Dino obniża cenę jednego z najzdrowszych mięs. Jest wręcz napakowane żelazem
W sklepach Dino dostępne jest jedno z najzdrowszych mięs. Obecnie można kupić je w niższej, korzystnej cenie. Należy się jednak pospieszyć, bo oferta jest ograniczona czasowo. O jakie mięso chodzi?
Najlepsze mięso w ofercie Dino
Dino, oferuje produkty nie tylko dobrej jakości, ale także te, które uważa się za zdrowe. W ofercie sklepu znalazła się wołowina bez kości. Mięso jest godne uwagi ze względu na swój bogaty skład, a także dlatego, że obecnie można kupić je w niższej cenie. Przed promocją kilogram wołowiny kosztował 44 zł, a obecnie 41,99 zł.
Choć różnica jest stosunkowo niewielka, na pewno będzie odczuwalna dla kieszeni konsumentów. Oferta jest jednak ograniczona czasowo i trwa od 22 do 28 stycznia. Należy się pospieszyć, bo sieć zaznacza również, że promocja może przestać obowiązywać przed tym terminem, jeżeli w sklepach skończą się zapasy.
Dino z najniższymi cenami
Oferta sieci sklepów Dino jest atrakcyjna ze względu na to, że cena wołowiny w innych sklepach jest znacznie wyższa. Na przykład w sklepie Leclerc takie mięso kosztuje 49,99 zł.
Dino, jest także konkurencją dla Biedronki, do której chętnie wybierają się Polacy. W sklepie z owadem w szyldzie za kilogram wołowiny trzeba zapłacić od 48,90 zł do nawet 129,90 zł. Cena uzależniona jest od tego, z jakiej części zwierzęcia pochodzi mięso. Na tle konkurencji oferta w Dino wypada znacznie lepiej.
Dlaczego warto jeść wołowinę?
Wołowina nie jest popularnym mięsem w naszym kraju. Jedni omijają ten produkt ze względu na wysokie ceny, a inni uważają, że jest szkodliwe. O ile można zgodzić się z pierwszym twierdzeniem, o tyle drugie jest całkowitym mitem.
Wołowina ze względu na swój skład jest jednym ze zdrowszych mięs. Znajduje się w nim około 18-23% cennego białka, a węglowodany nie przekraczają 1%. Mięso jest także świetną propozycją dla cukrzyków, bo jego indeks glikemiczny jest równy lub zbliżony 0.
Najistotniejsze jest jednak to, że wołowina ma w swoim składzie przyswajalne żelazo . A nie każde mięso go posiada. W dodatku jest także źródłem witamin B12, B1, B6, A, D oraz E.
W wołowinie znajduje się tylko 5 procent tłuszczu. Tego mięsa nie powinny jednak spożywać osoby, które mają problemy z układem sercowo–naczyniowym. Znajdują się w nim kwasy tłuszczowe nasycone SFA, które dla takich osób są bardzo szkodliwe.
Sprawdź także, dlaczego Polacy są w stanie zapłacić majątek za kotlety mielone oraz wypróbuj zupę, z którą schudniesz .