Prosta sałatka z zapasów po świętach. Robię ją w 15 minut

Dobra sałatka nadaje się na każdą okazję. Podamy ją nie tylko na spotkanie towarzyskie, ale również stworzymy z niej lekką i smaczną przekąskę. Idealnie, jeśli poza walorami smakowymi niesie ze sobą również prostotę i szybkość przygotowania. Jeśli tego właśnie szukasz w sałatce, poniższy przepis jest dla ciebie.
Co podać podczas przyjęcia?
Po świętach wielkanocnych w lodówce zostają nam rozmaite, typowe dla tego czasu produkty. Nie musisz ich wyrzucać ani mrozić na zaś. Poniższa sałatka świetnie wykorzysta świątecznie pozostałości w smaczny sposób.
Najlepsze są proste i szybkie przepisy, które nie będą od nas wymagać zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Taka właśnie jest nasza smaczna i pożywna sałatka. Zjedz ją w domu lub zabierz w pudełku do pracy. Jej jedzenie będzie czystą przyjemnością.

Pyszna sałatka jajeczna na Wielkanoc
Jeśli macie w lodówce wciąż produkty typowe dla Wielkanocy, to ta szybka sałatka jest właśnie dla Was. Zużyjecie jedzenie w smaczny sposób. Do przygotowania sałatki będziecie potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 200 g żółtego sera
- 6 jajek
- 2 jabłka
- 4 łyżki chrzanu tartego
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować pyszną sałatkę na Wielkanoc?
W pierwszej kolejności ugotowane jajka na twardo obieramy ze skorupek, koimy w kostkę i przekładamy do dużej miski.

Por i jabłka również kroimy w kostkę i dodajemy do miski z jajkami. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, natomiast kukurydzę odsączamy z zalewy, po czym oba składniki dodajemy do reszty. Wszystko dokładnie mieszamy.
W osobnej salaterce mieszamy ze sobą majonez, chrzan, sól oraz pieprz. Następnie zalewamy sosem składniki znajdujące się w dużej misce. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na kilka godzin, a tuż przed podaniem posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem.
Tak przygotowana sałatka zachwyci całą rodzinę.
Sprawdź przepis na szybkie ciasto bez pieczenia, które smakuje jak karpatka. Zobacz, o czym należy pamiętać, rozmrażając lodówkę.






































