Gołąbki w sosie pomidorowym to klasyczne danie kuchni polskiej, które doczekało się już wielu interpretacji. Tym razem prezentujemy wam recepturę Jakuba Kuronia, który pyszny mięsno-ryżowy farsz zawinął w liście kapusty włoskiej. Kapusta sprawdzi się w przygotowaniu wielu potraw. Z pewnością zasmakują ci też nasze kotlety ziemniaczane z dodatkiem kapusty. Warte uwagi są również pyszne pierogi z kapustą i serem, które przygotujesz według tego przepisu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Smakowite pierogi niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Kulinarny sukces w znacznej mierze zależy od ciasta. W każdym domu robi się je odrobinę inaczej. Jakub Kuroń podzielił się swoim sposobem. Mistrz kuchni stawia na dodatek w postaci żółtka.Istnieje wiele przepisów na ciasto na pierogi. Niektórzy nie dodają do niego jajek. Jednak Jakub Kuroń nie zalicza się do tego grona. W jego recepturze oprócz jajek możemy natknąć się na dodatkowe żółtko. Przepis jest banalnie prosty.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi moglibyśmy jadać niemal każdego dnia i za każdym razem będą smakowały nieco inaczej. Kuroń opracował recepturę, dzięki której do ich produkcji można wykorzystać mięso z rosołu. Smakują obłędnie i żaden produkt się nie marnuje. Pierogi nie są potrawą trudną do wykonania. Potrzebujemy jedynie odrobinę siły i cierpliwości, a z całą pewnością zachwycimy wszystkich domowników, czekających na obiad. Jeśli wcześniej ugotowałeś rosół na mięsie, poniższy przepis jest idealny dla ciebie.Dzięki dodatkowi mięsa z rosołu otrzymamy nie tylko danie pyszne, ale także niezwykle tanie, w końcu nie musimy osobno dokupować głównego składnika tego dania. Taki farsz jest delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Smakowity żurek jest jedną z najbardziej kultowych potraw naszej rodzimej kuchni. Istnieje wiele receptur na przepyszną zupę. Jakub Kuroń podzielił się swoim przepisem na żurek. Znajdziemy w nim między innymi białą kiełbasę i boczek.Żurek jest absolutnym kulinarnym szlagierem. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy mogliby się nim zajadać niemal nieustannie. Jakub Kuroń opublikował na swojej stronie recepturę na prosty w przygotowaniu żurek, który przyprawia o szybsze bicie serca.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Kotlety mielone należą do grona smakołyków, które stanowią filary naszej rodzimej kuchni. Nie bez powodu specjał tak często gości na naszych stołach. Smakowite kotlety mielone można przyrządzić na różne sposoby. Jak robi to Jakub Kuroń?
Flaczki są absolutnym kulinarnym szlagierem. Nietrudno natknąć się na wielbicieli tego wyjątkowego dania. Jednak niektórzy smakosze nie są skorzy do zajadania zupy, w której jednym z głównych składników są podroby. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zastąpić je wybornymi grzybami.
Nie da się ukryć, że kotlety schabowe zajmują szczególne miejsce w polskich kulinariach. Niektórzy smakosze nie wyobrażają sobie udanego tygodnia bez tego dania. Oczywiście najlepiej wypadają kotlety schabowe o soczystym wnętrzu. Jak to osiągnąć?
Sałatka jarzynowa prawdopodobnie wywodzi się z Rosji, gdzie została wymyślona przez pewnego moskiewskiego szefa kuchni w XIX wieku. Choć w tamtych czasach była ona daniem ekskluzywnym i składającym się z delikatesów, na przestrzeni lat rozprzestrzeniła się do wielu innych krajów. W Polsce popularność zdobyła w czasach PRL-u, kiedy proste warzywne składniki pozwalały gotować ją każdemu Polakowi. Do dzisiaj uwielbiamy ją jeść podczas wielu okazji, choć metody jej przygotowania różnią się w zależności od regionu kraju.
Nie da się ukryć, że zupa ogórkowa jest jednym z najznakomitszych szlagierów swojskiej kuchni. Przepis Jakub Kuronia pozwoli nam na przygotowanie jej w przepysznej odsłonie. Wyborna ogórkowa z pewnością zachwyci domowników.
Wyśmienite gołąbki potrafią nas przyprawić o szybsze bicie serca. Nietrudno napotkać smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby taki specjał. Niektórzy zastanawiają się, czy kapusta włoska nadaje się na gołąbki.
Zupa ogórkowa bywa mylnie brana za szczawiową. Oba dania wyglądają bardzo podobnie i łatwo o pomyłkę. Dziś skoncentrujemy się na specjale, który swój wyjątkowy smak zawdzięcza ogórkom. Jak przygotowuje go Jakub Kuroń?
Zupa pomidorowa jest prawdziwym szlagierem naszej rodzimej kuchni. Wielu smakoszy mogłoby jeść ją praktycznie codziennie. Wielbiciele pomidorówki z pewnością powinni zwrócić uwagę na recepturę Jakuba Kuronia. Taka zupa z pewnością zachwyci najbliższych.