Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

rosół w garnku
Najlepsze kucharki zawsze pamiętają o tym dodatku do rosołu. Nic tak nie podkręca smaku
bułki z masłem czosnkowym
Zrób ciasto, posmaruj tą mieszanką i zawiń w rulon. Te bułki to hit w moim domu
kotlety mielone na patelni
Wrzuć do mięsa mielonego dodatek znany z gołąbków. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów
ćwiartki kapusty
Kroję kapustę na ćwiartki i układam na patelni. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
kotlet de volaille
Polacy mówią de volaille, a na świecie to kotlet po kijowsku. Z tym przepisem zrobisz go najlepiej
szparagi grillowane w boczku
Tylko 2 składniki i można zapraszać gości. To najlepsze, co zrobię na grillu w majówkę
parówki zawijane w ciasto francuskie
Te pyszne przekąski z ciasta francuskiego zabiorę na majówkę. To wymarzone danie na piknik, a robię je błyskawicznie
mięso faszerowane jajecznicą
Smażę jajecznicę na boczku i... faszeruję nią mięso. Po dokładki są kolejki
sos boloński z makaronem
Sąsiadka robi sos boloński z konserwy turystycznej. Jest tak pyszny, że dałem się nabrać
sałatka z paluszków krabowych
Wielki powrót paluszków krabowych. Ta wiosenna sałatka to niebo w gębie
kawałek sernika z herbatników, jogurtu i owoców
Spód zrób z herbatników, środek z jogurtu, wierzch z owoców. Ten sernik przygotujesz w 10 minut
sałatka grecka z arbuzem
Zastępuję pomidora arbuzem i mam najlepszą sałatkę na majówkę. Jej smak nie ma sobie równych
focaccia z ziemniakami
Biorę ziemniaki, mąkę, jajka i mieszam. Po 5 minutach wstawiam do pieca mój ulubiony przysmak
Nowe studio Cook Story by Samsung
Cook Story by Samsung w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart
kotlety
Ubij schab, posmaruj tą mieszanką i usmaż. Przy tych kotletach zwykłe schabowe mogą się schować
ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem robię tylko z przepisu siostry Anastazji. Smakuje lepiej niż z cukierni
Biedronka
Biedronka właśnie potwierdziła. Tylko dziś od 20:00 do 23:30 produkty tańsze nawet o 40%
roladki
Weź szparagi, owiń szynką i zawiń w ciasto francuskie. Takie roladki mogłabym jeść non stop
młoda kapusta
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na młodą kapustę. Dziś podam to na obiad
ciasto z galaretką
To ciasto z galaretką robię z przyjemnością. Jest tak dobre, że nikt nie kończy na jednym kawałku
kurczak z grilla
Na majówkę zamiast kiełbasy podam takiego kurczaka z grilla. Cały sekret tkwi w marynacie
jajka po benedyktyńsku
Rozbij jajko i wrzuć do wrzątku z tym dodatkiem. Nie ma lepszego śniadania
kawa
Z tym szybko zbijesz cukier, dosyp to do kawy. Dietetyk poleca każdemu
surówka
Ta surówka z młodej kapusty to hit. Nie zgadniesz, z czego robię do niej sos
zupa z botwiny
Do zupy z botwiny dolewam szklankę tego płynu. Sposób znam od babci, smak to mistrzostwo świata
restauracja
Przewodnik Michelin rozszerzony o kolejne województwo. „Oferta kulinarna regionu jest imponująca”
szybki deser z ricotty
Ten szybki deser z ricotty to przebój w moim domu. Mogłabym go jeść dosłownie cały czas
zupa
Żadna zaklepka, żadna zasmażka. Ten składnik do zagęszczania zup i sosów sprawdza się 100 razy lepiej
rosół w garnku
Przemysław Bociąga Najlepsze kucharki zawsze pamiętają o tym dodatku do rosołu. Nic tak nie podkręca smaku
Czytaj więcej >
bułki z masłem czosnkowym
Przemysław Bociąga Zrób ciasto, posmaruj tą mieszanką i zawiń w rulon. Te bułki to hit w moim domu
Czytaj więcej >
