Tym razem nie będzie to przepis na kotlety, które są lepsze niż schabowe, ani też sposób na wielkanocny pasztet. Z kawałka mięsa, można przygotować przysmak, który zachwyci rodzinę na tyle, że już nigdy nie sięgniecie po gotowe produkty ze sklepu. Poznaj przepis, a wszystko stanie się jasne.
Na tegoroczną Wielkanoc przygotuj coś innego. Poznaj nieskomplikowany przepis, a dowiesz się, co jeszcze można przygotować z jajek. To niezwykłe, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł, na tak znakomite danie.
Książki kucharskie i Internet to prawdziwe kopalnie przepisów. W książce możemy znaleźć takie bardziej tradycyjne. W Internecie natomiast możemy natknąć się na wszystko. Zarówno na te klasyczne dania oraz przekąski, jak i na te nowatorskie. Tym razem chcemy Wam pokazać, jak zrobić rosyjski syrnik. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu.
Ogród to miejsce, o które stale trzeba dbać. Niestety często pojawiają się różne przeciwności losu, które nam to utrudniają. Między innymi różne szkodniki, które niszczą nasze rośliny. Ale nie tylko one. Na trawniku pojawia się także mech, którego czasami ciężko się pozbyć. Na szczęście jest na to bardzo skuteczny sposób, a do tego domowy.
Macie ochotę na pyszny lunch, ale niestety nie macie czasu, aby go przygotować? W takim razie przychodzimy z pomocą, ponieważ mamy do zaproponowania przepis na przepyszną przekąskę, którą zrobicie w mgnieniu oka i to z podstawowych składników. Koniecznie musicie ją wypróbować.
Już niedługo będziemy przeżywać czas Świąt Wielkanocnych. Będzie to idealna okazja do spotkania z rodziną, dlatego tez warto przygotować przekąski, które zaskoczą naszych bliskich swoim smakiem. Babka wielkanocna to klasyk, który obowiązkowo musi się znaleźć na świątecznym stole. Sprawdźcie, jak ją zrobić.
Gołąbki to tradycyjne polskie danie, które zdobyło sympatię wielu osób. Ich przygotowanie wymaga czasu, natomiast efekt końcowy w postaci niesamowitego smaku wynagradza wszystko. Te gołąbki, które wszyscy znamy, są nieziemskie. Co powiecie na to, żeby zrobić je z wykorzystaniem innej kapusty? Koniecznie wypróbujcie.
Zapomnij o porannej kawie i postaw na napój z maślanki. Pobudza do działania, redukuje stres i może zastąpić także pierwsze śniadanie. Koniecznie wypróbuj sposób, a nie pożałujesz. Wystarczy połączyć ze sobą cztery składniki i gotowe.
Ciasto francuskie to niesamowity produkt, z którego można przygotować naprawdę wiele przekąsek. Szczególnie takich, które nadają się na imprezę lub przyjęcie. Wiele razy pisaliśmy już na temat tego, jak można zastosować ciasto francuskie. Teraz przedstawiamy Wam kolejny przepis na pyszną przekąskę. Koniecznie musicie jej spróbować.
Zastanawiacie się co przygotować na rodzinny obiad, aby goście byli pozytywnie zszokowani? Przede wszystkim musi to być danie, którego nigdy wcześniej nie próbowali. Potrawy mięsne są bardzo pożądane, dlatego też na takie chcemy Wam zaproponować przepis. Mięso wprost rozpływa się w ustach.
Przygotowanie dobrego ciasta nie musi być skomplikowane. To owocowe z przepisu zrobisz z kilku składników, a w dodatku przygotujesz je na patelni. Nie zwlekaj, zrób je na wiosenny deser, a rodzina okrzyknie cię najlepszą cukierniczką. Przepis jest banalnie prosty.
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Jest to wielkie wydarzenie w świecie Kościoła, a także ogromna okazja do spotkania z rodziną i spędzenia miło czasu. Na stołach królować będą przepyszne potrawy, a wystrój piękne pisanki. To właśnie takie elementy zbudują klimat Świąt. Dlatego też przedstawiamy Wam fantastyczny sposób na zrobienie pisanek.
Pierogi to tradycyjne polskie danie, które prawdopodobnie zna każdy obywatel naszego kraju. I nie tylko. Wielu obcokrajowców wymienia pierogi jako potrawę, którą znają. Nic dziwnego. Są one przepyszne, pięknie wyglądają i można je przyrządzić na wiele różnych sposobów. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na pierogi, w których nie ma ani sera, ani ziemniaków, za to jest tajemniczy, niecodzienny skłądnik.
