Smakosze.pl Przepisy Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować
Fot. Canva/victorass88

Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Te kotlety smakują obłędnie, musisz ich spróbować

20 kwietnia 2024

Jeśli jesteś smakoszem kotletów mielonych, to ten przepis jest dla ciebie. Dzięki pewnemu smacznemu dodatkowi kotlety stają się jeszcze lepsze. Dlatego weź to warzywo, zetrzyj na tarce i ciesz się smakiem wyśmienitych kotletów.

Kotlety mielone inaczej

Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. Wszystko dlatego, że są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Dlatego jeśli lubisz to danie warto, żebyś poznał ten przepis. Danie wychodzi, że palce lizać. Tajemnica smaku tkwi w startych pieczarkach, które dodaje się do masy mięsnej.

Tak przyrządzone kotlety rozpływają się w ustach i smakują po prostu obłędnie. Przyrządzisz je szybko i będą cieszyć się powodzeniem podczas rodzinnego obiadu . Poniżej znajdziesz przepis na te pyszne kotlety z pieczarkami.

kotlety
Fot. Canva/Azurita
W Biedronce kompletnie powariowali. Tylko dziś uwielbiane mięsa dostaniesz nawet 50% taniej

Jak zrobić kotlety mielone ze stratymi pieczarkami?

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z łopatki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 400 g pieczarek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie kotletów zacznij od przełożenia mięsa do miski i wbicia do niego jajka. Pieczarki zetrzyj na tarce i dołóż do miski . Wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Dodaj posiekaną drobno cebulę.

Składniki dokładnie wymieszaj. Obtocz w bułce tartej i smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu . Gdy będą rumiane, dolej trochę wody i duś kotlety jeszcze kilka minut pod przykryciem.

Kotlety mielone, które kuszą smakiem

Kotlety mielone z dodatkiem startych pieczarek są obłędnie pyszne. Soczyste i delikatne aż proszą się o dokładkę . N pewno będą smakować całej rodzinie. Smakosz w każdym wieku chętnie zje takie kotlety.

Skorzystaj z tego przepisu i podaj mielone z ziemniakami, buraczkami lub ulubionymi surówkami . Taki obiad będzie jak znalazł na niedzielę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić pierogi kresowe. R adziliśmy, jak zrobić szakszukę z przepisu Karola Okrasy.

kotlety
Fot. Canva/Vladimir Kokorin
Ten makaron nie ma cholesterolu i jest praktycznie bez kalorii. Mało kto o nim słyszał
Zawsze gotuję zupę szczawiową z przepisu babci. Cały sekret tkwi w tym mięsie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy