Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
bułki
Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
kompot z jabłek
Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
restauracja
Maciej Jurczyk Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
Czytaj więcej >
sałatka z makaronu
Maciej Jurczyk Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
Czytaj więcej >
bułki
Maciej Jurczyk Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
Czytaj więcej >
kompot z jabłek
Maciej Jurczyk Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
Czytaj więcej >
dżem z rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
Czytaj więcej >
kiełbasa po cygańsku
Maciej Jurczyk Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
Czytaj więcej >
obieranie czosnku
Przemysław Bociąga Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
Czytaj więcej >
garnek rosołu
Przemysław Bociąga Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
Czytaj więcej >
smażenie kotletów schabowych
Przemysław Bociąga Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
zupa kalafiorowa
Przemysław Bociąga Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
deser z biszkoptami
Przemysław Bociąga Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
Czytaj więcej >
gotowa zapiekanka
Przemysław Bociąga Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
Czytaj więcej >
rulony z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
sernik pieczony
Przemysław Bociąga Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
Czytaj więcej >
pokrzywy
Maciej Jurczyk Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
Czytaj więcej >
dżem z  rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
Czytaj więcej >
rosół
Maciej Jurczyk Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
Czytaj więcej >
bigos
Maciej Jurczyk Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
Czytaj więcej >
kopytka i siostra Anastazja
Maciej Jurczyk Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
Czytaj więcej >
blendowaniu mięty z cukrem
Maciej Jurczyk Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Czytaj więcej >
zupa z botwinki
Maciej Jurczyk Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Przemysław Bociąga Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Przemysław Bociąga Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
Czytaj więcej >
logotyp dino
Przemysław Bociąga W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
Czytaj więcej >
zawinięte w papier danie
Przemysław Bociąga Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
Czytaj więcej >
jajecznica na patelni
Przemysław Bociąga Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
Czytaj więcej >
restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
bułki
Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
kompot z jabłek
Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
logotyp dino
W Dino powariowali, zaczęło się właśnie dziś. Lepiej się pośpiesz, jest mało czasu
zawinięte w papier danie
Biorę kilka składników, zawijam w papier i wrzucam na patelnię. Po chwili mam pyszny obiad
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa