Gessler ruszyła ze sprzedażą sezonowych wyrobów. Za słoiczek prawdziwków zapłacisz krocie
W restauracji Magdy Gessler w sprzedaży pojawiły się gotowe dania na wynos. W ofercie znajdują się posiłki przygotowane z sezonowych produktów, a prym wiodą przede wszystkim grzyby. Ile kosztują gotowe dania Gessler i czy każdego na nie stać? Czytaj dalej i oceń to sama.
Magda Gessler sprzedaje gotowe dania
Magda Gessler od lat jest cenioną restauratorką i prowadzącą program Kuchenne Rewolucje. Dla wielu jest także wyznacznikiem dobrego smaku i autorytetem kulinarnym. W ostatnim czasie Gessler do oferty swojej najbardziej znanej, a jednocześnie najstarszej restauracji – “U Fukiera” – wprowadziła gotowe dania na wynos.
Pomysł wydaje się genialny, bo potrawy przygotowywane są z sezonowych produktów . W dodatku teraz każdy może spróbować dań od Gessler i to niekoniecznie odwiedzając drogą restaurację. Czy dania w słoikach kosztują znacznie mniej niż te, które można znaleźć w menu w lokalu znanej restauratorki?
W menu Gessler dominują grzyby
Gessler w Kuchennych Rewolucjach zachęca restauratorów, aby korzystali z regionalnych, a przede wszystkim z sezonowych produktów. Właśnie z takich składników powstają również gotowe dania od samej prowadzącej program w stacji TVN. W ofercie znajdują się przede wszystkim zupy, gulasz oraz sos.
W większości wypadków ich głównym składnikiem są grzyby, na które aktualnie trwa sezon. Wydawać by się mogło, że dzięki temu dania będą w przystępnych cenach. Niestety to tylko pobożne życzenie.
Ile kosztują gotowe dania od Gessler?
Najtańszymi daniami w ofercie Gessler są dwie zupy. Jedna z nich to rosół na wielu mięsach, a druga to barszcz czerwony jak rubin.
Za 900 mililitrów tych zup należy zapłacić 65 złotych. Z kolei zupa grzybowa w tej samej ilości kosztuje już 83 złote. Żur na Prawdzikach jest nieco tańszy, bo kosztuje 78 złotych.
W menu na wynos dostępne są również dwa dania główne. Za gulasz cielęcy z leśnymi grzybami należy zapłacić 89 złotych. Z kolei pulpety cielęce w sosie borowikowym kosztują 87 złotych.
Dodatkowo można kupić także same grzyby. Za słoik borowików o pojemności 350 mililitrów trzeba zapłacić 42 złote. Tańsze są marynowane kurki, bo w cenie 29 złotych oraz opieńki, które kosztują 22 złote.
Biorąc pod uwagę to, że są to dania na wynos, zapowiedziane ceny są naprawdę wysokie. W dodatku powstają z grzybów, które są dostępne bez problemu. Skąd więc takie ceny? Nie wiadomo, być może przeważa na tym nazwisko restauratorki, która w ten sposób promuje dania. A co ty sądzisz o tych cenach?
Sprawdź, jakie grzyby można obecnie znaleźć w Polsce. Koniecznie spróbuj także tej rozgrzewającej zupy .