tym razem podzieliła się przepisem na doskonałą surówkę z buraków. Ta potrawa jest nie dość, ze pyszna, to jeszcze bardzo zdrowa. Staranny dobór poszczególnych produktów gwarantuje absolutny kulinarny hit.
Doskonała surówka z buraków autorstwa Ewy Wachowicz
Ewa Wachowicz, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta w portalu Instagram, prowadzi w Krakowie uznaną restaurację. Na szczęście nie trzeba zawitać w progi lokalu, aby skosztować niektórych wspaniałości jej pomysłu. Już dziś we własnej kuchni możesz przyrządzić zaskakującą surówkę z buraków. Przygotowanie tej potrawy jest bajecznie proste a efekt niezwykle pyszny.
Przepis na najlepszą surówkę z buraków według Ewy Wachowicz
Składniki:
- 500 g buraków ćwikłowych
- 1 kg marchewki
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- sok z cytryny
- ½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- sól
- brązowy cukier
Jak zrobić doskonałą surówkę z buraków z pomysłowymi dodatkami?
Przygotuj poszczególne składniki na surówkę z buraków . Marchew oraz buraki umyj i obierz, n astępnie zetrzyj warzywa na drobnych oczkach tarki . Czosnek wydobądź z łupiny i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj . Całość przełóż do dużej miski.
W osobnej miseczce przygotuj sos do surówki z buraków . W tym celu śmietanę wymieszaj z majonezem . Dopraw do smaku solą, cukrem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Składniki połącz ze sobą .
Przygotowanym sosem polej starte warzywa . Całość dokładnie wymieszaj . Na koniec do surówki z buraków dołóż posiekane orzechy włoskie . Po ponownym wymieszaniu wszystkich składników pyszna surówka gotowa jest do podania . Smakowity dodatek idealnie skomponuje się z kotletami mielonymi z przepisu restauratorki . Zupełnie odmienny sposób na przygotowanie surówki z buraków ma niezastąpiona siostra Anastazja .
Źródło: ewawachowicz