Smakosze.pl Przepisy Niebywałe, co Lewandowska wlewa do ziemniaczanego puree. Ten modny napój jest absolutnym hitem
Canva / kazoka30 ; Instagram @annalewandowska

Niebywałe, co Lewandowska wlewa do ziemniaczanego puree. Ten modny napój jest absolutnym hitem

14 maja 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Któż z nas nie uwielbia puree ziemniaczanego? Idealne kremowe i gładkie warzywa pasują doskonale do wielu dań. Anna Lewandowska wzięła uwielbiany przepis i wprowadziła do niego kilka swoich modyfikacji. Do ziemniaków dolewa zdrowe i smaczne mleko ryżowe.

Puree ziemniaczane od Lewandowskiej zachwyca niepowtarzalnym smakiem

Klasyczne puree jest bardzo łatwe do wykonania. Ziemniaki należy ugotować, a następnie rozprowadzić z dodatkiem masła i mleka. Anna Lewandowska, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na Instagramie, produkty te zastępuje zdrowszymi odpowiednikami. Mleko krowie zastępuje tym ryżowym, masło zaś pysznym masłem ghee.

Anna Lewandowska uwielbia przerabiać tradycyjne przepisy na swoją modłę. Zostawia w nich jednak smak, który wielu z nas kocha od dzieciństwa. Jej nowatorskie puree można podać np. do delikatnych gołąbków z farszem z szynki wieprzowej. Potrawa będzie rozpływać się w ustach, a przy tym pozostanie zdrowsza, niż jej klasyczny odpowiednik.

Zjadł w restauracji syna Gessler. Po wyjściu nie przebierał w słowach - „paranoja”

Przepis na puree ziemniaczane od Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • sól morska
  • 1 łyżeczka masła ghee
  • 30 ml mleka ryżowego
  • koperek

Smakowite puree ziemniaczane z przepisu Lewandowskiej krok po kroku

Przygotuj warzywa do puree ziemniaczanego . W tym celu obierz je i opłucz pod zimną wodą . Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i włóż do dużego garnka.

Zawartość garnka zalej zimną wodą . Dodaj też do niej sól do smaku. Postaw całość na ogniu i gotuj do momentu, aż warzywa na puree ziemniaczane będą miękkie .

Ziemniaki odcedź z wody, w której się gotowały . Dodaj do nich mleko ryżowe oraz masło ghee. Wszystkie składniki ubij na gładkie puree ziemniaczane i udekoruj koperkiem . Ten obiadowy dodatek najlepiej smakuje na świeżo po przyrządzeniu . Przepis na gołąbki prosto od Lewandowskiej znajdziecie bez trudu na naszej stronie . Nie uwierzysz, co do swojego puree dodaje Magda Gessler .

mleko ryżowe.png
Canva / bhofack2

Źródło: hpba

Stosował 1 prostą zasadę i schudł w oczach. Czesław Michniewicz zmienił się nie do poznania
Nigdy byś na to nie wpadł. Pokroiła paczkę pomidorków jednym pociągnięciem noża
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy