Smakosze.pl Przepisy Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Bez piekarnika i brudzenia rąk
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes

Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Bez piekarnika i brudzenia rąk

22 lipca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Szukasz sposobu na szybki deser? Wypróbuj ten na ciasto bez pieczenia, które przygotujesz niezwykle łatwo i co dla wielu istotne - szybko. Smak ciasta zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię nie tylko o dokładkę, ale i o przepis.

Sposób na szybki deser

Desery uwielbiają wszyscy Polacy i to niezależnie od formy, w jakiej się je podaje. Choć latem najpopularniejsze są lody, warto także poszukać innych alternatyw. Jedną z lepszych jest ciasto bez pieczenia.

Z tym przepisem przygotujesz w nieskomplikowany sposób deser. Swoją kompozycją oraz lekkim smakiem zachwyci każdego. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu dla twoich zdolności cukierniczych. W dodatku poproszą, abyś robiła ciasto znacznie częściej.

krem czkoaldowy.jpg
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes

Tylko kilka składników

Ciasto bez pieczenia oprócz tego, że łatwo się je przygotowuje, ma także inną zaletę. Ten smaczny deser zrobisz z łatwych składników, które są łatwo dostępne i co najważniejsze nie kosztują majątku. Przekonasz się o tym, kiedy sprawisz listę umieszczoną poniżej. Pamiętaj, aby żadnego gotowego produktu nie pomijać. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Cookrate - cake , który znajdziesz na YouTubie.

Składnik:

  • 600 ml mleka
  • 180 g cukru pudru
  • 20 g cukru waniliowego
  • 500 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 300 g herbatników

Przepis na ciasto bez pieczenia

W formie do pieczenia ułóż ciasno herbatniki. Następnie przygotuj dwie duże miski. Do każdej z nich wlej po połowie przygotowanego mleka. Wsyp także połowę potrzebnego cukru pudru oraz cukru waniliowego. Wlej także po połowie śmietany.

Do jednej z nich wsio budyń waniliowy, a do drugiego budyń czekoladowy. Za pomocą miksera dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstaną jednolite i gładkie kremy.

Na spód z herbatników wyłóż krem czekoladowy i równomiernie go rozprowadź. Następnie wyłóż na niego krem waniliowy i również rozłóż go po całości. Na wierzchu ułóż herbatniki, a całe ciasto umieść w lodówce na godzinę. Po tym czasie krój je Nawałki i podawaj na deser. Sprawdź, jakiej ryby należy unikać oraz dowiedz się, co przygotowała Biedronka .

herbatniki.jpg
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy