Smakosze.pl Przepisy Pasta z ogórków kiszonych nigdy nie była tak pożywna. To za sprawą 1 składnika
źródło własne

Pasta z ogórków kiszonych nigdy nie była tak pożywna. To za sprawą 1 składnika

4 kwietnia 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Pasty kanapkowe są doskonałym sposobem na przygotowanie szybkiego i pysznego śniadania lub kolacji. Jakie składniki jednak wybrać, aby ich smaki odpowiednio uzupełniały się między sobą? Wypróbuj nasz przepis na pastę z ogórków kiszonych z nietypowym dodatkiem ciecierzycy.

Pastę z ogórków kiszonych wykonasz raz dwa

Na pyszną i pożywną pastę z ogórków kiszonych potrzebujesz zaledwie kilku składników. Poza rzeczonymi ogórkami i ciecierzycą wystarczy jedynie trochę cebuli i odrobina oliwy. Użyte do przyrządzenia pasty produkty są na tyle aromatyczne, że w zupełności wystarczą na nadanie jej doskonałego smaku. Zachowaj właściwe proporcje, zblenduj i ciesz się wyśmienitym smarowidłem do chleba.

Zetrzyj i wymieszaj z poszatkowaną kapustą. Tak wiosennej surówki nie zjesz w żadnej restauracji

Przepis na niezawodną pastę z ogórków kiszonych

Składniki:

  • 100 g cebuli
  • 200 g ogórków kiszonych
  • 1 słoik ciecierzycy w zalewie
  • 30 g musztardy
  • 15 ml oliwy

Najlepsza kanapkowa pasta z ogórków kiszonych krok po kroku

Przygotuj poszczególne składniki na pastę z ogórków kiszonych . Cebulę obierz i poszatkuj. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Ciecierzycę konserwową odsącz z zalewy .

Wszystkie składniki włóż do dużego słoika . Do zawartości naczynia dodaj musztardę. Skrop całość niewielką ilością oliwy .

Składniki na pastę z ogórków kiszonych zmiksuj na gładką masę . Najlepiej użyć w tym celu blendera ręcznego. Poruszaj urządzeniem w płaszczyźnie góra-dół, aż wszystko dobrze połączy się ze sobą . Pasta z ogórków kiszonych gotowa jest do podania od razu po przyrządzeniu .

Kultowa pasta z jajek sprawdzi się na co dzień i od święta . Wystarczy upiec uwielbiane warzywo, aby uzyskać aromatyczny dodatek na kanapki i nie tylko .

ogórki kiszone.png
Canva / letty17
Ten sos tatarski zawiera typowo świąteczny składnik. Można go jeść łyżkami
Strzelczyk tylko tak gotuje białą kiełbasę. Nie pęka i jest soczysta
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy