Smakosze.pl
zupa

Pixabay /Ritae i instagram/@magdagessler.official

Gessler zdradziła, jak ugotować idealną zupę

18 Lutego 2021

Autor tekstu:

Monika Dec

Udostępnij:

Magda Gessler zna się na gotowaniu, jak mało kto. Restauratorka chętnie dzieli się swoim doświadczeniem nie tylko ze swoimi kolegami po fachu, ale również z pasjonatami gotowania. Jakiś czas temu gwiazda TVN zdradziła, jaki jej zdaniem błąd Polacy

Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt. Gwiazda docenia Polską kuchnię, jednak zauważa też błędy, które często popełniamy przy gotowaniu tradycyjnych potraw. Niektóre z nich nie tylko wpływają na smak potrawy, ale również naszego portfela.

Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu zup

Zupa jest w wielu domach ważną częściową niemal każdego obiadu. Doceniają to między innymi obcokrajowcy, którzy zajadają się polskimi specjałami między innymi klasycznym żurkiem czy rosołem.

Jaki błąd popełniają Polacy przy gotowaniu zup? Magda Gessler ma jasne zdanie w tej sprawie. W rozmowie, z serwisem fakt.pl, gwiazda wyjawiła, co wielu z nas robi źle. 

"Kupowanie kompletu warzyw w siatce to dla mnie bzdura. Kosztuje on więcej niż kilogram selera! Taki zestaw to wyjątkowe uproszczenie zupy, a przecież gotujemy je w Polsce najsmaczniejsze. Nikt nie robi takich zup jak Polacy." - powiedziała Gessler

Okazuje się, że Magda Gessler ma rację, ponieważ gotowa włoszczyzna jest o wiele droższa od pojedynczych warzyw. Dlatego, korzystając z rady restauratorki, pozytywnie wpływamy na nasz domowy budżet!

Gwiazda wyjawiła również swój sekret na idealny bulion warzywny, który jak wiadomo może być doskonałą bazą dla bardzo wielu zup.

"Polecam, zamiast zestawu kupić: 10 marchewek, 10 pietruszek, cztery selery, jedną kapustę włoską i cztery pory. I mamy już najlepszą bazę do zupy, oczywiście bezmięsne" - powiedziała restauratorka w rozmowie serwisem fakt24.pl.

Magda Gessler wyjawiła również, że aby bulion był aromatyczny, warzywa powinny być odpowiednio ugotowane. Należy zalać je wodą, która powinna jednak przykrywać tylko pokrojone jarzyny. 

Jesteście ciekawi innych przepisów Magdy Gessler? Na naszej stronie znajdziecie między innymi jej sposób na faworki oraz sałatkę jarzynową.

źródło: fakt24.pl/ beszamel

Zapraszamy na nasz Instagram

undefinedundefined

Monika DecAutor

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

skórki mandarynki

Porady

Jak pozbyć się moli spożywczych?

Czytaj więcej >
Kiedy najlepiej wypić kawę?

Porady

O jakich porach pijać kawę?

Czytaj więcej >
smażenie

Porady

Sprytny patent na pryskający tłuszcz na patelni

Czytaj więcej >

Porady

Jak długo smażyć karpia?

Czytaj więcej >
Zamrożone mięso

Porady

Jak szybko rozmrozić mięso?

Czytaj więcej >
Najgorsze błędy podczas gotowania rosołu

Porady

Najgorsze błędy popełniane podczas gotowania rosołu

Czytaj więcej >