Niebywałe, co Lewandowska wlewa do ziemniaczanego puree. Ten modny napój jest absolutnym hitem
Któż z nas nie uwielbia puree ziemniaczanego? Idealne kremowe i gładkie warzywa pasują doskonale do wielu dań. Anna Lewandowska wzięła uwielbiany przepis i wprowadziła do niego kilka swoich modyfikacji. Do ziemniaków dolewa zdrowe i smaczne mleko ryżowe.
Puree ziemniaczane od Lewandowskiej zachwyca niepowtarzalnym smakiem
Klasyczne puree jest bardzo łatwe do wykonania. Ziemniaki należy ugotować, a następnie rozprowadzić z dodatkiem masła i mleka. Anna Lewandowska, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, produkty te zastępuje zdrowszymi odpowiednikami. Mleko krowie zastępuje tym ryżowym, masło zaś pysznym masłem ghee.
Anna Lewandowska uwielbia przerabiać tradycyjne przepisy na swoją modłę. Zostawia w nich jednak smak, który wielu z nas kocha od dzieciństwa. Jej nowatorskie puree można podać np. do delikatnych gołąbków z farszem z szynki wieprzowej. Potrawa będzie rozpływać się w ustach, a przy tym pozostanie zdrowsza, niż jej klasyczny odpowiednik.
Przepis na puree ziemniaczane od Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 300 g ziemniaków
- sól morska
- 1 łyżeczka masła ghee
- 30 ml mleka ryżowego
- koperek
Smakowite puree ziemniaczane z przepisu Lewandowskiej krok po kroku
Przygotuj warzywa do puree ziemniaczanego . W tym celu obierz je i opłucz pod zimną wodą . Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i włóż do dużego garnka.
Zawartość garnka zalej zimną wodą . Dodaj też do niej sól do smaku. Postaw całość na ogniu i gotuj do momentu, aż warzywa na puree ziemniaczane będą miękkie .
Ziemniaki odcedź z wody, w której się gotowały . Dodaj do nich mleko ryżowe oraz masło ghee. Wszystkie składniki ubij na gładkie puree ziemniaczane i udekoruj koperkiem . Ten obiadowy dodatek najlepiej smakuje na świeżo po przyrządzeniu . Przepis na gołąbki prosto od Lewandowskiej znajdziecie bez trudu na naszej stronie . Nie uwierzysz, co do swojego puree dodaje Magda Gessler .
Źródło: hpba