Smakosze.pl Przepisy Nie zgadniecie, co Lewandowska dodaje do jajecznicy. Niemal nikt by nie wpadł na taki pomysł
canva/Madeleine_Steinbach; IG/annalewandowska

Nie zgadniecie, co Lewandowska dodaje do jajecznicy. Niemal nikt by nie wpadł na taki pomysł

19 lutego 2023

Jajecznica jest częstym śniadaniowym wyborem wielu smakoszy. Anna Lewandowska pokazała jakiś czas temu, jakie składniki do niej dodaje, by podnieść wartość odżywczą posiłku. Gwiazda stawia na delikatną polędwicę z indyka, która doskonale komponuje się z puszystą jajeczną masą. Musicie spróbować.

Przepis na jajecznicę Anny Lewandowskiej

Składniki na 2 porcje:

  • 6 dużych jaj
  • 60 g polędwicy z indyka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 niewielkie pomidory np. malinowe
  • 1 średnia marchewka
  • 1 spora cebula
  • 2 garście liści szpinaku
  • sól himalajska w ilości do smaku
  • masło klarowane do smażenia

Jak zrobić znakomitą jajecznicę? Anna Lewandowska zdradziła swój przepis

Cebule pozbawiamy łupiny i siekamy. Pozostałe warzywa oraz awokado starannie myjemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o większych oczkach.

Pomidora oraz awokado kroimy w kostkę. Indyka również drobno kroimy, a białka oddzielamy od żółtek. Na patelni rozgrzewamy tłuszczu i podsmażamy na nim cebulę wraz z marchewką.

Po chwili wrzucamy indyka. Gdy się lekko zrumieni, wrzucamy szpinak oraz pomidora. Na patelnię wlewamy białka, a gdy się zetną, dodajemy żółtka i awokado.

Jajecznica Anny Lewandowskiej jest pyszna.png

Źródło: haps

Jak smażyć jajecznicę?

Jajecznicę smażymy od czasu, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Na koniec doprawiamy ją solą himalajską. Podajemy ze świeżym pieczywem np. takim z chrupiącą skórką . Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne sprawdzone przepisy na jajecznicę. Szczególnie polecamy sycąca wersję z boczniakami . Być może spodoba wam się też odsłona z dodatkiem tartego sera żółtego .

Błyskawiczna surówka z kiszonej kapusty. 2 dodatki sprawiają, że smakuje jak marzenie
Dodaj 1 łyżkę do gotujących się ziemniaków. 2 razy szybciej będą miękkie
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy