Smakosze.pl Przepisy Przy tej surówce inne mogą się schować. Tak dobrej nie dostaniesz nawet w restauracji
Fot. Canva/Iriną-k-ch

Przy tej surówce inne mogą się schować. Tak dobrej nie dostaniesz nawet w restauracji

28 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Dobry, domowy obiad nie może obejść się bez surówki. Ta z tego przepisu będzie smakowała idealnie z każdym daniem. Do jej przygotowania nie będziesz potrzebowała wielu składników, a w dodatku robi się ją błyskawicznie. Sprawdź przepis i podaj ją do obiadu. Twoja rodzina będzie zachwycona.

Idealna surówka na obiad

Surówka to nieodłączny dodatek dań głównych. Tę zrobisz naprawdę szybko. W dodatku nie kosztuje wiele. Najważniejsze jednak jest to, że ma niesamowity smak. Kiszona kapusta z dodatkami to idealne połączenie.

Warzywa smakują doskonale dzięki przyprawom. A dokładnie dzięki sosowi, który nadaje surówce odpowiedniej wilgotności oraz słodyczy. O wszystkich składnikach dowiesz się poniżej. Umieściłem tam listę z potrzebnymi produktami.

kiszona.jpg
Fot. Canva/feri1
Znamy najlepszy polski majonez. Król testu jest tylko jeden

Co będzie ci potrzebne?

Do przygotowania tej surówki nie będziesz potrzebowała zbyt wielu składników. Te, które znajdziesz na liście poniżej, są tanie. A to gwarantuje, że surówka nie będzie kosztowała zbyt wiele. Produkty połączone razem, tworzą niezwykły smak tej surówki, dlatego żadnego nie pomijają. Sprawdź, co będzie ci potrzebne i zacznijmy przygotowania.

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona papryka
  • 30 g miodu
  • 20 ml oleju
  • natka pietruszki
  • pieprz

Przepis na idealną surówkę

Jabłko oraz cebulę obierz. Oba składniki pokrój w małą kostkę. Paprykę umyj, a następnie pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone składniki do miski. Dodaj odsączoną kapustę.

Do małej miski wlej miód oraz włóż miód. Wsyp pieprz i wymieszaj z pozostałymi składnikami na jednolity sos. Przelej go do miski z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj. Gotować surówkę podawaj do obiadu, a rodzina na pewno będzie zachwycona. Sprawdź przepis na idealne danie na Wielki Piątek oraz zobacz, co musi się znaleźć w święconce .

czerwona cebula.jpg
Fot. Canva/MarekPhoto's Image's
Bez glutenu i ulepszaczy smaku. Wielkanocna babka Lewandowskiej jest lepsza niż z cukierni
Czy można zjeść jelito białej kiełbasy? Tak, ale jest ważny warunek
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy