Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Piekarnik i kostki do zmywarki
Weź kostkę do zmywarki i wsadź do piekarnika. Za ten trik ktoś powinien wygrać medal
golonka
Obgotuj, ułóż na kapuście kiszonej i zapiecz. Golonka wyjdzie tak, jak w czasach PRL-u
faszerowana papryka
Nie zwlekaj nawet minuty, chwyć za paprykę i ją nafaszeruj. Niezapomniany smak pokocha cała rodzina
śliwki w słoikach
Pakuję śliwki do słoików i wlewam tę mieszankę. Zimą dostaję gratulacje za ten przysmak
gołąbki
Gołąbki po poznańsku robi się inaczej niż tradycyjne. Są mniej pracochłonne
musztarda i Ewa Wachowicz
Żadna cukinia. Wachowicz robi musztardę z zupełnie innych składników
owoce rokitnika
Jeden z najzdrowszych owoców świata rośnie w Polsce. Mówią na niego “cytryna północy”
kolacja z ciasta francuskiego
Weź szynkę, ser i jajko i zawiń w ciasto francuskie. Rodzina wciąż mnie prosi o taką kolację
Kapusta i jajka
Poszatkuj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis to cud, smakuje jak marzenie
sałatka
Henia przeszła samą siebie. Jej sałatka na imprezę smakiem rozbiła bank
obierki z jabłek
Włóż obierki z jabłek do piekarnika i włącz go na pół godziny. Tego efektu się nie spodziewasz
zapiekanka z ziemniakami
Zamiast gotować osobno, ułóż w naczyniu i zapiecz. Ta prosta zapiekanka to hit
kotlety mielone i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepsze mielone. Wybór mięsa zaskoczy niejedną gospodynię
zupa cygańska
Ta zupa jest tak dobra, że mogłaby zdobyć Oskara. Najchętniej jadłbym ją codziennie
surówka z marchewki
Ścieram marchew i mieszam z tym sosem. Surówka smakuje lepiej, niż z restauracji
zabrudzony blender
Blender po użyciu czyszczę w ten sposób. Wystarczy 15 sekund, chciałbym znać to wcześniej
mitów w słoikach
Mieszam z wodą i piję na czczo. Ten turbo zdrowy miód jest praktycznie nieznany
sernik
To najlepszy sernik z rosą, jaki jadłem. Wygląda jak milion dolarów i jest lekki jak chmurka
pierogi
W życiu nie sądziłem, że można zrobić pierogi z takim składnikiem. Polacy go uwielbiają
przecier z pomidorów
Ten przepis na przecier z pomidorów dostałam od babci. Sklepowe nie mają do niego startu
sok
Mało kto robi sok na zimę z tych owoców. W tym roku nastawię więcej niż jedną partię
chałwa
Ostatnio dorzuciłem do chałwy 1 ekstra składnik. Wyszła lepsza niż kiedykolwiek
Robert Makłowicz i naleśniki
Żadna woda i mleko. Makłowicz dodaje do naleśników produkt, który kochały nasze babcie
zawijanie jabłek w ciasto francuskie
Kroję jabłka i zawijam je w ciasto francuskie. Ten deser jest lepszy nawet niż szarlotka
cytryna z wbitymi goździkami
Wbij goździki w cytrynę i włóż do lodówki. Żałuję, że tak późno poznałem ten trick
kalafior z patelni
Wrzuć kalafiora na patelnię i zalej tą masą. Po chwili wyjdzie pyszne danie
wojek o pracy w piekarni
Powiedział całą prawdę o pracy w piekarni. „Trzeba było się kitrać przed głównym piekarzem”
ogórki
Wrzuć do garnka, zagotuj i wlej do słoików. Nie zrobisz lepszych ogórków na zimę
Piekarnik i kostki do zmywarki
Adam Moskal Weź kostkę do zmywarki i wsadź do piekarnika. Za ten trik ktoś powinien wygrać medal
Czytaj więcej >
golonka
Przemysław Bociąga Obgotuj, ułóż na kapuście kiszonej i zapiecz. Golonka wyjdzie tak, jak w czasach PRL-u
Czytaj więcej >
faszerowana papryka