Tak fantastycznej sałatki jeszcze w naszych przepisach nie było. Poznaj przepis na przysmak z białą fasolą w roli głównej i podaj go na obiad, kolację lub do dowolnego posiłku, bo pasuje do wszystkiego. Smak docenią wszyscy, a ty będziesz robić ją na okrągło. Na całe szczęście przygotowanie jest banalne.
To jeden z najczęściej spotykanych soków owocowych, zwłaszcza w przepisach kulinarnych i jako dodatek do napojów i deserów. Ale czy picie soku z cytryny jest rzeczywiście dobre dla zdrowia, jak dziś uważa wiele osób? Wszystko zależy.
Trzeba przyznać, że sposób na przyrządzenie kotletów schabowych, który pokazał Tomasz Strzelczyk, należy do wyjątkowo nietypowych. Kucharz inspirował się japońskimi potrawami. Danie wygląda niezwykle swojsko, ale tylko na pierwszy rzut oka.
Kapusta to uniwersalny składnik. Możemy z niej zrobić między innymi gołąbki, ale również wiele innych, pysznych potraw, które wyróżniają się niesamowitym smakiem. Między innymi możemy przygotować pyszny bigos lub łazanki. Jednak ten przepis zdecydowanie Was zaskoczy.
Prawdę mówiąc, Tłusty Czwartek był już kilka tygodni temu, ale na przygotowanie pysznych słodkości zawsze jest odpowiednia pora. Szczególnie że powoli zbliżają się Święta Wielkanocne, a to idealna okazja na przekąszenie słodkich przysmaków. Oprócz tradycyjnych ciast warto przyrządzić coś, co pozytywnie zaskoczy naszych gości. Ten deser to prawdziwy rarytas.
Jeśli lubicie zupy, ten przepis jest właśnie dla Was. A jeśli lubicie się zdrowo odżywiać i trzymacie dietę, to przepyszne danie również idealnie się nada. Tradycyjna zupa koperkowa jest wspaniała i na pewno ma wielu sympatyków. Ta, którą chcemy Wam dzisiaj zaproponować to prawdziwy rarytas. Koniecznie musicie jej spróbować.
Prażuchy to tradycyjny sposób na proste danie praktycznie z samych ziemniaków. Często bywa serwowane ze skwarkami z boczku. Ma jednak wariant na piątek, kiedy można pominąć mięsny dodatek. Ta wersja prażuchów była hitem w PRL-u. Wszyscy się zajadali.
Jeśli Wielkanoc, to biała kiełbasa. A jeśli biała kiełbasa, to z chrzanem. W tym przepisie spełniamy te warunki, jednak w niestandardowy sposób. Oto kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym.
Wśród swoich przepisów Ewa Wachowicz ma gulasz idealny na piątkowy obiad. Tradycyjnie tego dnia serwuje się rybę. I taki właśnie produkt jest bazą jej potrawy.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i kluczowe jest to, aby z samego rana zjeść pożywnego i pełnowartościowego. Istnieje wiele przepisów na bardzo smakowite posiłki, które dodadzą nam energii na dalszą część dnia. Co warto zjeść? Przedstawiamy Wam przepis na przepyszne śniadanie, które zrobicie w mgnieniu oka.
To nie przepis na kluski na parze, a na autentyczny chleb. Z pampuchami łączy go jednak idea obgotowywania w gorącej wodzie. Po co to wszystko?
Placki z cukinii to wspaniała alternatywa dla ziemniaczanych. Robi się je bardzo pobnie, jednak różnią się smakiem. Wiele osób często się zastanawia nad tym, co zrobić, aby placki wyszły niesamowicie chrupiące. Na szczęście jest na to prosty sposób. Wystarczy jeden dodatek.
Wątróbka to niewątpliwie przysmak wielu osób. Znajdą się zarówno jej sympatycy, jak i przeciwnicy. Trzeba ją po prostu polubić. Można ją przygotować na wiele sposobów. Natomiast przepis, który chcemy Wam dzisiaj zaproponować, pochodzi z 1947 roku i dotyczy wątróbki drobiowej w czerwonym winie.
Soda oczyszczona to niezbędny, kuchenny składnik o wielu zastosowaniach. Kto w to twierdzenie wątpi, musi poznać ten przepis. To, co można z niego przygotować, jest trudne do opisania, ale można opisać to w ten sposób: będzie smaczne, słodko i bardzo prosto. Poznaj patent, a sięgniesz po niego nieraz.
Święta Wielkanocne to czas, w którym często kupowanym produktem są jajka. Wszystko przez to, że są one symbolem tych Świąt. Wtedy na stołach królują jajka faszerowane, w majonezie, czy też jako dodatek do żurku. Ponadto o kwestie wystroju dbają kolorowe pisanki. Tym razem jednak skupmy się na jedzeniu. Przedstawiamy Wam przepis na jajka idealne na Wielkanoc.