Nie zgadniecie, co Lewandowska dodaje do jajecznicy. Niemal nikt by nie wpadł na taki pomysł
Jajecznica jest częstym śniadaniowym wyborem wielu smakoszy. Anna Lewandowska pokazała jakiś czas temu, jakie składniki do niej dodaje, by podnieść wartość odżywczą posiłku. Gwiazda stawia na delikatną polędwicę z indyka, która doskonale komponuje się z puszystą jajeczną masą. Musicie spróbować.
Przepis na jajecznicę Anny Lewandowskiej
Składniki na 2 porcje:
- 6 dużych jaj
- 60 g polędwicy z indyka
- 1 dojrzałe awokado
- 2 niewielkie pomidory np. malinowe
- 1 średnia marchewka
- 1 spora cebula
- 2 garście liści szpinaku
- sól himalajska w ilości do smaku
- masło klarowane do smażenia
Jak zrobić znakomitą jajecznicę? Anna Lewandowska zdradziła swój przepis
Cebule pozbawiamy łupiny i siekamy. Pozostałe warzywa oraz awokado starannie myjemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o większych oczkach.
Pomidora oraz awokado kroimy w kostkę. Indyka również drobno kroimy, a białka oddzielamy od żółtek. Na patelni rozgrzewamy tłuszczu i podsmażamy na nim cebulę wraz z marchewką.
Po chwili wrzucamy indyka. Gdy się lekko zrumieni, wrzucamy szpinak oraz pomidora. Na patelnię wlewamy białka, a gdy się zetną, dodajemy żółtka i awokado.
Źródło: haps
Jak smażyć jajecznicę?
Jajecznicę smażymy od czasu, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Na koniec doprawiamy ją solą himalajską. Podajemy ze świeżym pieczywem np. takim z chrupiącą skórką . Smacznego.
Na naszej stronie znajdziecie inne sprawdzone przepisy na jajecznicę. Szczególnie polecamy sycąca wersję z boczniakami . Być może spodoba wam się też odsłona z dodatkiem tartego sera żółtego .