Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Nie mieści się w głowie. Magda Gessler zdradziła dlaczego gotując nie spina włosów
TRICOLORS/East News, atosan, Getty Images

Nie mieści się w głowie. Magda Gessler zdradziła dlaczego gotując nie spina włosów

7 stycznia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Magda Gessler dała się wszystkim poznać jako wyjątkowo barwna i nietuzinkowa postać. Restauratorka wywołuje sprzeczne emocje, wszak wielu jest jej wiernymi fanami, a inni nie mogą znieść nawet jej widoku. Gessler miała w swojej karierze wiele ciekawych wywiadów, z których można dowiedzieć się niebywałych rzeczy.

Jeden z nich został przeprowadzony prawie 10 lat temu, a nagranie dostępne jest na Youtube na kanale Wideoportal. Prowadzący zadaje w nim wiele pytań, lecz jedno jest wyjątkowe, ponieważ dotyczy bujnych włosów gwiazdy TVN-u.

Magda Gessler opowiada o swoich włosach w niebywały sposób

Bujna fryzura w kolorze jasnego złota to jeden ze znaków rozpoznawczych Magdy Gessler. Właścicielka wielu restauracji jest z pewnością dumna ze swojej gęstej czupryny, która przy wielu okazjach była chwalona przez mnóstwo fanów czy dziennikarzy.

Mimo wszystko z pewnością wiele osób zastanawiało się dlaczego Gessler nie związuje swoich włosów podczas gotowania, lub nie zakłada na głowę czepka gastronomicznego, który uniemożliwiłby wpadanie włosów do garnka z zupą czy aromatycznym gulaszem.

Dziennikarz zapytał się Gessler co sądzi o negatywnej opinii wystawionej przez Sanepid, wobec jej programu. Urząd krytykował kucharkę między innymi właśnie za luźną fryzurę, która stwarza ryzyko zanieczyszczenia dania swoimi włosami . Celebrytka odpowiedziała na pytanie w charakterystyczny dla siebie sposób.

Stwierdziła bowiem, że gwiazdy takie jak Jamie Olivier czy Nigella Lawson nie spinają swoich włosów ani nie noszą czepków czy chust, wszak włosy nie wypadają im tak jak kiedyś. To nie było jednak wszystko, co Magda Gessler miała do powiedzenia swoim fanom.

Poszukujesz kulinarnych ciekawostek? Tutaj wyjaśniamy jak uchronić się przed powstawaniem kożucha na mleku. W tym artykule podpowiadamy, który chleb jest najbardziej dietetyczny.

Mimo wszystko wspomniała także, że Sanepid jest bardzo ważną instytucją, a swoją pracę wykonuje bardzo dobrze. To może być znak, że Gessler poważnie podchodzi do przepisów dotyczących gastronomii.

Na zakończenie wywiadu dodała, że ani ona ani wyżej wymienieni szefowie kuchni nie mają łupieżu, więc żaden z gości restauracji nie powinien się przejmować . Oczywiście wypowiedź jest podszyta dużą dozą humoru i z pewnością w jej lokalach przestrzegane są zasady BHP.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Wideoportal na Youtube.

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Wydawca serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad cztery lata, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

 

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy