Smakosze.pl Przepisy Surówka z czerwonej kapusty lepsza niż z restauracji. Te 2 dodatki są najważniejsze
canva/sanapadh

Surówka z czerwonej kapusty lepsza niż z restauracji. Te 2 dodatki są najważniejsze

6 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Zapomnij o śmietanie, jogurcie i majonezie. Są o wiele lepsze produkty, aby podbić smak surówki z czerwonej kapusty. Oprócz jabłka i marchewki koniecznie dodaj jeszcze świeży czosnek i ocet balsamiczny. Efekt zachwyci każdego.

Surówka z czerwonej kapusty będzie lepsza niż z restauracji

Surówka z czerwonej kapusty jest świetnym dodatkiem do obiadu. Smakuje doskonale z duszonym, pieczonym i smażonym mięsem, pieczonymi rybami oraz daniami wegetariańskimi. Jest prosta w przygotowaniu, tania i doskonale podkreśla smak głównych potraw.

Wiele osób surówkę z kapusty doprawia majonezem lub śmietaną. Mamy zdecydowanie lepszy przepis. Kapustę doprawiamy świeżym czosnkiem i octem balsamicznym. Nie dość, że jest o wiele lżejsza, to smakuje nawet lepiej niż z restauracji.

Bosacka przeczytała skład herbaty i się wściekła. Od razu zaapelowała do wszystkich

Przepis na surówkę z czerwonej kapusty bez śmietany i bez majonezu

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • jabłko
  • marchewka
  • sól, pieprz
  • cukier
  • ocet balsamiczny
  • ząbek czosnku

Jak zrobić szybką surówkę z kapusty do obiadu?

Kapustę poszatkuj, oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody. Na tarce zetrzyj jabłko i marchewkę. Dodaj do kapusty. Całość oprósz cukrem, skrop octem balsamicznym i bardzo dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem . Możesz dodatkowo posiekać niewielką ilość natki pietruszki, smacznego.

Przygotuj również surówkę z pora w sosie miodowo- musztardowym oraz surówkę z kapusty pekińskiej bez jogurtu i majonezu. Sekretem smaku jest sos.

surówka z czerwonej kapusty.jpg
canva/Anders78

Poszedł do Ikei na śniadanie. Cena naleśników zwala z nóg
Szokujące wyznanie Gessler. Kuchenne Rewolucje znikną z anteny?
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy