Takimi naleśnikami zawsze zaskakuję wszystkich. Nadzienie rozpływa się w ustach
Te naleśniki pokochają małe i duże łasuchy. Nadzienie to prawdziwe niebo w gębie, a ciasto rozpływa się w ustach. Polecam przepis na danie, które zaskakuje wszystkich smakiem.
Naleśniki, które robią wrażenie
Czy lubisz naleśniki? Jeśli to danie należy do twoich ulubionych, to pora wypróbować ten przepis. Efekt jest znakomity, a naleśniki zaskakują nadzieniem i aż proszą się o dokładkę. Pełne są masła orzechowego, które lubi wielu smakoszy.
Teraz te wyjątkowe naleśniki zrobisz w prosty sposób. Zawsze wychodzą i czarują smakiem. Podaj je rodzinie i znajomym. Z przyjemnością zjedzą to pyszne danie. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Demira Cooking. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić naleśniki z nadzieniem z masła orzechowego?
Składniki:
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka miodu
- aromat waniliowy
- 100 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki wody
- masło orzechowe
Przygotowanie naleśników zacznij od wbicia jajek do miski, wsyp cukier, dodaj miód, aromat waniliowy i dokładnie wymieszaj. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Wlej wodę i wymieszaj wszystko na gładką masę. Przykryj i odstaw na 15 minut.
Po upływie tego czasu smaż naleśniki na patelni na rumiany kolor. Posmaruj jeden z nich masłem orzechowym i przykryj drugim naleśnikiem. Zrób tak ze wszystkimi naleśnikami i masłem orzechowym. Naleśniki możesz od razu podawać.
Puszyste naleśniki pełne apetycznego nadzienia
Naleśniki wychodzą puszyste i delikatne. W środku mają dużo masła orzechowego, co sprawia, że są pyszne . Danie rozpływa się w ustach i jest bardzo apetyczne. Takie naleśniki warto przyrządzić na śniadanie lub obiad.
Będą smakowały nie tylko dzieciom, ale też dorosłym. Gwarantuję, że smakiem wszystkich zaskoczą. Puszyste i pełne masła orzechowe, aż proszą się o dokładkę . Każdy chętnie zje takie smakowite naleśniki. Pisaliśmy o tym, jak zrobić amerykańskie pączki. Podawaliśmy przepis na faworki z 1931 roku.
Źródło: YouTube/@DelmiraCooking
Zdjęcia: screen YouTube/@DelmiraCooking