Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
Choć Magda Gessler ma w Polsce fanów liczonych być może w milionach, nad jej wizerunkiem gromadzą się ostatnio czarne chmury. Kuchenne Rewolucje, program już niemal zrośnięty z telewizyjną ramówką, jest komentowany być może bardziej niż kiedykolwiek – często w negatywnym kontekście. Właściciele jednej z restauracji w programie podzielili się z serwisem Halo Ursynów swoimi doświadczeniami.
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler
Wzorowane na brytyjskim programie Gordona Ramsaya Kuchenne Rewolucje 30 maja 2024 roku wyemitują ostatni odcinek już 28. sezonu i nie zanosi się na to, by produkcja programu miała się zakończyć. Obecny na antenie od 14 lat program jest już tak rozpoznawalny, że słyszeli o nim chyba wszyscy Polacy, a restauracje po rewolucji łatwo rozpoznać na pierwszy rzut oka.
Gessler wnosi do programu pomysły na nowy format podupadającej restauracji, nieco spojrzenia za kulisy polskiego gastrobiznesu, lecz także mnóstwo emocji, którymi skutecznie manipuluje. Dlatego wielu z nas zastanawia się, jaka naprawdę jest Magda Gessler. Niedawni uczestnicy Kuchennych Rewolucji opowiedzieli o tym w wywiadzie.
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsaWizerunkowe wpadki Gessler
Zaledwie pod koniec kwietnia głośno było po emisji odcinka, w którym Magda Gessler przerwała rewolucję w restauracji. W Łódzkiej restauracji Świńskie Sprawki zareagowała na problem alkoholowy współwłaściciela i szefa kuchni w sposób, który został skrytykowany przez wiele osób jako zwyczajnie niepotrzebny.
Właścicielka tamtej knajpy opisała zachowanie Magdy Gessler jako „chamskie i prostackie”. O zdanie na temat jej zachowania zapytano więc właścicieli ursynowskiej Karpielówki, którą Gessler zmieniła na „Karczmę u Ceprów”.
Ona wręcz osacza i to w taki sposób, że nie ma szans dojść do słowa – powiedziała o niej właścicielka.
Jaka jesteś, Magdo Gessler
Prowadzący wywiad wyraźnie dążył do ustalenia, jaka Gessler jest osobiście. Pojawiło się pytanie, czy jej oschła i krytyczna wobec innych osobowość to wynik kreacji na potrzeby programu, czy jednak natura restauratorki.
Ja z nią kiedyś pracowałem i wtedy też się tak zachowywała. Nic się nie zmieniła. Producent programu powiedział nam, że to nie oni tam rządzą, tylko pani Magda – powiedział właściciel restauracji Marcin Iwanowski przyznając, że w latach 90. był kelnerem w jednym z lokali Gessler.
Z wywiadu mogliśmy się też dowiedzieć, że producenci zapewniają uczestnikom rewolucji wsparcie psychologiczne, a obsługa planu nadrabia wyrozumiałością i sympatią zachowanie gwiazdy. Halo Ursynów pisze też o dotkliwych karach za wycofanie się z programu.
Właściciel oraz managerka Karczmy u Cepra oceniają niejednoznacznie swój udział w programie. Obroty restauracji zwiększyły się zauważalnie, bo o 30-40 proc., a udział w audycji był dla knajpy ostatnią deską ratunku. Jednak, jak przyznaje managerka Anna Czajkowska, nie zdecydowałaby się ona drugi raz na udział w programie.
Byłam wycieńczona emocjonalnie. Zrobiłam to, bo czuję się związana z restauracją, pracuję tu wiele lat, mam sentyment do tego miejsca i chciałam pomóc – powiedziała.
Poznaj także drwala, który jest największym na świecie autorytetem w grillowaniu i wypróbuj przepis na makaron ze szparagami.