Smakosze.pl Przepisy Wsyp groszek konserwowy i wrzuć 2 jajka. W głowie się nie mieści, co z tego wyjdzie
Fot. YouTube/Nur'un Yemek Tarifleri 2

Wsyp groszek konserwowy i wrzuć 2 jajka. W głowie się nie mieści, co z tego wyjdzie

5 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Weź groszek, jajka i parę składników, a zrobisz niesamowite danie, które zachwyci wszystkich smakoszy. Potrawa składa się głównie z warzyw, co gwarantuje, że jej koszt będzie bardzo niski. Zrób to danie na najbliższy obiad i zaskocz swoją rodzinę. Będą myśleli, że to mięso.

Danie inne niż wszystkie

Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni, to z całą pewnością to danie jest dla ciebie. Robi się je bardzo łatwo, a smak, jaki osiągniesz, jest fantastyczny. Na pewno będzie smakowało twojej rodzinie. Moja prosi o to danie bardzo często.

Tę potrawę warto zrobić także ze względu na niski koszt produktów. Co jest istotne szczególnie dzisiaj, kiedy każdy z nas szuka oszczędności. Zrób to danie na obiad z przepisu poniżej, a na pewno wyjdzie pyszne.

groszek konserwowy.jpg
Fot. Canva/PublicDomainPictures
Zwykły żurek może się schować. W tym roku na Wielkanoc zrobię taką zupę, jest gotowa w 30 minut
Ile kosztuje organizacja I komunii w Polsce? Ceny zaczynają się od 10 tys. zł

Co z tego wyjdzie?

Daniem, o którym tyle opowiadałem na początku, są kotlety z groszku konserwowego . Aby się udały i smakowały wybornie, będziesz potrzebowała składników z listy poniżej. Podobny przepis znajdziesz na kanale Nur'un Yemek Tarifleri 2, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 jajka
  • 1 puszka groszku
  • 1 cebula
  • 150 g bułki tartej
  • natka pietruszki
  • mielona słodka papryka
  • pieprz
  • sól

Przepis na kotlety z groszku

Zacznij od obrania i umycia ziemniaków. Następnie ugotuj je i rozbij na gładką masę . Groszek odcedź i przesyp do miski. Wbij dwa jajka i wymieszaj za pomocą blendera .

Do ziemniaków przełóż masę z groszku. Wsyp posiekaną w drobną kostkę cebulę . Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Przypraw mieloną czerwoną papryką, pieprzem oraz solą . Wsyp bułkę tartą.

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Ma powstać jednolita i gładka masa . Utwórz z niej niewielkie płaskie kotleciki. Możesz zasugerować się zdjęcie poniżej. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni do momentu zarumienienia . Gotowe kotlety podawaj na obiad z ziemniakami i dobrą surówką. Zobaczysz, że znikną błyskawicznie.

stworzenia kotleta.jpg
Fot. YouTube/Nur'un Yemek Tarifleri 2
Ubij ziemniaki, ulep kulki i zrób wgłębienia pustą butelką. Ten patent to prawdziwy hit
Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy