Ile kosztują suszone grzyby w Delikatesach Magdy Gessler?
Niedługo będziemy gotować świąteczne potrawy. Do ich przyrządzenia często sięgamy po suszone grzyby. By pomóc wam zaplanować zakupy, sprawdziliśmy, w jakiej cenie można je dostać w delikatesach Magdy Gessler. Koszt was bardzo zaskoczy.
Suszone grzyby do świątecznych potraw zdecydowanie warto kupić wcześniej. Taka strategia daje nam gwarancję, że będziemy je mieli na czas oraz umożliwia porównanie cen. W delikatesach Magdy Gessler niestety nie będzie najtaniej.
Ile kosztują suszone grzyby u Magdy Gessler?
Ceny suszonych grzybów w delikatesach restauratorki są zatrważające. Za 25 g suszonego w całości borowika trzeba zapłacić aż 29 zł. I choć może na pierwszy rzut oka produkt nie wydaje się bardzo drogi — w końcu mniej więcej tyle tych grzybów będziemy potrzebować np. do bigosu — to w przeliczeniu na kilogram jest to produkt naprawdę drogi .
Gdybyśmy zdecydowali się na zakup takiej właśnie ilości borowików, kosztowałyby nas aż 1160 zł. To dużo więcej niż kosztuje kilogram borowików ekologicznych z certyfikatem. W sieci bez problemu znaleźliśmy sklep, w którym kupić je można za niecałe 400 złotych za kilogram.
Warto zaznaczyć, że na stronie delikatesów u Fukiera nie ma informacji o tym, czy produkt z takich właśnie upraw pochodzi. Borowiki bez certyfikatów w sieci są jeszcze tańsze , co dodatkowo pokazuje, że w sklepie Magdy Gessler ceny są naprawdę wysokie.
Podobnie drogie jak borowiki są podgrzybki. Cena za kilogram u Fukiera to aż 760 zł. W internecie podobny produkt dostać można, płacąc około 180 złotych. To ponad 4-krotnie niższy koszt niż w sklepie celebrytki kulinarnej.
Nie lepiej jest w przypadku grzybów marynowanych. Za marynowane w occie podgrzybki u Gessler zapłacimy prawie 69 złotych za kilogram. Podobny produkt kupiony u konkurencji to koszt około 47 zł. Różnica nadal jest spora.
Sprawdziliśmy jeszcze, czy może opłaca się u Fukiera zamówić kiszonki. Kiszona rzodkiewka w delikatesach kosztuje 18,50 zł. W przeliczeniu na litr wyrób kosztuje aż 53 złote. Podobna kiszonka w wersji BIO, u konkurencji kosztuje 27 zł/litr, czyli jest prawie o połowę taniej . A w delikatesach i w tym przypadku, brak jest informacji o pochodzeniu składników.
Z naszej analizy wynika, że lepiej będzie zaopatrzyć się w niezbędne produkty w innych sklepach internetowych. Najlepiej natomiast jest przygotowywać tego typu wyroby w domu. Szczególnie polecamy przyrządzenie marynowanej dyni i zdrowego kiszonego czosnku .
Źródło zdjęcia: canva/pixelshot
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Wyborne, zaskakujące beskidzkie poleśniki - połączenie kapusty i ziemniaków
-
Przepyszne, nietypowe naleśniki od Wachowicz z dodatkiem sadzonego jajka
Źródło: delikatesy.ufukiera