Maciej Jurczyk Nie zwlekaj nawet minuty, chwyć za paprykę i ją nafaszeruj. Niezapomniany smak pokocha cała rodzina
Czytaj więcej >
śliwki w słoikach
Przemysław Bociąga Pakuję śliwki do słoików i wlewam tę mieszankę. Zimą dostaję gratulacje za ten przysmak
Czytaj więcej >
gołąbki
Przemysław Bociąga Gołąbki po poznańsku robi się inaczej niż tradycyjne. Są mniej pracochłonne
Czytaj więcej >
musztarda i Ewa Wachowicz
Przemysław Bociąga Żadna cukinia. Wachowicz robi musztardę z zupełnie innych składników
Czytaj więcej >
owoce rokitnika
Przemysław Bociąga Jeden z najzdrowszych owoców świata rośnie w Polsce. Mówią na niego “cytryna północy”
Czytaj więcej >
kolacja z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Weź szynkę, ser i jajko i zawiń w ciasto francuskie. Rodzina wciąż mnie prosi o taką kolację
Czytaj więcej >
Kapusta i jajka
Przemysław Bociąga Poszatkuj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis to cud, smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
sałatka
Maciej Jurczyk Henia przeszła samą siebie. Jej sałatka na imprezę smakiem rozbiła bank
Czytaj więcej >
obierki z jabłek
Katarzyna Rachańska Włóż obierki z jabłek do piekarnika i włącz go na pół godziny. Tego efektu się nie spodziewasz
Czytaj więcej >
zapiekanka z ziemniakami
Przemysław Bociąga Zamiast gotować osobno, ułóż w naczyniu i zapiecz. Ta prosta zapiekanka to hit
Czytaj więcej >
kotlety mielone i Tomasz Strzelczyk
Maciej Jurczyk Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepsze mielone. Wybór mięsa zaskoczy niejedną gospodynię
Czytaj więcej >
zupa cygańska
Maciej Jurczyk Ta zupa jest tak dobra, że mogłaby zdobyć Oskara. Najchętniej jadłbym ją codziennie
Czytaj więcej >
surówka z marchewki
Maciej Jurczyk Ścieram marchew i mieszam z tym sosem. Surówka smakuje lepiej, niż z restauracji
Czytaj więcej >
zabrudzony blender
Maciej Jurczyk Blender po użyciu czyszczę w ten sposób. Wystarczy 15 sekund, chciałbym znać to wcześniej
Czytaj więcej >
mitów w słoikach
Maciej Jurczyk Mieszam z wodą i piję na czczo. Ten turbo zdrowy miód jest praktycznie nieznany
Czytaj więcej >
sernik
Maciej Jurczyk To najlepszy sernik z rosą, jaki jadłem. Wygląda jak milion dolarów i jest lekki jak chmurka
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk W życiu nie sądziłem, że można zrobić pierogi z takim składnikiem. Polacy go uwielbiają
Czytaj więcej >
przecier z pomidorów
Katarzyna Rachańska Ten przepis na przecier z pomidorów dostałam od babci. Sklepowe nie mają do niego startu
Czytaj więcej >
sok
Maciej Jurczyk Mało kto robi sok na zimę z tych owoców. W tym roku nastawię więcej niż jedną partię
Czytaj więcej >
chałwa
Maciej Jurczyk Ostatnio dorzuciłem do chałwy 1 ekstra składnik. Wyszła lepsza niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >
Robert Makłowicz i naleśniki
Maciej Jurczyk Żadna woda i mleko. Makłowicz dodaje do naleśników produkt, który kochały nasze babcie
Czytaj więcej >
zawijanie jabłek w ciasto francuskie
Maciej Jurczyk Kroję jabłka i zawijam je w ciasto francuskie. Ten deser jest lepszy nawet niż szarlotka
Czytaj więcej >
cytryna z wbitymi goździkami
Maciej Jurczyk Wbij goździki w cytrynę i włóż do lodówki. Żałuję, że tak późno poznałem ten trick
Czytaj więcej >
kalafior z patelni
