Smakosze.pl Przepisy Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
Youtube/@Zdrowe przepisy

Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis

13 stycznia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Jeżeli szukasz szybkiego i taniego sposobu na odchudzanie, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Jest niezwykle prosty i tani. Do jego przygotowania nie potrzebujesz wiele składników. Koniecznie go wypróbuj.

Co to za danie?

Moim sposobem na odchudzanie jest przygotowanie tych niezwykle prostych kotletów. Pewnie teraz się dziwisz jak to, kotlety na odchudzanie? Tak, z tym przepisem efekt widać już po pierwszym miesiącu. Wszystko za sprawą składników, które dają takie efekty.

kasza gryczana.jpg
Canva / Olga Kriger
Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika

Tak wiele, za tak nie wiele

Duże efekty niskim kosztem. A wszystkie składniki masz w swojej kuchni.

Składniki:

  • 500 g kaszy gryczanej
  • 700 ml wody
  • 2 marchwie
  • 1 duża cebula
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • granulowany czosnek

Jak zrobić te odchudzające kotlety?

Zacznij od wsypania kaszy do garnka. Zalej wodą i przykryj. Gotuj do momentu odparowania wody . Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć cebulę.

Zeszklij cebulę. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Dodaj ją do cebuli i smaż do momentu zmięknięcia marchwi.

Ugotowaną kaszę przełóż do miski i odstaw do wystygnięcia. Po ostygnięciu wbij jajka . Zblenduj. Dopraw pieprzem, solą i granulowanym czosnkiem. Dołóż marchew z cebulą i wymieszaj całość.

Z powstałej masy uformuj kotlety, dokładnie tak jak kotlety mielone. Rozgrzej patelnię i smaż do przyrumienienia . Jedz z ziemniakami, które wzmocnią efekt chudnięcia. Sprawdź, jak zrobić szybką i prostą zapiekankę oraz co dodawać zimą do rosołu .

gotowe kotlety.jpg
Canva / robert6666
Tę szybką i prostą zapiekankę robię, gdy jestem zabiegana. 1 dodatek jest obowiązkowy, z nim smakuje genialnie
Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy