Natnij serdelki i wypchaj cebulą. Ostatnio to mój ulubiony przepis, polecam każdemu
Dopadł Cię głód? Masz apetyt na smaczną przekąskę? W takim razie weź serdelki i kilka składników. Wychodzi danie, że palce lizać. Ten przepis każdy powinien wypróbować w swojej kuchni.
Serdelki i cebula, czyli przekąska dla każdego
Nagły głód potrafi dać się we znaki. Dopada nagle i bez ostrzeżenia. Dlatego nie ma czasu do stracenia. W takich sytuacjach robię jedną rzecz. Biorę serdelki, wypycham je cebulą , serem żółtym i podsmażonym boczkiem . Przydadzą się też wykałaczki i panierka z jajka.
W ten szybki sposób przyrządzam smażone serdelki z pysznościami w środku. Raz- dwa i apetyczna przekąska jest już gotowa . Głód zostaje pokonany. Polecam ten przepis . Możesz go zobaczyć na kanale YouTube Grzepakucharzy. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić serdelki nadziewane cebulą z patelni?
Składniki:
- 3 serdelki
- 6 plastrów boczku
- 3 plasterki sera
- ½ cebuli
- oliwa do smażenia
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- oregano
- bułka tarta
- wykałaczki
Przygotowanie dania zacznij od obrania serdelki z flaka. Natnij je wzdłuż, ale nie do końca. Zrób kieszonkę i pokrój boczek. Podsmaż go na oliwie . Ser żółty pokrój w cienkie paski, podobnie zrób z częścią cebuli . Do serdelki włóż po 3 kawałki sera, trochę cebuli i podsmażony boczek.
Teraz serdelkę zepnij wykałaczki po to, by zawartość się nie wysypała. Przygotuj panierkę. Rozmąć jajko, wsyp przyprawy i wymieszaj . Wsyp bułkę tartą na talerzyk. Następnie serdelkę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na oliwie na rumiany kolor.
Przekąska, że palce lizać
Serdelki z nadzieniem są gotowe już do podania. Smakują z pieczywem i ogórkiem kiszonym. Taka przekąska wychodzi pyszna, a nadzienie rozpływa się w ustach. Chrupiący boczek i apetyczna panierka sprawiają, że danie smakuje i syci.
Kilka prostych składników daje znakomity efekt. Przekąskę robi się w kilka minut. Jest w sam raz, gdy dopada nas głód . Dlatego wypróbuj ten przepis w swojej kuchni, a na pewno głodny nie odejdziesz od stołu. Pisaliśmy o tym, jak przygotować sałatkę jarzynową z dynią na Wszystkich Świętych. Polecaliśmy dorsza czarnego, który pełen jest wartości odżywczych.