Katarzyna Rachańska Wrzuć kalafiora na patelnię i zalej tą masą. Po chwili wyjdzie pyszne danie
Czytaj więcej >
wojek o pracy w piekarni
Przemysław Bociąga Powiedział całą prawdę o pracy w piekarni. „Trzeba było się kitrać przed głównym piekarzem”
Czytaj więcej >
ogórki
Katarzyna Rachańska Wrzuć do garnka, zagotuj i wlej do słoików. Nie zrobisz lepszych ogórków na zimę
Czytaj więcej >
Piekarnik i kostki do zmywarki
Weź kostkę do zmywarki i wsadź do piekarnika. Za ten trik ktoś powinien wygrać medal
golonka
Obgotuj, ułóż na kapuście kiszonej i zapiecz. Golonka wyjdzie tak, jak w czasach PRL-u
faszerowana papryka
Nie zwlekaj nawet minuty, chwyć za paprykę i ją nafaszeruj. Niezapomniany smak pokocha cała rodzina
śliwki w słoikach
Pakuję śliwki do słoików i wlewam tę mieszankę. Zimą dostaję gratulacje za ten przysmak
gołąbki
Gołąbki po poznańsku robi się inaczej niż tradycyjne. Są mniej pracochłonne
musztarda i Ewa Wachowicz
Żadna cukinia. Wachowicz robi musztardę z zupełnie innych składników
owoce rokitnika
Jeden z najzdrowszych owoców świata rośnie w Polsce. Mówią na niego “cytryna północy”
kolacja z ciasta francuskiego
Weź szynkę, ser i jajko i zawiń w ciasto francuskie. Rodzina wciąż mnie prosi o taką kolację
Kapusta i jajka
Poszatkuj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis to cud, smakuje jak marzenie
sałatka
Henia przeszła samą siebie. Jej sałatka na imprezę smakiem rozbiła bank
obierki z jabłek
Włóż obierki z jabłek do piekarnika i włącz go na pół godziny. Tego efektu się nie spodziewasz
zapiekanka z ziemniakami
Zamiast gotować osobno, ułóż w naczyniu i zapiecz. Ta prosta zapiekanka to hit
kotlety mielone i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepsze mielone. Wybór mięsa zaskoczy niejedną gospodynię
zupa cygańska
Ta zupa jest tak dobra, że mogłaby zdobyć Oskara. Najchętniej jadłbym ją codziennie
surówka z marchewki
Ścieram marchew i mieszam z tym sosem. Surówka smakuje lepiej, niż z restauracji
zabrudzony blender
Blender po użyciu czyszczę w ten sposób. Wystarczy 15 sekund, chciałbym znać to wcześniej
mitów w słoikach
Mieszam z wodą i piję na czczo. Ten turbo zdrowy miód jest praktycznie nieznany
sernik
To najlepszy sernik z rosą, jaki jadłem. Wygląda jak milion dolarów i jest lekki jak chmurka
pierogi
W życiu nie sądziłem, że można zrobić pierogi z takim składnikiem. Polacy go uwielbiają
przecier z pomidorów
Ten przepis na przecier z pomidorów dostałam od babci. Sklepowe nie mają do niego startu
sok
Mało kto robi sok na zimę z tych owoców. W tym roku nastawię więcej niż jedną partię
chałwa
Ostatnio dorzuciłem do chałwy 1 ekstra składnik. Wyszła lepsza niż kiedykolwiek
Robert Makłowicz i naleśniki
Żadna woda i mleko. Makłowicz dodaje do naleśników produkt, który kochały nasze babcie
zawijanie jabłek w ciasto francuskie
Kroję jabłka i zawijam je w ciasto francuskie. Ten deser jest lepszy nawet niż szarlotka
cytryna z wbitymi goździkami
Wbij goździki w cytrynę i włóż do lodówki. Żałuję, że tak późno poznałem ten trick
kalafior z patelni
Wrzuć kalafiora na patelnię i zalej tą masą. Po chwili wyjdzie pyszne danie
wojek o pracy w piekarni
Powiedział całą prawdę o pracy w piekarni. „Trzeba było się kitrać przed głównym piekarzem”
ogórki
Wrzuć do garnka, zagotuj i wlej do słoików. Nie zrobisz lepszych ogórków na zimę