Smakosze.pl Przepisy Nie zdołasz oderwać się od tej pasty do kanapek. Jest niepokonana w smaku
Fot. Canva/margouillatphotos

Nie zdołasz oderwać się od tej pasty do kanapek. Jest niepokonana w smaku

9 października 2024

Pasta do kanapek to smaczna i zdrowa propozycja na śniadanie, a nawet kolację. Zrobisz ją z produktów, które znajdziesz w każdym sklepie. Ze świeżym pieczywem pasta do kanapek smakuje najlepiej.

Co zrobić na śniadanie i kolację?

Szukasz uniwersalnego produktu na śniadanie i kolację ? Męczy Cię skomplikowane przyrządzanie dań? W takim razie poznaj przepis na pastę do kanapek. Przygotujesz ją z twarogu i tuńczyka . Łatwo dostępne i niedrogie produkty być może masz już w swojej kuchni.

Pasta do kanapek zrobiona z twarogu i tuńczyka jest bogata w białko. Do tego jest niskokaloryczna i pasuje do chleba, ale też warzyw lub placków . Tuńczyk dostarcza kwasów omega-3, a twaróg białka, które jest polecane osobom, które dbają o formę. Poniżej znajdziesz przepis na tę pastę do kanapek.

pasta
Fot. Canva/Konstantin Klimov
Wodę na makaron możesz posolić tylko wtedy. Inaczej zniszczysz garnek

Jak zrobić pastę do kanapek z twarogu i tuńczyka?

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ opakowania chudego twarogu
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu skyr
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie pasty do kanapek zacznij od przełożenia twarogu do miski. Rozgnieć go twarogiem, dodaj skyr i wymieszaj . Odcedź tuńczyka, rozdrobnij go i dołóż do twarogu. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.

Pasta do kanapek jest gotowa. Ewentualnie możesz ją schłodzić przed podaniem . Robi się ją błyskawicznie i jest bardzo smaczna oraz dostarcza wartościowych składników odżywczych.

Pasta do kanapek, czyli prosto i pysznie

Pasta do kanapek z twarogu i tuńczyka do smaczna propozycja na śniadanie i kolację . Ten uniwersalnym przepis możesz wzbogacić jeszcze innymi dodatkami. Pasuje tu szczypiorek, rzodkiewka, czy ogórek kiszony.

Taka pasta do kanapek sprawdzi się jako smarowidło do warzyw, tortilli i placków . Kilka składników zapewnia pyszny efekt. Z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić gulasz z indyka z dynią. Podpowiadaliśmy, jakich warzyw i owoców nie jeść zimą.

pasta
Fot. Canva/arfo

Źródło: onet.pl

Dino właśnie ogłosiło. Takich cen mąki, cukru i oleju dawno nie było
Co roku na Halloween robię “paluchy wiedźmy”. Dzieciaki za nimi szaleją
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy