Zaskakujący, tajny składnik zupy pomidorowej. Dzięki niemu będzie idealnie kremowa
Pomidorowa jest jedną z częściej goszczących naszych stołach zup. Jej przyrządzenie jest niezwykle proste, a smak zachwyca. Jednak dopiero dodatek majonezu sprawi, że zupa nabierze wspaniale kremowej konsystencji. Spróbujecie?
Pomidorową można przyrządzić na wiele sposobów. Klasyczny specjał kuchni polskiej będzie jeszcze lepszy, gdy dodamy do niego nietypowego składnika. Z powodzeniem zastąpi on śmietanę, sprawiając, że zupa wyjdzie niezwykle kremowa i smaczna.
Majonez podkręci smak i poprawi konsystencję pomidorowej
Wyjątkowy dodatek sprawi, że zupa nabierze charakteru. Dwie łyżki popularnego sosu sprawią, że będzie tak kremowa, jak nigdy wcześniej. Zapomnijcie o śmietanie — pomidorowa z majonezem będzie zdecydowanie lepsza.
Niezależnie od tego, czy przyrządzicie zupę na bazie bulionu drobiowego, czy też roślinną wersję, delikatny smak majonezu idealnie dopełni kompozycji. Choć na pierwszy rzut oka połączenie wydaje się nietrafione, będzie bardzo satysfakcjonujące.
Kremowa pomidorowa z majonezem
Zrobienie pomidorowej z pysznym dodatkiem nie będzie trudne. Wystarczy przygotować zupę tak jak zawsze, a nadający jej aromatu i aksamitnej konsystencji składnik połączyć z daniem na sam koniec.
Majonez dodajemy tak samo, jak śmietanę, czyli najpierw łączymy do starannie z niewielką ilością gorącej zupy, a dopiero taką miksturę powoli wlewamy do garnka. Dzięki temu unikniemy powstania grudek.
Inne pomysły na pomidorową znajdziecie na naszej stronie. Tutaj piszemy jak przygotować ją z dodatkiem soku z ogórków. W tym artykule natomiast zdradzamy sekret słodkiej babcinej pomidorówki.
Źródło zdjęcia: canva/AnjelaGr
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
Napowietrzone racuszki z dodatkiem ubitego białka. Drobny dodatek nadaje lekkości
Surówka witaminowa z kiszonej kapusty z dodatkiem kurkumy. Słoneczna porcja zdrowia
Jak uniknąć sklejania się pierogów podczas gotowania? Patent jest prostszy niż myślisz
Źródło: gotowanie.onet