kotlety mielone na patelni
Przemysław Bociąga Wrzuć do mięsa mielonego dodatek znany z gołąbków. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów
Czytaj więcej >
ćwiartki kapusty
Przemysław Bociąga Kroję kapustę na ćwiartki i układam na patelni. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Czytaj więcej >
kotlet de volaille
Przemysław Bociąga Polacy mówią de volaille, a na świecie to kotlet po kijowsku. Z tym przepisem zrobisz go najlepiej
Czytaj więcej >
szparagi grillowane w boczku
Maciej Jurczyk Tylko 2 składniki i można zapraszać gości. To najlepsze, co zrobię na grillu w majówkę
Czytaj więcej >
parówki zawijane w ciasto francuskie
Maciej Jurczyk Te pyszne przekąski z ciasta francuskiego zabiorę na majówkę. To wymarzone danie na piknik, a robię je błyskawicznie
Czytaj więcej >
mięso faszerowane jajecznicą
Maciej Jurczyk Smażę jajecznicę na boczku i... faszeruję nią mięso. Po dokładki są kolejki
Czytaj więcej >
sos boloński z makaronem
Maciej Jurczyk Sąsiadka robi sos boloński z konserwy turystycznej. Jest tak pyszny, że dałem się nabrać
Czytaj więcej >
sałatka z paluszków krabowych
Maciej Jurczyk Wielki powrót paluszków krabowych. Ta wiosenna sałatka to niebo w gębie
Czytaj więcej >
kawałek sernika z herbatników, jogurtu i owoców
Maciej Jurczyk Spód zrób z herbatników, środek z jogurtu, wierzch z owoców. Ten sernik przygotujesz w 10 minut
Czytaj więcej >
sałatka grecka z arbuzem
Maciej Jurczyk Zastępuję pomidora arbuzem i mam najlepszą sałatkę na majówkę. Jej smak nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
focaccia z ziemniakami
Maciej Jurczyk Biorę ziemniaki, mąkę, jajka i mieszam. Po 5 minutach wstawiam do pieca mój ulubiony przysmak
Czytaj więcej >
Nowe studio Cook Story by Samsung
Materiał prasowy Cook Story by Samsung w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart
Czytaj więcej >
kotlety
Katarzyna Rachańska Ubij schab, posmaruj tą mieszanką i usmaż. Przy tych kotletach zwykłe schabowe mogą się schować
Czytaj więcej >
ciasto z rabarbarem
Katarzyna Rachańska Ciasto z rabarbarem robię tylko z przepisu siostry Anastazji. Smakuje lepiej niż z cukierni
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska Biedronka właśnie potwierdziła. Tylko dziś od 20:00 do 23:30 produkty tańsze nawet o 40%
Czytaj więcej >
roladki
Katarzyna Rachańska Weź szparagi, owiń szynką i zawiń w ciasto francuskie. Takie roladki mogłabym jeść non stop
Czytaj więcej >
młoda kapusta
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokazał najlepszy patent na młodą kapustę. Dziś podam to na obiad
Czytaj więcej >
ciasto z galaretką
Katarzyna Rachańska To ciasto z galaretką robię z przyjemnością. Jest tak dobre, że nikt nie kończy na jednym kawałku
Czytaj więcej >
kurczak z grilla
Przemysław Bociąga Na majówkę zamiast kiełbasy podam takiego kurczaka z grilla. Cały sekret tkwi w marynacie
Czytaj więcej >
jajka po benedyktyńsku
Katarzyna Rachańska Rozbij jajko i wrzuć do wrzątku z tym dodatkiem. Nie ma lepszego śniadania
Czytaj więcej >
kawa
Katarzyna Rachańska Z tym szybko zbijesz cukier, dosyp to do kawy. Dietetyk poleca każdemu
Czytaj więcej >
surówka
Maciej Jurczyk Ta surówka z młodej kapusty to hit. Nie zgadniesz, z czego robię do niej sos
Czytaj więcej >
zupa z botwiny
Maciej Jurczyk Do zupy z botwiny dolewam szklankę tego płynu. Sposób znam od babci, smak to mistrzostwo świata
Czytaj więcej >
restauracja
Katarzyna Rachańska Przewodnik Michelin rozszerzony o kolejne województwo. „Oferta kulinarna regionu jest imponująca”
