Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 05.03.2024 17:29

Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego

wypełnianie chleba nadzieniem
Fot. YouTube/Rezept hub

Nie rób kanapek. Lepiej wydrążyć chleb i wypełnić go przepysznym farszem. To świetna przekąska nie tylko na imprezę, ale też na śniadanie, czy kolację. Robi się ją bardzo szybko, a w dodatku kosztuje grosze.

Zaskakujący sposób na chleb

Kiedy moja bliska znajoma podała chleb w taki sposób, byłem bardzo zaskoczony. Wystarczył jeden kęs i już wiedziałem, że taki chleb będę podawał swoim gościom. Jest przepyszny za sprawą nadzienia.

W dodatku to zdecydowanie lepszy wybór na śniadanie niż kanapki, które szybko wysychają i mogą być nudne. Wypróbuj przepis poniżej, a nie zawiedziesz się. To także bardzo tani sposób, na pyszne śniadanie. 

wydrązanie chleba.jpg
Fot. YouTube/Rezept hub
Te wielkanocne pierogi zachwyciły Roberta Makłowicza. Są znane w jednym regionie Polski

Chleb musi być świeży

Najważniejszym i podstawowym składnikiem tej smakowitej przekąski jest chleb. Zadbaj, aby był smaczny. Przede wszystkim musi być świeży i chrupiący. Wszystkie potrzebne składniki na farsz znajdziesz na liście poniżej. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Rezept hub, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 1 bochenek chleba
  • 250 g twojej ulubionej szynki
  • 1 mały ogórek szklarniowy
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka 
  • 150 g serka śmietankowego
  • pieprz
  • sól

Przepis na faszerowany chleb

Odetnij piętkę chleba. Następnie wydrąż z niego miękisz, czyli miękką część chleba. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz w kostkę i drobno posiekaj w kostkę

Pokrojone składniki przełóż do miski. Dodaj serek waniliowy. Przypraw pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki mogły się ze sobą połączyć.

Gotowy farsz przełóż do wydrążonego chleba. Zawiń go w folię spożywczą i umieść na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie krój chleb na szerokie kanapki i zajadaj się tą niezwykłą przekąską. Sprawdź, jaką zupę dietetyk poleca kobietom po 50 oraz zobacz, co możesz zrobić ze słonych paluszków i czekolady

farsz do chleba.jpg
Fot. YouTube/Rezept hub