Kroję 3 składniki i zalewam sosem. Moja wiosenna surówka smakuje lepiej, niż w restauracji
Z nadejściem wiosny częściej sięgam po surówki. Ostatnio robię pyszną surówkę z zaledwie 3 składników, które kroję. Inne produkty dokładam do tej smacznej przekąski. Takiej na mieście nie dostaniecie.
Wiosenna surówka kusi smakiem
Zima za nami, dlatego zapominam o tłustych potrawach i wybieram pyszne surówki . Jedna z nich jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Kroję rzodkiewki, jajka i szczypiorek. Do tych składników dodaję sałatę, kukurydzę z puszki i robię apetyczny sos.
Raz- dwa wiosenna surówka jest gotowa. Pyszna, lekka i dużo lepsza niż z restauracji, szybko trafia na mój stół. Jest idealna na drugie śniadanie lub na kolację. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Kulinarne przygody. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić wiosenną surówkę?
Składniki:
- 4 jajka
- sałata
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- ½ puszki kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki zacznij od pokrojenia jajek, rzodkiewek i szczypiorku. Składniki przełóż do miski, dodaj do nich kukurydzę z puszki i porwane liscie sałaty . Teraz zrób sos z majonezu i jogurtu naturalnego.
Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszaj, a sos wlej do surówki. Wymieszaj ją, a przed podaniem możesz ją schłodzić w lodówce. Podawaj ze świeżym pieczywem lub tostami.
Surówka pełna witamin
Tę wiosenną surówką przygotujesz szybko i zjesz ze smakiem. Danie pełne jest między innymi rzodkiewki, która dostarczy niezłej porcji witamin : C, K i z grupy B . Warto wiedzieć, że jedzenie rzodkiewki doskonale wpływa na układ trawienny. Dlatego dodaj ją do tej wiosennej surówki.
Gwarantuję, że ta szybka przekąska będzie smakować całej rodzinie. Jest pyszna, lekka i bardzo zdrowa. Przygotuj ją jako dla domowników. Z pewnością docenią smak tej wiosennej surówki. Sprawdzaliśmy, ile chemii kryje się w wielkanocnych produktach. Polecaliśmy przydatną sztuczkę z jajkiem na Wielkanoc.
Źródło: YouTube/Kulinarneprzygody
Zdjęcia: screen YouTube/Kulinarneprzygody