Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
kotlety z indyka
Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
warkocz z wieprzowiny
Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
garnek rosołu
Przemysław Bociąga Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
Czytaj więcej >
smażenie kotletów schabowych
Przemysław Bociąga Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
zupa kalafiorowa
Przemysław Bociąga Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
deser z biszkoptami
Przemysław Bociąga Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
Czytaj więcej >
gotowa zapiekanka
Przemysław Bociąga Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
Czytaj więcej >
rulony z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
sernik pieczony
Przemysław Bociąga Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
Czytaj więcej >
pokrzywy
Maciej Jurczyk Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
Czytaj więcej >
dżem z  rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
Czytaj więcej >
rosół
Maciej Jurczyk Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
Czytaj więcej >
bigos
Maciej Jurczyk Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
Czytaj więcej >
kopytka i siostra Anastazja
Maciej Jurczyk Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
Czytaj więcej >
blendowaniu mięty z cukrem
Maciej Jurczyk Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Czytaj więcej >
zupa z botwinki
Maciej Jurczyk Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Przemysław Bociąga Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Przemysław Bociąga Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
Czytaj więcej >
logotyp dino
Przemysław Bociąga W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
Czytaj więcej >
zawinięte w papier danie
Przemysław Bociąga Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
Czytaj więcej >
jajecznica na patelni
Przemysław Bociąga Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
Czytaj więcej >
kotlety z indyka
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
Czytaj więcej >
czekolada na cieście francuskim
Przemysław Bociąga Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
Czytaj więcej >
quesadilla
Katarzyna Rachańska Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
Czytaj więcej >
warkocz z wieprzowiny
Przemysław Bociąga Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Czytaj więcej >
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Łukasz Modelski Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Czytaj więcej >
Wurstsalat
Przemysław Bociąga Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
Czytaj więcej >
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
kotlety z indyka
Strzelczyk pokroił indyka i pokazał najlepszy patent na panierkę. Tych kotletów trzeba spróbować
czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
warkocz z wieprzowiny
Biorę polędwiczki wieprzowe, boczek i zaplatam z nich warkocz. Ten genialny trik zachwyca rodzinę i gości
Victor Arguinzoniz przed swoją restauracją
Ten drwal grilluje najlepiej na świecie. Nam zdradza, co jest w grillowaniu najważniejsze
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec