Ekspresowy sposób na zmiękczenie kapusty na gołąbki

canva/lit
Gołąbki to wyśmienity przysmak, który powoduje szybsze bicie serca u niejednego smakosza. W jaki sposób przygotować na nie kapustę? Okazuje się, że wcale nie potrzebujemy do tego ani garnka, ani wody!
Każdy, kto robił gołąbki wie, że przed przystąpieniem do pracy trzeba najpierw sparzyć i odpowiednio przygotować kapustę. Jak to zrobić najszybciej? Zdradzamy kilka tricków, które z pewnością wprowadzą niemałą rewolucję do Waszej kuchni.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Tagi:
Powiązane

Żadne gołąbki, ten obiad smakuje 100 razy lepiej. Musisz tego spróbować

Od lat robię placki bez tarcia ziemniaków. Gotuję je 100 razy szybciej

Te owoce do złudzenia przypominają borówki. Są zdrowe i banalne w uprawie

Rozgniatam widelcem i dodaję do masy na kotlety. Wychodzą cudownie soczyste

Błyskawiczna w przyrządzeniu i pełna smaku. Nie potrzebujesz nawet bulionu, to najlepsza zupa

W tym quizie pytamy o rosół. Zdobędziesz 8 na 10 punktów i jesteś mistrzem
Najnowsze

Najlepsze pączki zrobisz bez jajek i mleka. Ten przepis to hit

Parówki gotuję tylko tak. Stają się zdrowsze i smaczniejsze

Weź ziemniaki i boczek. Ta szybka zapiekanka na obiad nie ma sobie równych

Folię spożywczą zawsze wkładam do zamrażalnika. Ten trik to hit, znika paskudny problem

Nie kupuję już wędlin w sklepach, najlepszą robię w domu. Przepis bez wędzenia

Pokrój ziemniaki i poupychaj w słoikach. Za ten patent ktoś powinien dostać medal

Przenigdy nie wyrzucaj obierków z ziemniaków. Wykorzystasz je w genialny sposób

Wsyp do przypalonego garnka i zostaw na kilka godzin. Będzie jak nowy

Zetrzyj 2 jabłka i zawiń w ciasto francuskie. Jeszcze podziękujesz za ten przepis
Polecane

Biorę skorupki jajek i zalewam je colą. Ten patent zasługuje na Nagrodę Nobla

Weź do ręki łyżeczkę, wrzuć do kawy i chudnij. Kilogramy polecą w dół

Wymieszaj z cukrem i rozłóż w kuchni. Powszechny problem zniknie, jak ręką odjął

Zapomnij o occie i sodzie oczyszczonej. Czajnik odkamienisz tym płynem, jest praktycznie za darmo

Uważaj robiąc schabowe, to najgorszy błąd. Dlatego kotlety stają się sztywne i twarde

Do gotujących się jajek dodaję sok z cytryny. Ten trik odmienił moją kuchnię

1 trick i ciasto drożdżowe wyrasta 2 razy szybciej. Uczą go w szkołach gastronomicznych

Gazujące ogórki kiszone to jasny znak. Mało kto ma świadomość

Zgniatam folię w kulkę i wkładam do lodówki. Ten patent zasługuje na najwyższą nagrodę
Popularne

Kurzajewski nagle sprzedaje dom. Krzyknął sobie niezłą cenę

Podsyp doniczki z bratkami. Obsypią się kwiatami

Jakie akcesoria dla kota powinny znaleźć się w każdym domu?

Jez z "Warsaw Shore" przed śmiercią zostawił tylko to. Fani zrozpaczeni

Unia bierze odwet za cła Trumpa. Nowy zakaz importu rzuci się w oczy w sklepach

5 powodów, dla których mleko i produkty mleczne powinny być stałym elementem diety roczniaka

Nie żyje uczestnik "Warsaw Shore". Miał zaledwie 30 lat

Zabijają bakterie i wzmacniają ciało. 3 składniki z kuchni na infekcje

ZUS wysyła pisma do Polaków. Chodzi o ważne ulgi od opłat

Nowe egzotyczne połączenie z polskiego lotniska. Turyści już szykują kapelusze i kremy z filtrem

Najlepsze, co możesz dodać do maślanki po 50-tce. Twój organizm ci podziękuje

Wydrążam bułki i wykładam ubitym białkiem. W głowie się nie mieści, co z tego wychodzi