Błyskawiczna surówka z kiszonej kapusty. 2 dodatki sprawiają, że smakuje jak marzenie
Surówkę z kiszonej kapusty, papryki i koperku zrobisz w kilka chwil. Ma uniwersalny smak, doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, rybami i potrawami wegetariańskimi. A wygląda niesamowicie apetycznie. Błyskawicznie zniknie z talerzy.
Surówka z kiszonej kapusty pasuje do niemal każdego dania obiadowego
Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem papryki i koperku nie ma sobie równych. Do surówki warto dodać również posiekaną cebulę i oprószyć ją cukrem. Przyprawa zmiękcza warzywo i sprawia, że staje się ono delikatniejsze.
Do surówki z kiszonej kapusty wykorzystaj przetwory domowe. Jeśli w tym roku nie przygotowywałaś kiszonki na zimę, wybieraj w sklepie taką kapustę, która ma najkrótszy skład i nie zawiera octu. Nie kupuj również kapusty kwaszonej.
Surówka z kiszonej kapusty jest bardzo uniwersalnym dodatkiem do obiadu. Będzie pasować do pieczonego, smażonego i duszonego mięsa. Doskonale harmonizuje też z pieczoną i smażoną rybą, a także z daniami wegetariańskimi.
Dodaj 1 łyżkę do gotujących się ziemniaków. 2 razy szybciej będą miękkiePrzepis na surówkę z kiszonej kapusty z papryką i koperkiem
Składniki:
- 300 g kiszonej kapusty
- mała papryka czerwona
- mała marchewka
- koperek
- pół cebuli czerwonej
- sól, pieprz
- cukier
- 2-3 łyżki oleju
Jak zrobić uniwersalną surówkę z kiszonki?
Kapustę odciśnij z wody, poszatkuj i przełóż do miski. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce, posiekaj cebulę i oprósz ją cukrem. Posiekaj koperek i pokrój w cienkie słupki paprykę.
Wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj z olejem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Surówkę koniecznie podaj z kotletami schabowymi lub smażoną rybą w panierce. Obiad zachwyci każdego.