Czytaj więcej >
szybki deser z ricotty
Katarzyna Rachańska Ten szybki deser z ricotty to przebój w moim domu. Mogłabym go jeść dosłownie cały czas
Czytaj więcej >
zupa
Katarzyna Rachańska Żadna zaklepka, żadna zasmażka. Ten składnik do zagęszczania zup i sosów sprawdza się 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
rosół w garnku
Najlepsze kucharki zawsze pamiętają o tym dodatku do rosołu. Nic tak nie podkręca smaku
bułki z masłem czosnkowym
Zrób ciasto, posmaruj tą mieszanką i zawiń w rulon. Te bułki to hit w moim domu
kotlety mielone na patelni
Wrzuć do mięsa mielonego dodatek znany z gołąbków. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów
ćwiartki kapusty
Kroję kapustę na ćwiartki i układam na patelni. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
kotlet de volaille
Polacy mówią de volaille, a na świecie to kotlet po kijowsku. Z tym przepisem zrobisz go najlepiej
szparagi grillowane w boczku
Tylko 2 składniki i można zapraszać gości. To najlepsze, co zrobię na grillu w majówkę
parówki zawijane w ciasto francuskie
Te pyszne przekąski z ciasta francuskiego zabiorę na majówkę. To wymarzone danie na piknik, a robię je błyskawicznie
mięso faszerowane jajecznicą
Smażę jajecznicę na boczku i... faszeruję nią mięso. Po dokładki są kolejki
sos boloński z makaronem
Sąsiadka robi sos boloński z konserwy turystycznej. Jest tak pyszny, że dałem się nabrać
sałatka z paluszków krabowych
Wielki powrót paluszków krabowych. Ta wiosenna sałatka to niebo w gębie
kawałek sernika z herbatników, jogurtu i owoców
Spód zrób z herbatników, środek z jogurtu, wierzch z owoców. Ten sernik przygotujesz w 10 minut
sałatka grecka z arbuzem
Zastępuję pomidora arbuzem i mam najlepszą sałatkę na majówkę. Jej smak nie ma sobie równych
focaccia z ziemniakami
Biorę ziemniaki, mąkę, jajka i mieszam. Po 5 minutach wstawiam do pieca mój ulubiony przysmak
Nowe studio Cook Story by Samsung
Cook Story by Samsung w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart
kotlety
Ubij schab, posmaruj tą mieszanką i usmaż. Przy tych kotletach zwykłe schabowe mogą się schować
ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem robię tylko z przepisu siostry Anastazji. Smakuje lepiej niż z cukierni
Biedronka
Biedronka właśnie potwierdziła. Tylko dziś od 20:00 do 23:30 produkty tańsze nawet o 40%
roladki
Weź szparagi, owiń szynką i zawiń w ciasto francuskie. Takie roladki mogłabym jeść non stop
młoda kapusta
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na młodą kapustę. Dziś podam to na obiad
ciasto z galaretką
To ciasto z galaretką robię z przyjemnością. Jest tak dobre, że nikt nie kończy na jednym kawałku
kurczak z grilla
Na majówkę zamiast kiełbasy podam takiego kurczaka z grilla. Cały sekret tkwi w marynacie
jajka po benedyktyńsku
Rozbij jajko i wrzuć do wrzątku z tym dodatkiem. Nie ma lepszego śniadania
kawa
Z tym szybko zbijesz cukier, dosyp to do kawy. Dietetyk poleca każdemu
surówka
Ta surówka z młodej kapusty to hit. Nie zgadniesz, z czego robię do niej sos
zupa z botwiny
Do zupy z botwiny dolewam szklankę tego płynu. Sposób znam od babci, smak to mistrzostwo świata
restauracja
Przewodnik Michelin rozszerzony o kolejne województwo. „Oferta kulinarna regionu jest imponująca”
szybki deser z ricotty
Ten szybki deser z ricotty to przebój w moim domu. Mogłabym go jeść dosłownie cały czas
zupa
Żadna zaklepka, żadna zasmażka. Ten składnik do zagęszczania zup i sosów sprawdza się 100 razy lepiej